infa.lt

Kur dingsta mokesčių mokėtojų pinigai: Atsisakiusi tarpininko paslaugų Kelių direkcija sutaupė apie 3,8 mln. biudžeto lėšų

07 sausio
17:55 2020

 

Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos (toliau – Kelių direkcija) perėmus elektroninių vinječių (toliau – e. vinjetė) platinimo administravimą, 2019 metais buvo sutaupyta apie 3,8 mln. eurų.

2019 metais Kelių direkcijai e. vinječių platinimas kainavo 0,3 mln. eurų, o 2018 metais tarpininkui už platinimą buvo sumokėta 4,1 mln. eurų.

Pasak Kelių direkcijos vadovo Vitalijaus Andrejevo, atsisakius kelių e. vinječių platinimo tarpininko paslaugų  ir pradėjus paslaugas vykdyti savo jėgomis, jos valstybei 2019 metais kainavo 15 kartų pigiau nei 2018 metais.

Dėl efektyvesnio ir racionalesnio lėšų naudojimo sutaupyta pinigų suma panaudota kelių infrastruktūros  projektams vykdyti.

Tobulinant e. vinječių platinimo administravimą dar 2018 metais buvo atsisakyta popierinių vinječių.

Sukurtos galimybės leidžia e. vinjetes  įsigyti bet kuriuo laiku ir bet kurioje vietoje, naudojantis  mobiliąja programėle ar internetu.

Tam užtenka turėti mobilųjį įrenginį (kompiuterį, telefoną ar planšetę).

Vartotojų patogumui išplėstas e. vinječių platinimo vietų skaičius – nuo 2018 metais buvusių beveik 350 vietų iki šiuo metu esančių beveik 3000 vietų.

Krovinių vežėjams užtikrinant lankstesnes  kelių naudotojo mokesčio sumokėjimo sąlygas, šiuo metu  e. vinjetes galima įsigyti iš anksto ir be administravimo mokesčio interneto svetainėje www.keliumokestis.lt, taip pat įvairiose fizinėse pardavimo vietose bei naudojantis mobiliosiomis programėlėmis.

Per 2019 metus krovinių gabentojai šalies keliais iš viso įsigijo 2,98 mln. elektroninių vinječių, į valstybės biudžetą sumokėdami apie 48,7 mln. eurų kelių naudotojo mokesčio.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 217

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Kur ir konrečiai kas? Citatas, adresus, prašome, ponička! Prisiskaitei rusų propagandos ir falsifikatų ir loji...

Rusija yra tiek prisiš..., kad juokinga matyti, kaip rusai su užsidegimu „kovoja“ už demokratiją Amerikoje,...

Visa šito debiliško cirko esmė vienamr straipsnyje: telegra.ph/dergmokratija-10-28...

Konstitucija nrgina nenormalių žmonių propagandos, o KT - kartais gina. Išvada: KT yra antikonstitucinis ir...

Šis konstitucinis teismas, kuriame yra sustatyti manau politinės korupcijos ryčiais su konservatoriais susiję priklausomi teisėjai,...

Šis žudikas akivaizdžiai parodė, kad masonų ir jų statytinių sekėjams yra taip praplautos smegenys, jie...

Kiseniniai pradejo tyrima cha cha cha...