infa.lt

Vėžio chemoterapija – tai lenktynės tame, kas bus nužudytas anksčiau – sveikos ar vėžinės ląstelės

30 liepos
01:01 2018
Chemoterapija

irishtimes.com nuotr.

Chemoterapija – Antrojo Pasaulinio karo išradimas. Laive, kuriame buvo plukdomos sieros garstyčios, pavadinimu „nerve agent“ buvo naudojamas kaip cheminis ginklas antrojo pasaulinio karo metu. Užpulti laive esantys kariai buvo veikiami šios cheminės medžiagos. Ištyrus šiuos vyrus rezultatai parodė sunykusius kaulų čiulpus, limfinę sistemą, bei ląsteles kurios natūraliai dauginosi greičiau negu įprastos ląstelės.

– Mokslininkai tuo metu pradėjo domėtis, ar garstyčių dujos gali būti naudojamos prieš vėžines ląsteles, kurios taip pat dauginasi greičiau nei įprastos žmogaus kūno ląstelės. Pirmoji chemoterapijos vaistų versija buvo pavadinta “azoto garstyčiomis“.

– 1942m. Sloan-Keteringo Vėžio Centras slaptai pradėjo taikyti azoto garstyčias žmonėms, kurie turėjo išsivysčiusi krūties vėžį. Niekas nepasveiko.

– 1943m. Chemoterapijos tyrimai taip pat buvo atlikti Yale universitėte, kur buvo apie 160 pacientų. Vėlgi, nė vienas nepasveiko.

– Tačiau, kadangi chemoterapija sumažina navikus, mokslininkai buvo taip susidomėję, kad chemoterapijos tyrimus paskelbė „sėkmingais”. Palaipsniui buvo sukurta sintetinė azoto garstyčių versija, tačiau ji turėjo vieną bendrą požymį. Ji negali atskirti „sveikų” ląstelių ir „vėžinių”. Ji žudo viską. Visos sveikos ląstelės yra taip pat greitai nužudomos kaip ir vėžinės.

– Onkologai dažnai pateikia reliatyvią rizikos statistiką, kuri žymiai pervertina chemoterapijos efektyvumą ir nuvertina žalą. Reliatyvi statistika yra kai gyvenimo trukmė padidėja nuo 2 iki 4 procentų, bet pateikiama kaip 50%, nes 2/4×100%=50%. Ir ši apgaulinga reliatyvi statistika naudojama daugelyje vaistų tyrimų ir tai yra gėdingas manipuliavimas duomenimis.

„Kaip chemikui, išmokytam interpretuoti duomenis, man nesuprantama, kad gydytojai gali ignoruoti aiškius įrodymus to, jog chemoterapija daro daug daugiau žalos nei naudos. ” – Dr. Alan C. Nixon buvęs Amerikos chemijos draugijos prezidentas.

Jei man išsivystytų vėžys, aš niekada neeičiau į standartinį vėžio gydymo centrą. Tik vėžio aukos, gyvenančios toli nuo tokių centrų, turi galimybę išgyventi. ” – Dr. Charles Mathe Prancūzijos vėžio specialistas.

Tiesioginis chemoterapijos poveikis yra …. vėžys. Žinoma, tai nurodoma tiesiai ant cheminių preparatų įspėjamųjų etikečių. Pavyzdžiui, doksorubicinas gali padidinti riziką išsivystyti leukemijai (baltųjų kraujo kūnelių vėžiu), ypač kai ji derinama su kitais chemoterapiniais vaistais ir spinduliuote.

– „Doksorubicinas gali didinti riziką išsivystyti leukemijai (baltųjų kraujo ląstelių vėžiu), ypač kai skiriama didelėmis dozėmis arba kartu su tam tikrais kitais chemoterapiniais vaistiniais preparatais ir spinduliuotės (rentgeno) terapija. Doksorubicinas gali sukelti rimtą arba net mirtinai pavojingą širdies sutrikimą gydimo metu, po kelių mėnesių, arba net metų, pasibaigus gydymui…“
https://medlineplus.gov/druginfo/meds/a682221.html

– „Kitas įprastinis vaistas – ciklofosfamidas, padidina šlapimo pūslės vėžio ir kiaušidžių vėžio riziką. Sąrašas taip ir tęsiasi“.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11426986

– Taigi, einant „gydytis” turint vienos „rūšies” vėžį ir sutinkant su chemoterapijos gydimu, dažnai išsivysto antrojo tipo vėžys. Jūsų onkologas dažnai tvirtins, kad sėkmingai gydė pirmąjį vėžį net tada, kai susidarė antrasis ar trečiasis vėžys, kurį tiesiogiai sukėlė chemoterapija naudojama pirminio vėžio gydymui.

– Remiantis tyrimu, atliktu Radiologijos onkologijos departamento Šiaurės Sidnėjaus vėžio centre ir paskelbto 2004 m. gruodžio mėn. Klinikinės onkologijos klinikoje, tyrimas rodo, kad tikėtinas chemoterapijos poveikis po 5 metų suaugusių žmonių išgyvenamumui yra 2,1%.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630849

– Dr Hardin B. Jones (buvęs Kalifornijos universiteto medicinos fizikos ir fiziologijos profesorius Berkeley) nustatė, kad vėžiu sergantiems pacientai, kuriems buvo taikyta chemoterapija, mirė anksčiau nei tie, kurie atsisakė gydymo. Savo tyrime jis nustatė, kad žmonės, kurie atsisakė gydymo, gyveno vidutiniškai 12 ½ metų, o tie, kuriems buvo taikyta chemoterapija (ir kiti įprasti gydymo būdai) gyveno vidutiniškai 3 metus.
http://www.rethinkingcancer.org/resources/magazine-articles/2_1-2/cancer-cures-more-deadly-than-disease.php

Chemoterapija – tai bandymas nunuodyti vėžį greičiau, negu patį kūną. Daugeliu atvejų tai neveikia. „- Dr. John R. Lee, MD

https://www.news-medical.net/health/History-of-Chemotherapy.aspx

1. http://marc.barritault.bio.free.fr/Anticancer%20Drug%20Development/Chapter01.pdf”

2. http://cancerres.aacrjournals.org/content/canres/68/21/8643.full.pdf

3. https://www.nlm.nih.gov/…/oc059105.pdf

4. https://www.cancer.gov/cancertopics/coping/chemotherapy-and-you.pdf

5. http://www.thymic.org/uploads/reference_sub/03chemoprinc.pdf

6. https://www.macmillan.org.uk/_images/Chemotherapy_English_tcm9-310005.pdf

Medžiagą parengė: Gabrielius Sevrukas

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 539

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Žygizmundai Ukraina uber alles. Ar ne laikas tamstai Maldeikienei ir dar keletui proto žaibu psichiatrinėje...

psichas jabanas...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....