infa.lt

Rusijos agresiją Lenkija atrems koviniais dronais

10 gruodžio
11:54 2016
Dronai

nuotrauka REUTERS/Kacper Pempel

Lenkijos gynybos Ministerija planuoja suformuoti didelį „bepiločių dronų laivyną“ (laivynas) siekiant atremti „galimą Rusijos agresiją“, praneša The Sun.

Britų leidinio duomenimis, BSA (bepiločiai skraidantys aparatai) bus perkami persiginklavimo programos rėmuose, kurios eigoje Varšuva tikisi „aprūpinti savo kariuomenę naujausiai XXI amžiaus ginkluote“ . Kaip praneša The Sun, šiam tikslui Lenkija skirs 24 milijardus zlotų (5,4 mlrd €u).

Neskaitant daugiau nei tūkstančio dronų įsigijimo, programa numato ir naujų oro gynybos kompleksų, 14 plačios paskirties sraigtasparnių, trijų kranto apsaugos laivų, dviejų kreiserių, o taip pat keleto povandeninių laivų įsigijimą, rašoma straipsnyje.

The Sun korespondentas pabrėžia, jog Rusija savo ruožtu, „viename iš savo regionų Baltijos pakrantėje“ dislokavo „Iskander“ kompleksus, kurie „lengvai gali pasiekti Lenkiją“ ir gali būti apginkluojami kaip įprastomis, taip ir branduolinėmis raketomis.

Lenkija yra viena iš nedaugelio NATO narių, kurios atitinkamai aljanso rekomendacijoms, išleidžia daugiau nei 2% savo BVP gynybai, primena straipsnio autorius. Kitos tokios šalys – JAV, Britanija, Graikija ir Estija.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 129

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....

Tai pirma gal baikit išlaidauti .Ministerijų miestelio statyba,stadiono statyba ,kodėl neklausiat ar reikalinga šiuo metu...

Tai ką siūlote? Didinti investicijas kai visi šaukia bus karas.Gal pamiršote kaip bankai bankrutuoja.Taip ir...

Sunku jums vasarai...!...