infa.lt

JAV vyriausybė seka piliečių telefonus prisidengdama kova su nelegalais

11 vasario
15:30 2020

Mergina su telefonu

Šiuolaikiniame pasaulyje niekam nėra paslaptis, kad mobiliųjų telefonų programos, teikiančios orų prognozės paslaugą ar leidžiančios stebėti mėgstamos futbolo komandos pasiekimus, renka ir parduoda informaciją apie naudotojų buvimo vietą.

Dabar, kaip pažymi „The Washington Post“, paaiškėjo, kad ją perka ne tik reklamos agentūros ar kitos privačios įmonės, bet ir Amerikos vyriausybė.

Praėjusią savaitę „The Wall Street Journal“ pranešė, kad federalinės agentūros gavo prieigą prie kompanijos „Venntel“ duomenų su informacija apie milijonų telefonų savininkų judėjimą Jungtinių Valstijų teritorija.

Muitinės ir pasienio kontrolės tarnybos patikino, kad turi prieigą tik prie nedidelės informacijos dalies, be to, visa joms gauta informacija yra anonimiška. Be to, JAV vidaus saugumo departamentas pabrėžė, kad jie naudojo šią informaciją tik nelegalių imigrantų paieškai.

Muitinės ir pasienio kontrolės tarnybos patikino, kad turi prieigą tik prie nedidelės informacijos dalies, be to, visa jų gauta informacija yra anonimiška. Taip pat, JAV vidaus saugumo departamentas pabrėžė, kad jie naudojo šią informaciją tik nelegalių imigrantų paieškai.

Tačiau, kaip rašo leidinys, kai informacijos prašoma tokiomis didelėmis apimtimis, neįmanoma išvengti Amerikos piliečių judėjimo duomenų patekimo į duomenų bazę. Be to, sunku įsivaizduoti, ką dar galėtų šnipinėti valdžios institucijas, kai tik gaus teisinį savo veiksmų pagrindimą.

Nesankcionuoto sekimo pagrindas šiuo atveju pažeidžia Ketvirtąją JAV konstitucijos pataisą. Byloje pagal ieškinį „Carpenter prieš Jungtines Valstijas“, teismas nutarė, kad JAV teisėsaugos agentūros neturi teisės reikalauti ir gauti informacijos apie mobiliojo telefono savininko buvimo vietą, jei tokia informacija yra pas trečiąją šalį ar trečiuosius asmenis.

Ryšium su tuo vyriausybė nutarė prieiti prie šių duomenų gaudama juos iš komercinių struktūrų – tą patį gali daryti bet kuri privati ​​įmonė.

The Washington Post“ tokią strategiją vadina „siaubingai ciniška“. Korporatyvių žaidėjų konfidencialumo stoka tapo vyriausybės pasiteisinimu apeinant teisę į privatumą.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 191

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...