infa.lt

Kandidatui į prezidentus iškelta baudžiamoji byla kaltinant antisemitizmu

10 gegužės
13:50 2024
Remigijus Žemaitaitis

Remigijus Žemaitaitis kandidatų debatuose | LRT vaizdo įrašo momentas

Prokuratūros pranešimas:

Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras surašė kaltinamąjį aktą ir teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje buvęs Lietuvos Respublikos Seimo narys Remigijus Žemaitaitis kaltinamas neapykantos skatinimu ir kurstymu prieš žmonių grupę dėl jų tautybės bei viešu pritarimu tarptautiniams nusikaltimams, jų neigimu ar šiurkščiu menkinimu.

Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad tuometis Seimo narys R. Žemaitaitis 2023 metų gegužės 8, birželio 13, 14 ir 15 dienomis socialinio tinklo „Facebook“ asmeninėje paskyroje paskelbė tekstus, kuriuose galimai viešai tyčiojosi, niekino ir skatino neapykantą prieš žydų tautybės žmonių grupę.

Kaltinamajame akte nurodoma, kad, būdamas valstybės politiku, Lietuvos Respublikos Seimo nariu R. Žemaitaitis viešai socialiniame tinkle paskelbtuose tekstuose siekė sukelti priešiškumą ir provokavo nepakantumą žydams, žydus kaip tautinę grupę kaltindamas, kad jie yra atsakingi už tikrą ar tariamą atskiro žydo ar žydų grupės padarytą nusižengimą arba net už ne žydų atliktus veiksmus.

Kaltinamajame akte taip pat nurodyta, jog būdamas Seimo nariu R. Žemaitaitis 2023 m. gegužės 9-ąją Lietuvos Respublikos Seime vykusiame plenariniame posėdyje pasakytoje kalboje viešai paskleidė prieš žydų tautybės asmenis nukreiptą antisemitizmo normalizavimo idėją, niekindamas ir skatindamas neapykantą žmonių grupei ir jai priklausantiems asmenims dėl jų tautybės.

Tuometis Seimo narys R. Žemaitaitis taip pat kaltinamas ir tuo, kad savo įrašuose socialiniame tinkle, paskelbtuose 2023 m. birželio 13, 14 ir 15 dienomis, viešai šiurkščiai menkino nacistinės Vokietijos Lietuvos Respublikos teritorijoje įvykdytą žydų genocidą (Holokaustą), tai darydamas užgauliu ir įžeidžiančiu būdu.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 278

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Anonimas    -  2024-05-10, 12:55

    Galvojo atsistatydinęs išvengs persekiojimo. Seimo Jurgis neleis kandidatuoti rudenį.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tomas Jakutis    -  2024-05-10, 13:53

    Prokuratūra apšmeižė Žemaitaitį.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Edas    -  2024-05-11, 00:45

    Volteras yra pasakęs:
    Jei nori išsiaiškinti kas tave valdo – išsiaiškink ko tau negalima kritikuoti

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Vardas    -  2024-05-11, 12:09

    Aš tai tyliu, kokie absurdai vykdomi prieš Žemaitaitį.
    Dabar jau visas pasaulis mato kad Izraelis atvirai vykdo genocidą, jau yra Izraelio nužudyta daugiau nei 30 tūkstančių palestiniečių civilių, tarp kurių daugumoje yra vaikai ir moterys, visoje vakarų žiniasklaidoje plačiai aprašomi įvykiai Palestinoje, valkaruose vyksta masinis pasipiktinimas.
    O pas mus Žemaitaitis vis dar kaltinamas tuo, kad jis pasakė tiesą ir sukritikavo Izraelį dėl to, kad šis susprogdino naujai pastatytą palestiniečių mokyklą…
    Kur mūsų teisėsaugos adekvatumas?
    Tuo metu, kai vyksta masinis palestinos žmonių naikinimas (apie infrastruktūra aš jau net nekalbu) Žemaitaitis kaltinamas už vienos mokyklos susprogdinimo kritiką!!!!
    Ką dar turi padaryti Izraelio vyriausybė, kiek dar dešimčių tūkstančių žmonių turi nužudyti, kad pagaliau lietuvių vergams būtų suteikta malonė ir leidimas pakritikuoti Izraelį ir išreikšti neigiamas emocijas bei pasipiktinimą masiniais jo vykdomais žudymais ir griovimais????
    Manau atstatydinti visus tokius prokurorus ir jų šeimininkus., kurie teisia ne nusikaltėlius, bet tiesą apie juos pasakančiuosius.

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Vardas    -  2024-05-11, 20:21

    Taip pat noriu pasiteirauti mūsų prokurorų, ir konkrečiai berods gerbiamos Grunskienės – kur yra jūsų gerbiamieji adekvatumas?
    Jūs tylite ir nieko negirdite, kai yra žudomi vaikai ir moterys dešimtimis tūkstančių, bet kai Žemaitaitis pacitavo seną posmelį, jį puolate bausti ir sankcionuoti.
    Žodžiu vieniems išrinktiesiems galima žudyti vaikus ir moteris dešimtimis tūkstančių, ir tai nelaikoma nei smurtu, nei neapykanta, o Žemaitaičio pacituotas posmelis yra baisus smurtas ir neapykanta.
    Ir kur yra Žemaitaitį už šį posmą išmetusiųjų iš seimo adekvatumas?
    Tie kurie realiais veiksmais žudo – tai tiems nepareiškiamas joks pasipiktinimo gestas ir jų veiksmai nelaikomi nei smurtu nei neapykanta. O tam, kuris sukritikavo manau žudikus ir pacitavo apie juos dvieilį – susidorojimas, apkaltinus smurtu ir neapykanta.
    Pagal konservatorius ir nuo jų priklausomus prokurorus – žudymas dešimtimis tūkstančių vaikų ir moterų – tai visiškai nėra nei neapykanta nei smurtas. O štai dvieilis – tai didžiulis smurtas ir didžiulė neapykanta.
    Ir kaip jie visi baigė aukštuosius, o kai kurie netgi teisę?

    Atsakyti į šį komentarą
  6. manau    -  2024-05-12, 20:06

    Vietiniai rasistiniai sionistai turi prokuratūroje savų prieigų

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Skelbimas    -  2024-05-13, 14:00

    Šou baigėsi, laikas Žemaitaičiui kaukę nusiimti…Gitana jį priglobs už pagalbą rinkimuose.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


  • Ne, nematau prasmės (56%, 35 balsavo)
  • Taip, būtinai (30%, 19 balsavo)
  • Nežinau, dar neapsisprendžiau (14%, 9 balsavo)

Viso balsavo: 63
Pradėta - 2024-05-15 @ 12:45
Pabaiga - 2024-05-19 @ 12:45

Leidžiama ... Leidžiama ...

O tai dabar Ukraina yra verčiama imti paskolas karo išlaidoms apmokėti ir tai yra įvardijama...

Jei jau kviečiasi Makroną, vieną iš įžūliausių davosomasonų, tai galime suprasti, kad ši prezidentė yra...

Dar vienas žmogus žuvo, neįtinkantis davosomasonams?...

Sakiau pirmiau ir sakau dabar, kad mano manymu labai tikėtinas yra tas variantas, kad šis...

Dar konservų psichopatų chuntos nelikviduota alternatyvi informacija: lzskelbimai.com/s/212021...

Kas ką juodina? Vaidenasi?...