infa.lt

Daugiausiai sverianti moteris pasaulyje, po operacijos numetė 250 kilogramų

20 balandžio
20:45 2017

 

Eman Abd El Aty

Dabar ji sveria lygiai 2x mažiau, nei buvo prieš patekdama 5 ligonin3 | Saifee hospital

Egiptietei Eman Abd El Aty dar visai neseniai svėrusiai 500 kilogramų, buvo padaryta sudėtinga operacija Indijos klinikoje, po kurios ji numetė pusę savo svorio, praneša BBC.

Eman prieš du mėnesius buvo atlikta bariatrinė chirurginė operacija, tačiau tik dabar klinikos vadovybė publikavo pacientės fotografijas, kuriai buvo tęsiamas atstatantysis gydymas.

Bariatrinė chirurgija (taip pat žinoma, kaip nutukimo chirurgija) naudojama svorio korekcijai ir gydant nutukimą pacientams, kurių kūno masės indeksas (KMI) viršija 35-40 vienetų. Pagrindinai pasaulyje taikoma – reguliuojamas skrandžio žiedas, skrandžio rankovės formavimas, skrandžio apylankos vamzdelio operacijos.

Chirurgo Muffazalo Lakdawalos pareiškime sakoma, jog pacientė ir toliau meta svorį, tačiau ji iš dalies paraližuota insulto pasekoje, patirto dar vaikystėje, ir kenčia nuo traukulių. Be viso to, kol kas jai sudėtinga kalbėti.

Sekančių šešerių mėnesių eigoje Eman Abd El Aty vartos specialius preparatus skirtus nutukimo gydymui.

Moters giminaičiai papasakojo, jog gimusi ji svėrė penkis kilogramus, ir jai buvo nustatyta „elefantiazės“ diagnozė arba „dramblialigė“. Sergant šia liga labai padidėja galūnės esant dideliam odos ir poodinio audinio augimui.

Būnant 11 metų, mergaitės svoris ėmė greitai didėti, ir ji išgyveno insultą, prikausčiusį ją prie lovos. Dabar moterį prižiūri jos motina ir sesuo. Egiptietės giminaičiai sako, jog dėl savo svorio Eman neišeina iš namų jau 25 metus.

Eman vežama su kranais:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 360

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...