infa.lt

Renovacijų pinklės ar bankų klasta?

21 gruodžio
12:47 2023
Gręžia sieną

asociatyvi smm.lt nuotr.

Romualdas Selvenis

Pradėsiu nuo to, kad žinodamas renovacijų kaštus, nesąžiningai išpūstas sąmatas ir t.t., kai jos sudaro faktiškai beveik pusę būsto vertės, kas yra visiškas nonsensas, buvau prieš daugiabučio renovaciją, nes mūrinis namas ne toks jau senas, 1992 m. statybos, ir gana šiltas.

Ėjau per namo kaimynus aiškinau visas peripetijas, ką reiškia 20-čiai metų pasirašyti sutartį su banku ir pan.,  ir dauguma sutiko su mano argumentais, deja įvykus bendrijos balsavimams, „Mano būsto” darbuotoja man pasakė, kad vienu balsu daugiau, laimėjo pageidaujantys renovacijos.

Nustebau,paprašiau parodyti balsavusiųjų sąrašus, bet man buvo atsakyta, kad tai konfidencialūs duomenys ir to atskleisti ji negali.

Na, negali, tai negali…. Renovacijos darbai tęsėsi porą metų, su pridavimu buvo neskubama. Pagaliau buvo priduota ir atėjo mokėjimo grafikai.

Pradžiai, iki 2027 m., vėliau keisis palūkanų normos, aišku didėjimo kryptimi. Kas mėnesį priskaičiuota vidutiniškai apie 80 eur. už 47 m² butą. Mėnesinė įmoka už kreditą  48 eur., kažkokios palūkanos dar papildomai beveik 30 eur.

Bendroj sumoj  gaunasi netoli 80 eur. Ir taip kiekvieną mėnesį. Buvau nustebintas dėl palūkanų. Susisiekus su „Mano būstu”,atstovė man paaiškino, kad prieš renovaciją rangovas padarė sutartį dėl kredito su Šiaulių banku ir pastarasis skaičiavo delspinigius nuo pat renovacijos darbų pradžios.

Už butą renovacijos darbų metu susikaupė beveik 700 eur. delspinigių. Beje, veiksmas vyksta Radviliškyje, ir galutinė renovacijos darbų  suma būstui, įvertinus suteiktą valstybės paramą – 10 411 eur.

Man kyla klausimas. Kodėl gyventojams tai nebuvo paaiškinta, jokių įmokų visus tuos dvejus metus nei bankas nei rangovai neprašė, o dabar atėjus mokėjimo grafikams, visiems išsprogo akys.

Jei gyventojai būtų informuoti, ir  būtų paprašyta mokėti įnašus nuo pat renovacijos pradžios, nebūtų atsiradę jokių delspinigių.

Įtariu nešvarius rangovų žaidimus su banku. Tai tiesiog afera, kuri tikrai prašosi teismų įsikišimo. Manau, kad ta pati schema vyksta visoje Lietuvoje, ir kokie pinigai apgaulės būdu  plūsta į bankus, nesunku įsivaizduoti.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 258

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Aišku, kad neras. Nelabai ir ieškos. Labai ilgai ir kantriai lojant, gal neapsikentę atsiųstų rusai....

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....

Vyru ukrainieciu genocidas, kodel negrazino afrikos turistu nuo karo europoje? Zmones bega nuo karo i...

gal žinai koki vaistai,baryšnikas...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...