infa.lt

JAV federaliniai kalėjimai esamų įvykių fone uždaryti pilnai izoliacijai

19 sausio
07:00 2021
Kalėjimas

AP nuotr.

JAV kalėjimų biuras (BOP) sausio 16 d. paskelbė „laikinas saugumo priemones“, kuriomis izoliuojami kalėjimai, siekiant apsaugoti visas 122 federalinių kalėjimų patalpas „atsižvelgiant į dabartinius įvykius, vykstančius visoje šalyje“. Šios priemonės, pasak BOP, buvo įgyvendintos „didesnio atsargumo dėlei“, informuoja Epoch Times.

Neaišku, ar šis pilnas izoliacinis blokavimas (lockdown) buvo pradėtas rengiantis sausio 20 d. dienos inauguracijai, ar dėl neseniai įvykusio JAV Kapitolijuaus šturmo Vašingtone.

Agentūra patvirtino, kad operacijos jau buvo ribotos dėl naujojo koronavirusu, sukeliančio COVID-19. Dešimtys tūkstančių kalinių ir tūkstančiai kalėjimų darbuotojų per pastaruosius metus užsikrėtė šiuo virusu.

„Užtikrinant objektų saugumą, tikimasi, kad ši protinga priemonė bus taikoma trumpam laikotarpiui ir, kad normalios operacijos bus kuo anksčiau atstatytos į ankstesnį statusą”, – sakoma BOP pranešime. „Mes ir toliau atidžiai stebėsime įvykius ir atitinkamai koreguosime veiklą, pagal tai, kaip toliau vystysis situacija. Pripažįstant, kad bendravimas su šeimomis yra svarbus, nors jis bus ribotas, kaliniams bus suteikta galimybė naudotis telefonais ir el. paštu “.

Pasak federalinės agentūros, ši priemonė yra tik atsargumo priemonė ir jos nepaskatino jokios grėsmės ar informacija apie galimas grėsmes.

Po Kapitolijaus šturmo teisėsaugos institucijos padidino savo pajėgų apimtis Vašingtone ir apie kitų valstijų kapitolijus. Vašingtone buvo dislokuota maždaug 20 000 (kitais duomenimis 25 tūkst. – infa.lt) Nacionalinės gvardijos karių, praėjusią savaitę patvirtino valdžia. Tuo tarpu FTB prieš inauguracijos dieną paskelbė įspėjimus visoms 50 valstijų.

Anksčiau buvusi inauguracijos šventė JAV, virto padidintos militarizacijos ir saugumo priemonių demonstravimo akcija šalyje.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 132

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...