infa.lt

CŽV bando sumažinti žalą padarytą WikiLeaks, paskelbus dokumentus apie špionažą

09 kovo
16:16 2017

„Trečiadienį CŽV greituoju būdu pabandė įvertinti ir apriboti žalą, padarytą WikiLeaks, kai pastarasis tinklapis paskelbė tūkstančius dokumentų, kuriuose buvo suklasifikuotos agentūros galimybės kiberšpionažo srityje, laikinai nutraukusi darbą kai kuriuose projektuose. Tuo metu FTB užsiėmė paieškomis tų, kurie neša atsakomybę už informacijos nuotėkį”, – praneša The New York Times.

paveikslėlis

Credit Doug Mills/The New York Times

„Tardytojai tvirtina, jog nuotėkis buvo ne priešiškos užsienio valstybės, tokios kaip Rusija, veiklos rezultatas, o nepatenkinto insaiderio, kaip leido suprasti WikiLeaks, paskelbęs antradienį dokumentus. FTB rengiasi apklausti visus, kurie turėjo prieigą prie informacijos, – grupę, įkurią, greičiausiai, įeis, mažiausiai keletas šimtų žmonių ir, galbūt net daugiau tūkstančio“, – rašoma straipsnyje.

„Pasak žvalgybos darbuotojo, informacija, kurios didžiąją dalį sudarė techniniai dokumentai, galimai, buvo gauta iš serverio, nesusijusio su CŽV. Tačiau nei jis, nei buvęs aukšto rango žvalgybos darbuotojas neatmeta, jog demaskuotoju buvo CŽV darbuotojas“, – praneša straipsnio autoriai Matthew Rodenberg, Scot Shane ir Adam Goldman.

„Dokumentai, leidžia daryti prielaidą, jog amerikiečių šnipai susikūrė hakerių programines priemones, kurios gali nulaužti beveik viską, kas turi prieigą prie interneto: išmaniuosius telefonus, kompiuterius, televizorius, – ir net atrado būdą nulaužti Apple ir Android įrenginius. Bet ar pasisekė CŽV sėkmingai sukurti ir pritaikyti juos špionažo reikalams, trečiadienį dar nebuvo aišku“, – rašo leidinys.

„Kai kurie techniniai ekspertai nurodė, jog, nors dokumentai leidžia daryti prielaidą, kad CŽV, galimai, sugebėjo nulaužti atskirus išmaniuosius telefonus, nėra duomenų apie tai, jog agentūra įstengė nulaužti kriptografinę apsaugą, kuri naudojama daugelyje telefono priedėlių ir pokalbių programų“, – rašoma straipsnyje.

„Iš tiesų, dokumentai liudija apie tai, jog dėl apsaugos CŽV buvo priversta nulaužti konkrečius telefonus ir po to periminėti tik įeinančius ir išeinančius skambučius ir pranešimus. Vietoje to, kad, kitaip šnekant, užmestų tinklą dideliam laimikiui, CŽV šnipai, iš esmės, užmeta vieną meškerę, pritaikytą konkrečiam tikslui, ir nebando užkabinti ant kabliuko visų šalies gyventojų“, – svarsto autoriai.

Bet, pasak buvusio šalies kontržvalgybos vadovo Joel Brenner’io, informacijos nuotėkis „turi didelę reikšmę“, todėl, kad jis gali padėti kitoms šalims, kurios bando pasivyti JAV, Rusiją, Kiniją ir Izraelį elektroninio špionažo srityje.

susijusi tema::

WikiLeaks: CŽV šnipinėja jus per jūsų televizorių

Gerbiami skaitytojai, jei manote, kad informacija, pateikta infa.lt svetainėje buvo jums kažkuo naudinga, jūs galite prisidėti paremdami ją Jums patogiu būdu

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 147

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...

Kokia mamytė, toks ir sūnelis....