infa.lt

„Projektas praktiškai baigtas” – Lenkijos vyriausybė naujuoju įstatymu susidoros su genderizmo ideologijos priešininkais

09 vasario
15:20 2024
Donaldas Tuskas

youtube kadras

Lenkai netrukus gali būti persekiojami už teiginį, kad santuoka yra vyro ir moters sąjunga, o katalikai bus priversti rinktis, ar likti ištikimiems savo religiniams įsitikinimams, ar neatsidurti kalėjime, rašo „Remix” leidinys.

Donaldo Tusko naujoji kairiųjų vyriausybė Lenkijoje priima naują drakonišką neapykantos kalbos įstatymą, pagal kurį teigiantys, kad yra tik dvi lytys, gali būti patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir įkalinti.

Vos mėnesį pradėjusi dirbti Teisingumo ministerija parengė šalies Baudžiamojo kodekso pakeitimo projektą, kuriame prie neapykantos kalbos pažeidimų priskiriamas nesutikimas su lytine tapatybe ir seksualine orientacija.

Tai reikštų, kad asmenys, prieštaraujantys progresyviai gender ideologijai, arba katalikai, reikalaujantys, kad santuoka Dievo akyse gali būti tik vyro ir moters sąjunga, galėtų būti nuteisti, kaip už kriminalinį nusikaltimą.

„Mes jau esame praktiškai užbaigę projektą. Dabar jis bus išsiųstas tarpžinybinėms konsultacijoms”, – radijui TOK FM sakė Teisingumo ministerijos valstybės sekretorius Krzysztofas Śmiszekas.

„Visa LGBT bendruomenė laukia šio pokyčio”, – pridūrė Śmiszekas, Naujosios kairės partijos, kuri yra koalicijoje su D. Tusko Pilietine platforma, narys.

Lenkijoje jau yra priimti teisės aktai, reglamentuojantys neapykantos nusikaltimus dėl rasės, tautybės ir religijos, tačiau pakeitimu, kuris gali būti pateiktas parlamentui jau kitą mėnesį, į BK straipsnį būtų įtraukta „lytis, seksualinė orientacija ir lytinė tapatybė”. Tai priverstų šalies katalikų daugumą rinktis tarp ištikimybės savo religiniams įsitikinimams ir teisės aktų laikymosi.

Śmiszekas teigė, kad pastarieji aštuoneri konservatyvaus valdymo Varšuvoje metai buvo „kupini priekabiavimo ir neapykantos kalbos prieš mūsų bendruomenės žmones. Buvo skaudu, kai kaltininkai seksualinę orientaciją ar lytinę tapatybę pasirinkdavo kaip priekabiavimo, neapykantos ir paniekos kriterijų”.

„Dabar – kaip ir kiti rasistiniai ar ksenofobiniai nusikaltimai – taip pat ir tie, kurie grindžiami homofobija ar transfobija, bus persekiojami ex officio ir traktuojami kaip rasistinė neapykantos kalba”, – sakė jis.

Įstatymo projektas gali tapti dar vienu galimu liberalios vyriausybės ir konservatyvaus prezidento Andrzejaus Dudos, kuris turi galią sužlugdyti šiuos planus, susipriešinimu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 301

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Marija    -  2024-02-09, 18:32

    Trečia lytis tai kada pas žmogų yra ir makštis ir varpa ,lietuviškai buvo iki šiol vištg……i,o kaip jie dabar bus vadinami,tai nieko kol kas ir nežinom🤷‍♀️

    Atsakyti į šį komentarą
    • Tai bent    -  2024-02-14, 00:55

      Tokio fenomeno niekada nebūna, kad būtų ir makštis ir varpa. O vištgaidžiais vadino tuos, kurių išvaizda ir elgesys neatitiko jų lyties.

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Anonimas    -  2024-02-09, 21:34

    Nu, jei jau lenkijoj pyderai viršų ima, tai….

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...