infa.lt

Jau ir Europoje: Dėl sabotažo šiaurės Vokietijoje sutrikdytas traukinių eismas

09 spalio
16:21 2022

Vokietijos geležinkelių operatorius dėl didelio traukinių eismo sutrikimo apkaltino ryšių kabelių pažeidimą ir teigė, kad tyrimą perėmė saugumo institucijos. Anksčiau jis buvo pranešęs, kad „techninis gedimas” sutvarkytas, rašo DW.

Vokietijos geležinkelių operatorius „Deutsche Bahn” šeštadienį pareiškė, kad dėl tyčinių veiksmų sutriko traukinių tinklas šiaurės Vokietijoje. „To priežastis – skaitmeninės traukinių radijo ryšio sistemos gedimas”, – teigė bendrovė.

„Dėl traukinių eismui gyvybiškai svarbių kabelių sabotažo „Deutsche Bahn” šį rytą beveik trims valandoms turėjo sustabdyti šiaurėje vykstantį traukinių eismą”, – teigė „Deutsche Bahn”.

Po kelių valandų „Deutsche Bahn” pranešė, kad problema buvo išspręsta, tačiau vis dar galimi tolesni paslaugų atšaukimai ir sutrikimai.

Tyrėjai sakė, kad ryšių kabeliai buvo nutraukti vienoje vietoje už Berlyno, o kitoje – vakarinėje Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser pareiškė, kad valdžios institucijos „turi daryti prielaidą, kad geležinkelio darbas buvo nutrauktas tyčiniais veiksmais”, nes kabeliai buvo nutraukti dviejose vietose.

Kabelių nutraukimas paveikė ir kai kuriems tarptautinius maršrutus. Visiškai atšauktas apylankinių traukinių iš Berlyno ir į Berlyną per Amsterdamą važiavimas.

Tai įvyko po to, kai praėjusį mėnesį buvo pranešta apie diversiją, nukreiptą prieš gyvybiškai svarbų dujotiekį „Nord Stream”, kuris paskatino NATO ir Europos Sąjungą skambinti pavojaus signalu dėl ypatingos svarbos infrastruktūros apsaugos.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 372

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Vokietukai    -  2022-10-09, 19:31

    nedris ivardinti,kas daro teroro aktus Europoje. Nors,visi tai zino ir tyliai tarpusavyje aptarineja. Kaip ir nesupranta,kuo arabu ir amerikonu dujos demokratiskesnes?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...