infa.lt

Donaldas Trampas stabdo JAV paramą PSO – nepakankamai padaryta siekiant sustabdyti virusą

15 balandžio
11:00 2020
Donaldas Trampas

REUTERS

Jungtinių Tautų generalinis sekretorius sako, kad dabar ne laikas Jungtinėms Valstijoms nutraukti finansinę paramą JT sveikatos agentūros, Pasaulio sveikatos organizacijai.

JAV prezidentas Donaldas Trampas (Donald Trump) teigia, kad koronaviruso pandemijos metu nutraukia JAV finansinę paramą Pasaulio sveikatos organizacijai (PSO), kaltindamas ją darius nepakankamai stabdant viruso plitimą, kai jis pirmą kartą pasirodė Kinijoje, praneša ABCNews.

D. Trampas praėjusią savaitę paskelbęs savo ketinimus tvirtino, kad COVID-19 protrūkis galėjo būti sustabdytas jo ištakose ir, kad gyvybės galėjo būti išgelbėtos, jei JT sveikatos agentūra (PSO) būtų atlikusi savo darbą geriau, tirdama išankstinius pranešimus iš Kinijos.

„PSO nevykdė savo pagrindinių pareigų ir turi nešti atsakomybę“, – antradienį pranešė Donaldas Trampas. Jis pareiškė, kad nuo šiol prieš priimant bet kokį sprendimą atnaujinti finansinę paramą, JAV apžvelgs PSO veiksmus atliktus siekiant sustabdyti virusą.

Ženevoje įsikūrusi organizacija neskubėjo komentuoti D. Trampo pranešimo. Bet kai buvo paklausta apie galimą JAV lėšų sumažėjimą per įprastą anksčiau antradienį vykusį JAV spaudos brifingą, PSO atstovė spaudai Margaret Harris atsakė: „Nepaisant jokių problemų, mūsų darbas bus tęsiamas“.

[…]

Remiantis JT agentūros tinklalapio informacija, JAV įnešė beveik 900 mln. dolerių į PSO biudžetą 2018–2019 metais. Tai sudaro penktadalį viso 4,4 milijardo JAV dolerių siekiančio PSO biudžeto tais metais. JAV skyrė beveik tris ketvirtadalius lėšų kaip „nurodytas savanoriškas įmokas“, o likusias „privalomo“ finansavimo lėšas kaip dalį Vašingtono įsipareigojimų JAV institucijoms.

Išsamesnis PSO biudžeto dokumentas, kurį pateikė JAV misija Ženevoje, paliudijo, kad 2019 m. JAV suteikė 452 milijonus dolerių, įskaitant beveik 119 milijonų dolerių privalomą finansavimą. Naujausiame vasario mėn. pasiūlyme dėl biudžeto D.Trampo administracija paragino sumažinti JAV įnašus į PSO biudžetą iki 57,9 mln. dolerių.

Pasak Johns Hopkins universiteto, koronavirusas kaltinamas daugiau nei 125 000 mirčių visame pasaulyje, įskaitant daugiau nei 25 000 žmonių mirtis Jungtinėse Valstijose

Antradienį paklaustas, ar tikslinga sumažinti PSO finansavimą vykstant pasauliniam viruso protrūkiui, Trumpas teigė, kad PSO veiklos įvertinimas truks 60–90 dienų.

„Tai yra vertinimo laikotarpis, tačiau tuo metu mes sustabdysime visas lėšas, skiriamas PSO“, – sakė D. Trampas. Jis teigė, kad JAV ir toliau bendradarbiaus su PSO vykdydamos „prasmingas reformas“.

[…]

Daugumai žmonių koronavirusas sukelia lengvus ar vidutinio sunkumo simptomus, tokius kaip karščiavimas ir kosulys, kurie išnyksta per dvi ar tris savaites. Bet virusas gali sukelti ir sunkesnes ligas, įskaitant plaučių uždegimą, ir kai kurių žmonių, ypač vyresnio amžiaus ir žmonių, turinčių kitų sveikatos problemų, mirtį. Didžioji dauguma žmonių pasveiksta.

Plačiau: https://abcnews.go.com/Health/wireStory/trump-ends-us-aid-stop-virus-70155593

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 519

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Ar pritariate, kad opozicijos kandidatai mestų burtus, katras vienas iš jų liks prezidento rinkimuose?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Čia ne prekybininkų naudai.....čia dar viena "priežastis" neatsiskaityti grynaisiais, o pereiti prie elektroninių mokėjimų. Kai...

Aplinkosaugininkai turi saugoti miškus bei gyvūnus, o ne bausti vairuotojus, kurie neišgali įsigyti naujo automobilio...

Pirmiausia išmok rašyti be klaidų, chunveibine....

US subyrėjimo laukiam nuo 1947 m. nu niekaip nesulaukiam....

tik neap siš ik iš laimės....

kokiam uriupinske ar žopinske gyveni?...

Kodėl tiek mažai?...