infa.lt

Rusijos URM pareiškimas ryšium su ginkluota JAV akcija panaudojant raketas Sirijoje balandžio 7 dieną

07 balandžio
19:34 2017
Aerodromas šalia Homso kurį atakavo JAV sparnuotosiomis raketomis

Shayrat aerodrome šalia Homso, Sirijoje, matomame šioje DigitalGlobe palydovinėje nuotraukoje 2017 m balandžio 6 d. JAV jūrų pajėgos atliko sparnuotųjų raketų ataką prieš Sirijos karinių oro pajėgų aerodromą (DigitalGlobe via Reuters Photo)

infa.lt išvertė Rusijos užsienio reikalų ministerijos (URM) pareiškimą, padarytą ryšium su JAV paleistomis sparnuotosiomis raketomis į Siriją. Norėtume priminti, jog tekstas buvo išverstas maksimaliai prisilaikant prasmės, ir jame nėra nė žodžio nuo vertėjo ar redaktoriaus. Originalus Rusijos URM pareiškimas paskelbtas čia.

Naktį į balandžio 7 dieną JAV smogė į Sirijos vyriausybines pajėgas, kaip pretekstu pasinaudojusi situacija Idlibe kur buvo panaudotas cheminis ginklas.

Nepasivarginusios nieko išsiaiškinti Jungtinės Valstijos ėmėsi jėgos demonstracijos prieš šalį, kuri kovoja su tarptautiniu terorizmu.

JAV ne pirmą kartą demonstruoja tokį neapgalvotą požiūrį, kuris tik gilina pasaulyje jau esančias problemas ir sudaro grėsmę tarptautiniam saugumui. Pats JAV ir kitų šalių kariškių buvimas Sirijos teritorijoje be šalies vyriausybės sutikimo arba JT Saugumo Tarybos sprendimo yra grubus, akivaizdus ir niekuo nepagrįstas tarptautinės teisės pažeidimas.

Jeigu anksčiau tą galima buvo paaiškinti uždaviniu kovai su terorizmu, tai dabar tai yra akivaizdus agresijos aktas prieš suverenią Siriją. Šiandien JAV panaudoti veiksmai dar labiau griauna Rusijos-Amerikos santykius.

Mes ne kartą buvome pareiškę apie savo pasirengimą bendradarbiavimui sprendžiant pačias karščiausias šiuolaikines problemas, kurių tarpe pirmoje vietoje – kova su tarptautiniu terorizmu. Bet mes niekada nesutiksime su neteisėtais veiksmais prieš teisėtą Sirijos valdžią, kuri jau pakankamai ilgą laiko tarpą kovoja su tarptautiniu terorizmu.

Bandydamas pagrįsti ginkluotą akciją Vašingtonas pilnai iškreipė tai, kas įvyko Idlibe. Amerikiečių pusė negali nesuprasti, jog jog Sirijos vyriausybės pajėgos nenaudojo ten cheminio ginklo. Damaskas jo paprasčiausiai neturi, ką ne kartą yra patvirtinę kvalifikuoti specialistai.

Atitinkamos išvados buvo padarytos Organizacijos dėl cheminio ginklo uždraudimo (toliau OCGU). Per pastaruosius keletą metų minėta organizacija inspektavo praktiškai visus objektus, kurie turėjo ar galėjo turėti kažkokį ryšį su karine-chemine programa Sirijoje. Kalbant apie Idlibą, tai ten teroristai užsiiminėjo fugasų užtaisytų nuodingomis medžiagomis gamyba tolesniam panaudojimui Sirijoje ir Irake. Šios gamybos likvidavimas buvo įvykdytas Sirijos karinių oro pajėgų operacijos metu.

JAV apsimeta, jog nesupranta akivaizdžių dalykų. Jos užmerkdavo akis teroristams naudojant cheminį ginklą Irake, apie ką oficialiai pranešė Bagdadas. Jungtinės Valstijos numoja ranka į protokoluotus dokumentus apie teroristų cheminio ginklo naudojimą Aleppe. Tokiu būdu galima tik toleruoti tarptautinį terorizmą, stiprinti jį ir laukti naujų atakų, kuriose bus panaudotos masinio naikinimo priemonės.

Neabejotina, jog JAV karinė akcija – tai ir bandymas nukreipti dėmesį nuo situacijos Mosule, kur, tame tarpe ir amerikietiškosios koalicijos veiksmų pasekoje, žuvo šimtai taikių gyventojų ir artėja humanitarinė katastrofa.

Akivaizdu, jog smūgis amerikietiškomis sparnuotosiomis raketomis buvo ruošiamas iš anksto. Kiekvienam specialistui suprantama, jog sprendimas apie raketinį smūgį buvo Vašingtone priimtas dar iki įvykių Idlibe, kuriais buvo tiesiog pasinaudota kaip pretekstu jėgos demonstravimui.

Rusijos pusė pristabdo Memorandumo dėl incidentų prevencijos ir aviacijos skrydžių saugumo užtikrinimo operacijų Sirijoje metu, sudaryto su JAV, galiojimą.

Kviečiame JT Saugumo Tarybą surengti neeilinį posėdį susidariusios situacijos aptarimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 627

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. ???    -  2017-04-07, 20:25

    Ir taip aisku kad buvo is anksto ruostasi. Be to yra pilna nuotrauku, asmenu BE SPEC. aprangos! ivykio vietoje, kur ‘buvo panaudotos’ sarino dujos. Sufabrikuota viskas.
    Kas labiausiai dziaugiasi tuo?
    Be to geda uz musu politikus, kurie pritaria tokiai nesamonei. Ar prades musu valdzia mastyti savarankiskai kada nors?! Trump net negavo senato patvirtinimo kariniams veiksmams.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. vanduo    -  2017-04-08, 03:34

    – Na ir kur buvo Rusijos stebuklingosios oro gynybos sistemos?
    – Gal čia tebuvo abipusė žvalgyba?:
    a) Rusija išbandė savo ginklus su chemine medžiaga ir paskui tikrino savo radarų galimybes fiksuoti JAV raketų veiksmus?
    b) JAV sufabrikavo cheminę ataką arba pasinaudojo ja, kad galėtų išbandyti savo raketinius pajėgumus.
    Rezultatas paprastas: kad ir kiek rusai visus gasdins, jie nieko nedarys kad sustabdyti amerikiečius.
    Pvz.: Ukrainoje Rusija pasiuntė atseit humanitarinį konvojų į rytų Ukrainą. Vakarai nieko nedarė, tai pradėjo siųsti viską prisidengdami konvojumi;
    Dabar JAV pasiuntė raketas, o Rusija nieko nedarė.
    – Manyčiau, kad nuo šiol JAV užblokuos skrydžius Sirijoje lygiai kaip buvo Libijoje ir Assado režimui chana.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Nevermind    -  2017-04-08, 06:21

    Vanduo, kur jusu tamsta protas? Koki chemini ginkla galejo bandyti rusija- kas per nesamone. Visu pirma rusija turi daug technologishkesne ginkluote, nei si chemine, del kurios mire tik 100 zmoniu(tik nesupraskite mane neteisingai – 100 zmoniu irgi tragrdija, bet kare tas skaicius mazai ka reiskia). Be to rusija niekad nesuteiktu Jav tokio preteksto argumentuoti savo ataka pries Sirija. Kitas klausimas – kodel tik 23 raketos is 59 daskrido ir nepadare beveik jokios faktines zalos? Pakilimo takas visiskai sveikas, liektuvai visi sveiki, isskyrus 5 senus MIGus kurie buvo remontuojami. Sugriove kelis strategiskai nesvarbius pastatus, tokius kaip valgykla. Dabar del Rusijos atsako, kaio jus galvojate koks jis turejo buti? Gal reikejo paskendinti tuos du laivus, kurie issove tuos tamohavkus. Aciu dievui ten nera tokiu karstakosiu debilu kurie pradetu trecia pasaulini kara. Jug gi viskas paprasta – Jav neliecia Rusijos pajegas, Rusija neliecia Jav pajegas. Manau jeigu netgi Rusija atakuotu Japonija, kuri yra Jav sajuginikas(cia tik bandau isivaizduoti kas butu jeigi butu,bet to niekad nebus), is JAV nebutu jokio karinio atsako, tik ekonominis. Niekas nesiryz pradeti 3 pasaulini kara del kaimynu/sajungininku ir t.t. Deje siais laikas yra ir kitokiu priemoniu stipriai pakenkti, ka dabar ir naudoja pries Rusija. Rusija laikosi bet jai sunku, del naftos kritimo, del technologiju, kurias uzdrausta pardavineti ir t.t. Nu ir paskutinis dalykas – JAV skrydziu neuzblokuos, ji net negali to padaryti. Uzblokuoti gali tik Rusija, bet ir ji to nedarys. Niekas nenori tiek astrinti padeti.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taikliai.aciu....

Briuselio politikos veidmainystė akivaizdi....

Melas ir dezinformacija buvo tada, kai mums buvo bandoma įteigti, kad vakcinos apsaugo nuo ligos...

Teisę kontroliuoti turės lygiai tiek, kiek ir balsuoti. Bet pareikš savo nepasitenkinimą kuriuo nors valdžios...

jau pasimate daugumai,kur veda ta "Vakaru ideologija"!? Idomu tik,ar besugebesime ta mesla nusiplauti ir kiek...

BRICS padarys savo darbą...

Del

tolesnio vogimo,o ne pagalbos! Saliai reikia taikos,o ne tolesnio susinaikinimo!...