infa.lt

Ramūnas Karbauskis: „Kviečiu atsisakyti popierinių sveikinimų“

09 gruodžio
14:56 2016

Seimo Kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis kviečia valstybės ir savivaldybių įstaigas, įmones ir organizacijas atsisakyti pasenusios tradicijos šventų Kalėdų ir Naujųjų metų proga siųsti popierinius sveikinimus.

„Atstovaujame žaliąsias idėjas, todėl jau šiemet raginame visus valstybės ir savivaldybių pareigūnus, tarnautojus bei kitus darbuotojus atsisakyti tradicijos siuntinėti popierinius sveikinimus. Tai ir netausus mūsų gamtos išteklių naudojimas, ir valstybės lėšų, kurios turėtų būti skiriamos svarbesniems valstybės poreikiams, eikvojimas. Todėl šiek tiek juokaudamas pažadu labai įdėmiai skaityti visus popierinius sveikinimus“, – sakė Ramūnas Karbauskis.

Vien Seimo Kultūros komitetas skaičiuoja, kad įprastinius sveikinimus reikėtų išsiųsti beveik porai šimtų adresatų. Įvertinus atvirukų, spaudos, pašto išlaidas susidarytų iki pusės tūkstančio eurų suma kanceliarinėms išlaidoms. Visos valstybės mastu – tai didžiulės sumos, kurias galima sutaupyti nuoširdžiai sveikinant šiuolaikinėmis priemonėmis (elektroniniu paštu, telefonu, per socialinius tinklus). Šių lėšų, tikėtina, pakaktų ne vienos mokyklos, darželio ar kultūros namų kapitaliniam remontui.

Idėją remia ir paskirtasis Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, kuris primena, kad valstybės valdyme pokyčiai būtini, o lėšų taupymas prasideda nuo mažų dalykų. Kartu premjeras ragina linkėjimus perduoti gyvai – išnaudojant progą ir tiesioginiams darbo klausimams greičiau išspręsti.

lrs.lt

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 52

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...