infa.lt

JAV mokykla patvirtino mokinių įsteigtą „Šėtono klubą”

28 gruodžio
13:49 2023
Šventvagystės savaitgalis Bostone - satanistai

Šventvagystės savaitgalis Bostone – satanistai | youtube video kadras

Kanzaso valstybinė vidurinė mokykla pritarė mokinių įsteigtam „Šėtono klubui” (Satan Club) – popamokinei grupei, susijusiai su Šėtono šventykla (TST), praneša amerikiečių „Newsweek” leidinys.

Kanzaso pietvakariniame priemiestyje esančios Olathe Northwest vidurinės mokyklos, kurioje mokosi 9-12 klasių mokiniai, atstovas spaudai pirmadienį „Fox 4 News” pranešė, kad klubas „atitiko mokinių inicijuoto klubo steigimo kriterijus ir dabar yra pripažintas kaip mokinių inicijuotas klubas”.

Pasak pranešimo, klubo paraiška pirmą kartą buvo pateikta gruodžio viduryje.

Šėtono klubas sukėlė diskusijų Olathe valstybinėse mokyklose, kuri susidūrė su tėvų ir mokinių, siekiančių užkirsti kelią klubo patvirtinimui, pasipriešinimu. Gruodžio 12 d. Drew McDonaldas, kuris save apibūdino kaip „susirūpinusį Olathe’o mokinį”, sukūrė peticiją, raginančią mokyklos administraciją atmesti klubo paraišką. Nuo trečiadienio peticiją pasirašė beveik 8 000 žmonių. Peticijos tikslas – 10 000.

Satanizmas turi stiprią persekiojimo ir smurto prieš Bažnyčią ir tuos, kurie tiki Dievą, istoriją”, – rašoma peticijoje. „Nesvarbu, ar tikite Dievą, esate krikščionis, katalikas, mormonas, induistas, budistas ar net ateistas, turėtumėte suprasti, kad nutraukti šio klubo veiklą reikia ne tik todėl, kad jis priešinasi krikščionybei, bet ir dėl to, kad tai, ką jie išreiškia, ir veiksmai, kuriuos jie atliks, yra neteisingi ir amoralūs. Tai ginčas ne dėl religijos ir krikščionybės, bet dėl to, kas teisinga ir neteisinga”.

Kiti klubo egzistavimui nepritariantys žmonės pasipiktinimą išreiškė per socialinę žiniasklaidą. Kanzaso tinklaraštininkas „Tony’s Kansas City” savo tinklaraščio svetainėje antradienį parašė, kad klubas „yra laiko ženklas”.

„Pasirodo, mes nieko nepasimokėme iš Kalėdų”, – sakoma įraše. „Štai vyresniųjų klasių moksleivių pokštas, kuris pasitarnauja kaip laiko ženklas ir griežtas priminimas dėl Amerikos valstybinio švietimo nuosmukio, kuris dabar išsiplėtė už miesto branduolio ribų ir šiuo metu kelia grėsmę ir priemiesčių įstaigoms.”

„X” platformos, anksčiau žinomos kaip „Twitter”, naudotojai taip pat išreiškė susirūpinimą, įskaitant naudotoją, pasivadinusį J. M., kuris antradienį parašė: „Kas sveiku protu leistų savo vaikui įstoti į šėtono klubą?”

Kitas „X” vartotojas Eugene Patrickson uždavė klausimą, kad jie „norėtų sužinoti, ar mokiniai, kurie yra šios grupės nariai, vakar šventė Kalėdas ir priėmė dovanas?”.

„Ši diena ne veltui vadinama Šėtono švente”, – pridūrė Patricksonas. „Mūsų šalis tiesiogine prasme eina į pragarą”.

„Tai, kad jie galvoja leisti Olathe vidurinėje mokykloje įkurti šėtono klubą po to, kai daug metų kovojo už tai, kad religija nebūtų įtraukta į mokyklas, yra beprotiška”, – trečiadienį rašė „X” naudotoja Karlevia Foster.

„Fox 4” pranešime teigiama, kad visi Olathe’o mokyklų apygardoje veikiantys mokinių inicijuoti klubai turi atitikti tam tikrus kriterijus ir tik tada gali būti patvirtinta jų paraiška, įskaitant 10 klubo steigimu suinteresuotų mokinių parašų, mokinių atstovo ir dėstytojų vadovo parašus.

Klubo paraišką pateikusių mokinių lyderių taip pat prašoma pristatyti administratoriams, kuo ši grupė prisidėtų prie mokyklos rajono veiklos.

Olathe valstybinė mokykla sakė Fox 4, kad prieš peržiūrėdamas bet kokią mokyklos klubo paraišką rajonas atsižvelgia į Lygių galimybių įstatymą. Pasak Švietimo departamento, šis federalinis įstatymas „užtikrina, kad mokinių neakivaizdinėms grupėms būtų sudarytos tokios pat sąlygos” kaip ir kitiems panašiems mokinių inicijuotiems klubams.

Valstybinės mokyklos negali atsisakyti priimti tokias neakivaizdines grupes dėl klubo „religijos, politinio, filosofinio ar kitokio turinio kalbų”, vartojamų grupės susirinkimuose.

Organizacijos interneto svetainėje teigiama, kad TST („The Satanic Temple” – Šėtono šventykla), kurią Vidaus pajamų tarnyba pripažįsta kaip 501(c)(3) visuomeninę labdaros organizaciją, jos misija yra „skatinti geranoriškumą ir empatiją, atmesti tironišką valdžią, propaguoti praktinį sveiką protą” ir „pasipriešinti neteisybei”. Šėtono šventykla (TST) taip pat teigia, kad ji negarbina šėtono ir netiki velnio egzistavimu.

„Kanzase debiutuoja pirmasis [Po pamokų šėtono klubas] – su aukštąja mokykla susijęs Satan Club!” antradienį rašė TST savo „X” žinutėje. „Šis mokinių vadovaujamas klubas atliko visus reikiamus žingsnius, kad būtų oficialiai užregistruotas universiteto studentų klubas, ir veiks kartu su kitais mokinių vadovaujamais religiniais klubais.”

Kiti popamokiniai šėtono klubai buvo įsteigti visoje šalyje. Pasak TST tinklalapio, tokie klubai nesiekia atversti vaikų į „satanizmą”, o siūlo „saugią ir įtraukią alternatyvą religiniams klubams, kurie, grasindami amžinu pasmerkimu, siekia atversti moksleivius į savo tikėjimo sistemą”.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 255

Žymos:

Atsiliepimų 5

  1. va, tep    -  2023-12-28, 14:40

    Antikristas jau ant slenksčio. O jis ir turi pasirodyti prieš ateinant Kristui, kuris jį nutėk, kaip šūdmusę.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm...    -  2023-12-28, 15:48

    Reikėjo pridėti prie pavadinimo raidės lgbt ir niekas net pyptelti nebūtų išdryses.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Taip    -  2023-12-28, 19:28

    Jiems ir reikia.

    Atsakyti į šį komentarą
  4. A5    -  2023-12-29, 06:45

    Tikrosios vakaru pasaulio vertybes, demokratija vienok. Gales Bidena su Obama priimti garbes nariais i si kluba.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...