infa.lt

Vokietija pakeliui į totalaus sekimo valstybę

29 lapkričio
01:01 2016

šnipinėjimas

Nesenai amerikiečių informatorius Edvardas Snoudenas pareiškė, jog rinkiminės kampanijos JAV šešėlyje, tokios šalys kaip Rusija ir Kinija, priims naujus įstatymus siekiant sekti gyventojus. Snoudenas nepaminėjo Vokietijos, tačiau pastaruoju metu šalyje buvo įteisinta stebėtinai daug priemonių sekti žmones, rašo vokiečių Der Spiegel.

Pavyzdžiui, prieš keletą savaičių Vokietijos valdžia pagreitintu būdu įtvirtino naujas vokiečių žvalgybos tarnybos (BND) taisykles. Naujas įstatymas leidžia jai prisijungti prie Vokietijos teritorijoje išdėstytų interneto mazgų, siekiant šnipinėti žmones, kas iššaukė nemažą pasipriešinimą. Organizacija Amnesty International naują įstatymą pavadino „leidimu totaliam sekimui“, cituoja korespondentai.

Sekančiais metais Vokietijoje pradės darbą Zitis – kovos su kiberterorizmu Tarnyba. Daugiau nei 60 darbuotojų užsiims šifruotos informacijos dešifravimu ir padės policijai bei kontržvalgybai. Iki 2022 metų Zitis darbuotojų skaičius išaugs iki 400 žmonių.

Nežiūrint į tai, kad Vokietijoje ir taip yra pakankamai daug stebėjimo kamerų viešojoje erdvėje, po teraktų Ansbache ir Miunchene VRM vadovas Thomas de Maizière pareikalavo sušvelninti taisykles privačių kamerų atžvilgiu panašiai į tas, kur sustatytos stadionuose ar prekybiniuose centruose. O rugpjūčio mėnesį ministras pasisakė už programinės įrangos, suteikiančios galimybę identifikuoti individą pagal veido bruožus, naudojimą aerouostuose ir stotyse, rašoma straipsnyje.

„Visų vokiečių projektų sekimo atžvilgiu „motina“, kaip pabrėžia leidinys, laikomas įstatymas apie rezervinį asmeninių duomenų iš tinklo saugojimas, Bundestago priimtas 2015-ųjų spalį.

Sekant įstatymo raide, vokiečių tinklo operatoriai privalo 10 savaičių saugoti duomenis apie tai, kada ir su kuo kalba kažkuris interneto naudotojas ir iš kokio IP adreso. Be to, operatoriai privalo keturias savaites saugoti duomenis apie naudotojo buvimo vietą teisėsaugos organams.

Tačiau, pokalbių turinys, elektroniniai laiškai ir interneto-paieškos istorija neišsaugomi, pastebi autoriai. Galutinai pereiti prie naujų taisyklių vokiečių tinklo operatoriai privalo nuo 2017-ųjų liepos 1 dienos.

Prie viso to, papildo Der Spiegel, dalimi taip vadinamo antiteroristinio paketo tapo ir kiti pasikeitimai, eilinių piliečių atžvilgiu.

Ateityje telefonų SIM kortelės bus parduodamos tik pateikus asmens pažymėjimą , o teisėtvarkos pareigūnai esant įtarimui terorizmu galės išsaugoti duomenis apie jaunesnius nei 14 metų asmenis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 118

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tomai, negalima taip negražiai atsiliepti apie mūsų dabartinėje valdžioje esančius buvusius komunistus vei įslaptintus KGB...

Okupacijos laikų kolaborantas su daugiau kaip 30 m. narystės TSKP stažu man ne autoritetas. Kandidatas...

2030 m. paties seimo gali nebūti. Bus eurosojūzo vietinė taryba....

Blazyte, laiskas keisti straipsniu fotografijas, ta su raudona ir su violetine jau smarkiai nusidevejo, reiktu...

o kiek žmonių psichologine prievarta buvo verčiami skiepytis " išmes iš darbo", "negalėsi maisto nusipirkti...

žvygiui nėra vietos Lietuvoje...

Nu, bl, nesu matęs individo su tokiu durnu snukiu.Durnumas iš jo fontanu trykšta....