infa.lt

Vokietijos vyriausybė patvirtino, jog Kinija bandė daryti įtaką ministerijos darbuotojams

28 balandžio
09:00 2020

WELT

Kinija nori perrašyti savo koronaviruso istoriją ir šiuo tikslu slapta kontaktavo su Vokietijos pareigūnais“, – praneša Vokietijos laikraštis „Die Welt“.

„Atsakydama į Bundestago užklausą, Vokietijos vidaus reikalų ministerija pareiškė žinanti apie Kinijos diplomatų bandymus susisiekti su Vokietijos pareigūnais. Taigi vyriausybė patvirtino Welt am Sonntag pranešimą, kuriame teigiama, kad Kinija kreipėsi į pareigūnus siekdama, sprendžiant pagal viską, paskleisti savo propagandą apie koronaviruso pandemijos pradžią “, – rašo leidinys.

„Kinijos ambasada atvirai paneigė šį pranešimą, pareiškusi apie „melagingus“, netgi „neatsakingus“ tvirtinimus. Savo atsakymu į Bundestago deputatės Margaret Bauze (Žaliųjų partija) užklausimą, Vokietijos vyriausybė aiškiai prieštarauja Kinijos pareiškimams “.

„Pasak vyriausybės, Kinijos bandymų užmegzti ryšius tikslas, buvo gauti „oficialius teigiamus atsiliepimus apie Kinijos kovą su koronavirusu“. Tam, be kita ko, buvo užmegzti ryšiai su federalinių ministerijų pareigūnais ir darbuotojais, kas patraukė užsienio reikalų ministerijos dėmesį“, – teigiama straipsnyje.

Vokietijos vyriausybė teigė, kad nesivadovavo Kinijos kvietimu pristatyti Kinijos vaidmenį pabrėžtinai teigiamai. „Federalinės vyriausybės požiūriu skaidrumas vaidina pagrindinį vaidmenį sėkmingai kovojant su pandemija“, kas buvo aiškiai perduota Kinijos pusei.

Vis dėlto vyriausybė atsisakė principinės kritikos Kinijos adresu, pažymėdama, kad ji palaiko plačią strateginę partnerystę su Kinija ir reguliariai keičiasi informacija su Kinijos diplomatais.

„Bundestage ši pozicija sukėlė nepasitenkinimą (…) Žaliųjų frakcijos pirmininkė Margarete Bauze pokalbyje su Welt am Sonntag sakė: „Vidaus reikalų ministerijos atsakymas dar kartą parodė Vokietijos vyriausybės neryžtingumą santykiuose su Kinija.

Europos užsienio santykių tarnyba tiesiogiai priskiria Kiniją toms šalims, kurios dalyvauja dezinformacijos kampanijose apie koronavirusą ir sąmokslo teorijas. Anot politikės, Vokietijos vyriausybė net nėra pasirengusi aiškiai pasipriešinti Pekino poveikio bandymams.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 89

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...

Man šiaip yra labai panašu į masonų suorganizuotus masinius jaunimo renginius, tokius kaip Black mater....