infa.lt

A. Veryga: „Antakalnio klinikinė ligoninė nebus uždaroma, o pacientai netaps situacijos įkaitais“

10 vasario
00:18 2017

posėdis

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga apgailestauja, kad yra dirbtinai keliamas nerimas ir panika pacientams dėl Vilniaus Antakalnio klinikinės ligoninės. Ministro teigimu, ši ligoninė nebus uždaroma, tokių planų nebuvo ir nėra. Juo labiau, kad nėra ir jokio pagrindo, nes dėl ligoninės teikiamų medicininių paslaugų kokybės pacientams nėra pretenzijų.

Tad šiuo metu ji turi visas galimybes teikti radiologijos paslaugas. Tam reikia ligoninės vadovybės ryžto, valios ir noro, o medikams netrukdyti dirbti savo darbo.

„Norime išsklaidyti tas baimes, kurios buvo paskleistos viešoje erdvėje, socialiniuose tinkluose. Galime užtikrinti, kad Antakalnio ligoninė tikrai nebus uždaroma, jokių panašių planų ar ketinimų tikrai nėra. Galiu tik apgailestauti, kad gerbiamas Vilniaus vicemeras Gintautas Paluckas, mano supratimu, tokiu būdu ruošiasi partijos vadovo rinkimams. Sveikatos apsaugos ministerija gina ir visada gins pacientų teises. Šis atvejis – ne išimtis. Tad raginame žmones nepasiduoti manipuliacijoms, netikėti be jokio pagrindo skleidžiamais gandais ir politinėmis spekuliacijomis“, – sako ministras A. Veryga.

Labai gaila, anot jo, kad į savo politinę kampaniją ir negražius politinius žaidimus sostinės vicemeras įtraukė Vilniaus miesto savivaldybei pavaldžią Antakalnio ligoninę ir jos pacientus, t.y. labiausiai pažeidžiamus žmones, kuriems reikalinga medikų pagalba

Atkreipiame dėmesį, kad situacija dėl radiologijos paslaugų teikimo Antakalnio ligoninėje susidarė ne dėl SAM sprendimų. Priešingai, Antakalnio klinikinė ligoninė buvo ne kartą informuota, kad tretinio lygio stacionarines paslaugas teikianti ligoninė radiologijos paslaugas turi teikti pati, tai negali būti daroma pagal sutartį su jokia kita įmone, to neleidžia daryti ir galiojantys teisės aktai. Nepaisant to, radiologijos paslaugų teikimas Antakalnio klinikinės ligoninės pacientams buvo perduotas privačiai įmonei, nors tai prieštarauja šiuo metu galiojantiems teisės aktams.

„SAM vadovybė yra už privataus verslo ir valstybinio sektoriaus bendradarbiavimą bei labai palaiko tokias iniciatyvas. Tačiau šiuo atveju SAM vadovybė nepasidavė spaudimui keisti teisės aktus, kurių prašoma, nes dėl šių paslaugų teikimo ir privačios klinikos pasamdymo yra užfiksuota nemažai teisės aktų pažeidimų. SAM vadovybė negali toleruoti galimai neskaidriai atlikto viešojo pirkimo dėl radiologijos paslaugų įsigijimo. Juo, beje, jau domisi ir Viešųjų pirkimų tarnyba“, – pabrėžia ministras A. Veryga.

Be abejo, SAM vadovybė sutinka su tuo, kad radiologijos srityje visoje Lietuvoje yra nemažai problemų, ypač Vilniaus regione, kurias reikia spręsti nedelsiant. Tačiau, pasak ministro, tai reikia daryti kompleksiškai, o ne keičiant teisės aktus dėl vienos ligoninės.

„Jei padarytume tai, ko yra mūsų prašoma, pakenktume pacientams, nes taip leistume sukurti monopolį radiologijos paslaugoms teikti, kas sudarytų visas galimybes kilti šių paslaugų kainoms ateityje. Na, o nuo monopolio žlugimo irgi niekas nėra apsaugotas, tad taip nutikus pacientai išvis liktų be radiologijos paslaugų. Tad turime turėti labai aiškius saugiklius ir apsaugoti pacientų interesus. Tai ir darome. Į problemą žiūrime plačiai, visos šalies mastu, o ne tik per Antakalnio ligoninės prizmę. Tuo tikslu sudaryta darbo grupė sistemiškai sprendžia aktualias problemas ir pateiks konkrečius siūlymus. O iki kol darbo grupė pateiks siūlymus, minėta ligoninė gali teikti radiologijos paslaugas pacientams“, – sako ministras A. Veryga.

SAM vadovybė atsiprašo pacientų dėl jiems sukelto nereikalingo streso ir bandymo juos padaryti politinės kampanijos įkaitais.

SAM Ryšių su visuomene skyrius,

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 56

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Sunku jums vasarai...!...

Nereikia jokiu mokesčių, reikia tik paprasto sprendimo. Pirmiausia tokiai mažai valstybei reikalinga turėti karo instruktorių...

Man tai absurdo viršūnė, kuomet naujas mokestis reklamuojamas per komercinę radijo stotį. Ir, aišku, reklamos...

Kažką praleidau : Iki šiol maniau, kad jankiai visur gauna malkų ir gėdingai sprunka. Vien...