infa.lt

Jau rytoj bus svarstomi pirmieji įstatymų projektai reikalingi proveržiui, teigia NSGK pirmininkas V. Bakas

11 gegužės
01:01 2017
Viktotas Pranckietis ir Vytautas Bakas

Viktoras Pranckietis (kairėje) | Respublika.lt nuotrauka

Gegužės 10 dieną, trečiadienį, įvyko uždaras Seimo valdybos posėdis su Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) ir Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovais.

Susitikimo metu STT direktorius Saulius Urbanavičius pristatė pagrindines teisėkūros iniciatyvas, kuriomis siekiama stiprinti kovą su korupcija. VSD direktorius Darius Jauniškis pateikė su nacionaliniu saugumu susijusį grėsmių vertinimą.

Pasak Seimo Pirmininko Viktoro Pranckiečio, susitikime aptarta verslo grupių įtaka Lietuvos politinei sistemai, su šalies saugumo interesais nederančios investicijos, įvairaus pobūdžio korupciniai pažeidimai.

„Posėdis buvo šaukiamas tam, kad galėtume aiškiai įsivertinti situaciją, su kokio masto problema turėsime kovoti. Matėme įvairius korupcijos žemėlapius, kurie kelia nerimą, tačiau mums dabar būtina objektyvi tarnybų  informacija, kuri atskleistų tikrąją padėtį valstybėje. Noriu, kad šios kadencijos Seimas būtų tapatinamas su kova prieš korupciją. Galime sakyti, kad šiandien žengiamas rimtas žingsnis – pripažįstame, kad mūsų valstybėje yra labai rimtų problemų, kad yra daroma nusikalstama veika prieš visapusišką Lietuvos ir visos visuomenės pažangą. Visi kartu, vieningai paruošime tam priešnuodžius“, – sakė parlamento vadovas.

„Seimo valdyba labai rimtai pažiūrėjo į šį iššūkį valstybei, jau rytoj bus svarstomi pirmieji įstatymų projektai, reikalingi proveržiui, aš tokių projektų turiu dvidešimt, tai paketas, kuris tiesiog gyvybiškai svarbus, kad galėtume pajudėti iš vietos“, – teigė posėdyje dalyvavęs Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininkas Vytautas Bakas.

NSGK vadovas tarp būtinų priimti įvardino lobizmo, strateginių įmonių, pranešėjų apsaugos įstatymus. Taip pat išskyrė įstatymus, kurie stiprintų institucijų analitinius pajėgumus.

Tai buvo pirmas Seimo valdybos susitikimas su STT ir VSD vadovais. Ateityje planuojama susitikimus rengti periodiškai.

LRS

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 159

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...

salys mandagiai ju taip ir nepasiunte?...

ir reikejo daryti,kada valdei!...

LB

dėl tavęs šiek tiek pamažinsim....