infa.lt

Reperis-teroristas iš „Islamo valstybės“ „užverbavo“ į žmonas FTB agentę

05 gegužės
01:20 2017
Daniela Greene

CNN nuotrauka

2014 metų birželį Jungtinių Valstijų FTB agentė Daniela Greene nutarė mesti savo šeimą, darbą ir vykti į Siriją, kad ištekėtų už vokiečių reperio, persikvalifikavusio į „Islamo valstybės“ smogiką, praneša The Telegraph.

Vykdydama tyrimą, 38 metų amžiaus Greene, dirbtu FTB vertėja, socialiniuose tinkluose susipažino su tokiu Denisu Cuspertu, anksčiau žinomu Vokietijoje reperiu Deso Dog pseudonimu. Tačiau tuo metu jis jau dalyvavo „Islamo valstybės“ veikloje Abu Talha al-Almani vardu, dažnokai figūravo žiauriuose video siužetuose ir, kaip pranešama, užsiimdavo užsieniečių verbavimu.

Netikėtai Greene ir Cuspert atrado daug ką bendro, ir 2014 metų birželį, nieko nepasakiusi vadovybei, FTB agentė nutarė vykti į Siriją pas savo mylimąjį. Pora sugalvojo planą, kuriuo sekant jie pradžioj turėjo susitikti Stambule ir apsivesti, o jau po to kirsti Sirijos sieną.

Taip jau įvyko, kad po poros savaičių Greene, jau būdama Sirijoje, siuntė nenustatytam asmeniui iš Jungtinių Valstijų el-laiškus, kuriuose prisipažino, jog pradeda gailėtis dėl to, ką padarė. „Aš buvau silpna ir nežinojau kaip su viskuo susidoroti. Šį kartą aš iš tiesų viską sugadinau“, – rašė jau buvusi FTB darbuotoja.

Denis Cuspert

Vokiečių reperis Denis Cuspert, dar žinomas kaip Deso Dogg, dabar vardu Abu Talha al Almani ir kovoja už Işıl | nuotrauka: Barcroft Media

Sirijoje ji praleido keletą mėnesių, kol galutinai įsitikino, jog padarė klaidą ir turi grįžti į JAV. Ten ji buvo areštuota ir apkaltinta terorizmu – Greene praleido kalėjime dvejus metus ir pereitą vasarą išėjo į laisvę.

Kaip pažymi The Telegraph, visa ši istorija išplaukė į paviršių visai neseniai – tik, kai teismas išslaptino kai kuriuos dokumentus iš Danielos Greene bylos. Analitikų nuomone šis incidentas gali pastatyti FTB į labai nepatogią padėtį.

„Tai siaubingas konfūzas Federaliniam tyrimų biurui, neabejotinai“, – mano buvęs Valstybės departamento darbuotojas John Kirby. Jis įsitikinęs, kad buvusios FTB darbuotojos atvykimui į Siriją greičiausiai turėjo būti gautas ISIL lyderių leidimas. Juk daugumai „atsitiktinių žmonių“, bandančių patekti į „Islamo valstybės“ teritoriją įprastai „paprasčiausiai perpjaunamos gerklės“.

Taip, kad, turint omenyje, jog ji amerikietė, FTB darbuotoja ir rengiasi gyventi su žinomu „IV” lyderiu, – visa tai turėjo būti aptarta“, – pakomentavo J. Kirby.

Iki šio atvejo FTB neturėjo priežasčių abejoti Daniela Greene, kuri buvo priimta į darbą dėka to, jog laisvai kalbėjo vokiškai. Išvykimo momentu ji buvo ištekėjusi už amerikiečio, kuriam pasakė, jog vyksta į Miuncheną aplankyti tėvų. Vietoje to ji nuvyko į Stambulą susitikti su Cuspert’u.

Dabar Greene dirba viešbutyje ir atsisako nuo bet kokių komentarų iš baimės, kad gali kilti grėsmė jos šeimai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

nacistui putinui.......

Hm

Maskvoje sutelkta daugiausiai oro gynybos, bet yra daug visiškai nesaugomų ir vertingų taikinių, tai ten...

ble su sibiru kariaus xoxlai kuria vis kuria o iki maskvos nedatraukia...

Vakarų debilai valdžioje pasapnavo, kad gali nugalėti Rusiją, atsibudę pamąstė savo debiliškomis smegenimis, kad gerai...

Kas sugeba - daro. Kas nesugeba - vadovauja. Kas nesugeba vadovauti - moko....

Kryti i bedugne - sustabdyti neimanoma!...