infa.lt

NSA surengė vokiečių ir austrų firmų „pagrindinio turto“ medžioklę

06 kovo
14:44 2017

šnipinėjimasJungtinių Valstijų pasiuntinybė Austrijoje paskelbė, jog parduoda „NSA-vilą“ Vienoje – Open Source Center persikelia į Londoną, praneša Kurier. Austrijos leidinys užduoda klausimą, „kas gi vyko už mįslingos NSA-vilos sienų Pötzleinsdorfer-Straße gatvėje“: „pasiklausymo centras“ ar „nekaltas“ laisvai prieinamų duomenų rinkimo centras?

Įtarimai atsirado po to, kai 2013 metais buvęs CŽV darbuotojas Edvardas Snoudenas paviešino „pavogtus“ JAV nacionalinės saugumo Agentūros (NSA) dokumentus ir tuo pačiu „atvėrė pasauliui akis“ į tai, kaip dirba amerikiečių spectarnyba, tęsia Kurier. „Tapo aišku, kad tik nedidelė dalis (NSA operacijų) skirta teroristų medžioklei. NSA, kaip ir kitos spec-tarnybos, aktyviai užsiima pramoniniu špionažu“, – įsitikinęs leidinys.

NSA šnipinėjimas Vokietijoje ir Austrijoje. Vokiečių kompanija Corporate Trust, teikianti paslaugas kovos su pramoniniu špionažu sferoje, išanalizavo visus prieinamus tinkle Edvardo Snoudeno paviešintus dokumentus, šios temos atžvilgiu, rašo Kurier. „Rezultatas toks: ne tik Vokietijos, bet ir Austrijos įmonės yra NSA taikinys“, – konstatuoja leidinys. – Prie viso to, dar nepaskelbti net pilni 2 procentai Snoudeno dokumentų“.

Tyrimo autoriaus Floriano Oelmajerio (Florian Oelmaier) vertinimu, amerikiečiai seka daugiau nei tūkstantį Austrijos įmonių. Špionažo objektais tapo įmonės tokiose srityse kaip energetika, automobilių pramonė, transportas, mobilios komunikacijos, aviacijos pramonė, inovacijos ir gynybos pramonė. NSA seka ir Austrijos finansų pasaulio atstovus: tačiau ne pačius bankus, o jų klientus, pareiškė Oelmajeris savo interviu Kurier leidiniui.

„Žala ekonomikai – milžiniška, rašo leidinys. – Vokietijoje ji kasmet gali sudaryti keliasdešimt milijardų eurų. Duomenų Austrijos atžvilgiu kol kas nėra“.

Pirmoje eilėje spectarnybą NSA domina „pagrindinis bet kokios įmonės turtas: tyrimai, parengta medžiaga ir strategija“, pabrėžė filialo „Corporate Trust“ Vienoje vadovas Alfredas Czechas. Pasak jo, šią informaciją NSA po to pateikia austrų ir vokiečių firmų konkurentams Jungtinėse Valstijose.

„Europiečių spectarnybos nė iš tolo savo užmoju neprilygsta Jungtinių Valstijų nacionalinio saugumo Agentūrai“, – reziumuoja Corporate Trust ekspertai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 124

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...