infa.lt

Rusija ir JAV susirėmė JT Saugumo Taryboje dėl karinių incidentų Sirijoje

08 balandžio
08:28 2017
JT Saugumo Taryba

REUTERS

Cheminė zarino dujų ataka. Rusija ir JAV susirėmė Jungtinių tautų Saugumo Taryboje dėl Jungtinių Valstijų raketų smūgio Sirijoje, įvykdyto JAV prezidento Donaldo Trampo Donald Trump) įsakymu, praneša The Financial Times. Leidinys pažymi, jog Vašingtonas padarė šį žingsnį dėl cheminės atakos Idlibo mieste, Sirijoje, ko pasekoje žuvo virš 70 žmonių. Kaltę dėl šios cheminės atakos JAV ir jų sąjungininkai priskyrė Sirijos prezidentui Bašarui Asadui.

JAV atakavo Siriją sparnuotosiomis raketomis – Trampas kreipėsi į naciją

Nuolatinio Rusijos atstovo JT Saugumo Taryboje pavaduotojas Vladimiras Safronkovas pareiškė, jog raketų smūgis į Sirijos aviacijos bazę prie Homso gali turėti „pačias rimčiausias“ pasekmes regioniniam ir tarptautiniam stabilumui.

„JAV agresija tik skatina terorizmo stiprėjimą“, – pabrėžė rusų diplomatas.

Savo ruožtu, JAV atstovė Jungtinėse tautose Nikki Haley, kalbėdama apie cheminę ataką Sirijoje, pareiškė: Asadas tą padarė, nes galvojo, kad niekas į tą nesureaguos.

„Jis galvojo, kad nieko dėl to nebus, nes žinojo, jog Rusija jį pridengs. Praėjusią naktį tai pasikeitė“, – pabrėžė Haley.

Be to, pasak jos, Rusija neša „žymią atsakomybės dalį“ už cheminę ataką Sirijoje. Haley išsakė prielaidą, jog Rusija arba sąmoningai leido cheminiam ginklui likti Sirijoje, arba pasirodė nekompetentinga šiuo klausimu, arba Asado režimas Maskvą tiesiog „apgavo“.

Rusijos URM pareiškimas ryšium su JAV raketų smūgiu Sirijoje balandžio 7 dieną

Kalbėdama JAV smūgio į aviacijos bazę tema, Haley teigė: „JAV praėjusią naktį žengė labai pasvertą žingsnį“ Mes pasirengę padaryti daugiau. Bet tikimės, jog nebus tokios būtinybės“.

The Financial Times leidinys primena, jog Donaldas Trampas savo pirmą stambų karinį žingsnį būdamas JAV prezidento poste padarė duodamas įsakymą paleisti 59 raketas „Tomahawk“ į Sirijos aviacijos bazę Shayrat.

Penktadienį, Rusijos premjeras Dmitrijus Medvedevas pareiškė, jog dėl šio smūgio santykiai tarp dviejų šalių „galutinai“ sugedo, ir abi valstybės atsidūrė „ant karinių susidūrimų ribos“.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...