infa.lt

Dėl naujienų portalo DELFI tendencingo manipuliavimo viešąja nuomone ir […] Arvydo Juozaičio teisių pažeidimo

16 spalio
14:46 2018

Pranešimą spaudai tokiu pavadinimu aptikome žurnalistės Rūtos Janutienės socialinio tinklo paskyroje, kurį visą ir spausdiname kaip yra:

DELFI bukai manipuliuoja visuomenės nuomone

Eglė Mirončikienė
PRANEŠIMAS SPAUDAI

Dėl naujienų portalo DELFI tendencingo manipuliavimo viešąja nuomone ir kandidato į Lietuvos Respublikos prezidentus Arvydo Juozaičio teisių pažeidimo

2018-10-16
Vilnius

Arvydas Juozaitis šių metų birželio mėnesį pareiškė apie ketinimą dalyvauti artėjančiuose rinkimuose į Lietuvos Respublikos prezidentus. Rugsėjo mėnesį tai buvo padaryta oficialiai. Šiuo metu apie dalyvavimą rinkimuose yra pareiškę dar penki kandidatai. Tačiau vienintelis Arvydas Juozaitis tendencingai neįtraukiamas į naujienų portalo DELFI užsakymu atliekamas viešosios nuomonės apklausas.

Tokiais veiksmais portalas DELFI pažeidžia Lietuvos Respublikos Konstitucijos garantuojamą visuomenės interesą būti informuotai ir Konstitucijoje įtvirtintą visų asmenų lygybės principą.

Portalas nesilaiko ir Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo reikalavimų pateikti kuo daugiau viena nuo kitos nepriklausomų nuomonių, taip pat skelbiant viešosios nuomonės tyrimo rezultatus nurodyti jų statistinį patikimumą, tyrimų imtį ir galimą paklaidą.

Tokie neteisėti ir visuomenės informavimo etiką pažeidžiantys veiksmai kelia rimtų abejonių dėl naujienų portalo DELFI veiklos skaidrumo, nešališkumo ir informacijos patikimumo bei pagrįstų įtarimų dėl manipuliavimo viešąja nuomone.

Galimybė gauti ir skleisti informaciją yra viena iš pagrindinių žmogaus teisių, todėl portalas DELFI neturi teisės informacijos laikyti savo nuosavybe ar preke.
Kandidatas jau ketvirtas mėnuo intensyviai važinėja po Lietuvos miestus, miestelius, kaimo vietoves ir bendroves. Jo susitikimai su žmonėmis yra gausūs ir kandidatas regi akivaizdų, dažnai net masišką žmonių palaikymą. Tokios DELFI ir kitos užsakomosios apklausos įžeidžia tūkstančių tūkstančius žmonių.

Žiniasklaidos vaidmuo šiuolaikinėje visuomenėje yra ypatingai didelis užtikrinant skaidrius ir demokratiškus rinkimus, todėl Arvydas Juozaitis ragina visas visuomenės informavimo priemones ir žurnalistus gerbti žmogaus teises ir skelbti teisingas, tikslias, nešališkas žinias bei įvairias nuomones.

šaltinis: Facebook

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 808

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Anonimas    -  2018-10-21, 11:22

    Tuomet, kap su ta R.Miliūtės teze, – Be žurnalistikos nebus demokratijos ? Taip Juozaitis LR žuraliūgų ignoruojamas, mažai visuomenė informuojama apie Jį. TAI LABAI NEGRAŽU, NESĄŽININGA, NETEOSONGA. Tai ir yra žurnaliųgiška, todėl žurrrrr… neužsigaukit.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2018-10-22, 17:54

    Tai tik parodo koks rimtas kandidatas yra Juozaitis…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A5

"Lietuva be miškų, be kelių, be mokyklų, be smulkaus verslo ir be ateities !" su...

Jei tikėti tik tuom ką matei, tai(nerandu žodžių, padėk)...

Gal paspringai bevardindamas kad iki Lietuvos nedasikasei......

Apie totalinę rusofobinę LT šizofreniją: lebionka.blogspot.com/2023/10/valdas-anelauskas-zombiu-lietuva.html...

Mes stojom i nato kad būtume apginti o db jau ir pulti norime)))...

Ginklų pramonė labai pelninga, kas turit pinigų ir galit - investuokit, daug uždirbsite. Tik nereikia...

Fu

Jei prievartauja nes neturi merginos tai sprendžiama labai paprastai, neturės kuo prievartauti tai ir merginu...