infa.lt

Rusiškos programos – pinigų prievartautojos pagal užsakymą

31 gegužės
08:29 2021

„DarkSide“ kompiuterinių įsilaužėlių išpuolis prieš amerikiečių bendrovę „Colonial Pipeline“, kuriai priklauso naftos vamzdynas, ne tik atvedė gaują į tarptautinę areną, bet ir išryškino greitai augančią nusikalstamą pramonę, daugiausiai įsikūrusią Rusijoje, rašo „New York Times“.

Iš užsiėmimo, reikalaujančio neeilinių įsilaužimo įgūdžių, ši veikla virto konvejeriu. Net mažos nusikalstamos bendruomenės ir įsilaužėliai, turintys vidutinius kompiuterinius įgūdžius, dabar gali kelti grėsmę nacionaliniam saugumui.

Anksčiau nusikaltėliai turėjo žaisti psichologinius žaidimus, norėdami iš žmonių išvilioti jų banko slaptažodžius, ir turti techninių žinių, kad galėtų perversti pinigus iš saugių asmeninių sąskaitų. Dabar beveik kiekvienas gali pasinaudoti išpirkos reikalavimo programine įranga ir atsiųsti ją į kito žmogaus kompiuterį, naudodamasis gudrybėmis ir fokusais, kurių galima išmokti iš „YouTube“ mokymo programos ar per tokias grupes kaip „DarkSide“.

„Bet kuris kvailys dabar gali tapti kibernetiniu nusikaltėliu. Intelekto riba įėjimui į šią sritį tapo itin žema”, – cituoja leidinys baltarusių įsilaužėlį Sergejų Pavlovičių, kuris už kibernetinius nusikaltimus kalėjo 10 metų.

„New York Times“ žurnalistai per anoniminį tarpininką pateko į „DarkSide“ svetainę ir galėjo pažvelgti į šios rusakalbės gaujos, tapusios pasaulinių kibernetinių nusikaltimų veidu, vidinę virtuvę.

Juodai baltas valdymo skydas šioje svetainėje suteikė vartotojams prieigą prie „DarkSide“ taikinių sąrašo, taip pat dabartinį pajamų rodiklį ir ryšį su grupės palaikymo personalu, su kuriuo susiję asmenys galėtų sukurti strategijas savo numatytų aukų spaudimui.

Žvelgdami į slaptus „DarkSide“ pranešimus sekusiais mėnesiais prieš išpuolį prieš „Colonial Pipeline“ vamzdyną, rašo „New York Times“, buvo matoma vis didesnė nusikalstama operacija, kuri kiekvieną mėnesį atneša milijonus dolerių.

„DarkSide“ siūlo vadinamąsias išpirkos programų paslaugas internete. Programos kūrėjas ima mokestį iš savo bendrininkų, kurie neturi programuotojų žinių sukurti išpirkos programą, tačiau gali patekti į savo aukos kompiuterį.

„DarkSide“ paslaugos apima techninės pagalbos teikimą įsilaužėliams, derybas su jų aukomis, mokėjimų apdorojimą ir specializuotų spaudimo kampanijų kūrimą šantažu ir kitomis priemonėmis, pavyzdžiui, antriniais įsilaužimais, siekiant sutrikdyti svetainių darbą.

Pasak kompiuterių saugos bendrovės „FireEye“, „DarkSide“ apmokestino įsilaužėlius, kurie jos paslaugomis naudojosi kintančiu tarifu: nuo 10% už išpirkas, viršijančias 5 mln. JAV dolerių, iki 25%, jei išpirkos buvo mažesnės nei 500 000.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 139

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...