infa.lt

Donaldas Trampas nutarė atnaujinti PSO finansavimą, bet žemesne apimtimi

16 gegužės
14:04 2020
Donaldas Trampas

REUTERS

Vašingtonas iš dalies atnaujins finansavimą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), pranešė „Fox News“, cituodama šaltinius JAV administracijoje.

Pažymima, kad Amerikos indėlis neviršys kinų. Gegužės 8 d. JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) paskelbė, kad Vašingtonas skiria PSO „apie 500 milijonų dolerių per metus“, o Kinija tik 38 milijonus dolerių.

Pasak „Fox News“ šaltinių, Baltieji rūmai jau yra parengę laišką, kuriame nurodoma, kad reikia reformuoti PSO ir apsaugoti ją nuo politinio spaudimo, kad ši organizacija galėtų pateikti visiškai nepriklausomus vertinimus.

Balandžio viduryje JAV prezidentas Donaldas Trampas pasirašė dekretą dėl PSO finansavimo sustabdymo, aštriai kritikuodamas Pasaulio sveikatos organizaciją dėl „klaidų, padarytų vertinant COVID-19 protrūkio Kinijoje grėsmę“.

„PSO išties viską sulugdė. Dėl neaiškių priežasčių organizacija, kurią labiausiai remia JAV, daugiausia dėmesio skyrė Kinijai”, – parašė Trampas balandžio 7 d. Twitter socialiniame tinkle.

Tuo pat metu JAV Kongreso vidinio ir vyriausybės saugumo komitetas tiria Kinijos ir PSO vaidmenį pasaulyje platinant koronavirusą SARS-CoV-2.

Tyrimui vadovauja respublikonas Rickas Scottas, kuris jau paragino sukurti naują pasaulinę sveikatos organizaciją. „Negalime pasitikėti komunistine Kinija, sužinojome, kad negalime pasitikėti ir PSO, nes ji meluoja mums“, – sakė jis balandžio pradžioje Kongrese vykusio pranešimo metu.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 98

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Mindas    -  2020-05-16, 15:49

    ar tai reiškia galimą išskaidrėjimą…?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
A

Reikėjo Vakarams galvoti apie tai dar septyniasdešimtaisiais,kada gobšumo apakinti ir siekdami viršpelnių visą gamybą pervedė...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...

tai rusai panaudos 100%...