infa.lt

Teismas visiškai išteisino Eglę Kručinskienę didelį atgarsį visuomenėje sukėlusioje byloje

29 spalio
18:47 2019
Eglė Kručinskeinė

Eglė Kručinskienė su vaikais. Ar panašu, kad šiems vaikams kažkas grėstų šeimoje? | Facebook nuotr.

Teisėjų kolegija priėmė nuosprendį taip vadinamoje Eglės Kručinskienės byloje, sukėlusioje visuomenėje didelį atgarsį, kurioje motina buvo kaltinama skausmo savo sūnui sukėlimu ir viešosios tvarkos pažeidimo.

infa.lt primena, jog visa byla rėmėsi kaltinimu dėl skausmo mažamečiui sukėlimo, kai mama porą kartų pliaukštelėjo vaikui per kombinezoną per ranką, jį drausmindama, kad nebėgtų į gatvę.

Dėl jautriai sureagavusio liudininko, iškvietusio policiją, o vėliau atskubėjusių vaikų teisių darbuotojų, kurių vienas atvirai grubiai elgėsi, o kita apskritai melavo, teigdama, kad mama (Eglė Kručinskienė) girta – vaikai buvo atimti iš tėvų ir apgyvendinti pradžioje globos namuose, o vėliau atiduoti globėjams.

Dėl šių įvykių kilus triukšmui visuomenėje, o vėliau įsikišus ir Seimo nariams, kai paaiškėjo tarnybų veiksmai ir melas, vaikų teisių tarnybos atsitraukė ir sugrąžino vaikus tėvams, motyvuodamos tuo, kad tėvai geranoriškai bendradarbiavo su minėtomis tarnybomis ir šiaip, darė viską, ko jos iš jų reikalavo, tačiau kaltinimai mamai viešosios tvarkos pažeidimu ir smurtu prieš mažametį iš prokuratūros pusės panaikinti nebuvo.

2019 metų gegužės 13 dieną Kauno apylinkės teismas paskelbė išteisinamąjį nuosprendį didelį atgarsį sukėlusioje kaunietės E. Kručinskienės byloje, tačiau Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorė Apeliaciniu skundu prašė panaikinti 2019 m. gegužės 13 d. nuosprendį ir priimti apkaltinamąjį nuosprendį.

Šiandien Teisėjų kolegija atmetė prokurorės apeliacinį skundą, nes, pasak teismo, pirmos instancijos teismas išsamiai išnagrinėjo baudžiamąją bylą ir pagrįstai išteisino Eglę Kručinskienę dėl fizinio skausmo sukėlimo ir viešosios tvarkos pažeidimo.

Teismas taip pat tenkino išteisintosios gynėjo apeliacinį skundą – pakeitė nuosprendžio dalį dėl bylos medžiagos dokumentų perdavimo Kauno apskrities vyriausiajam policijos komisariatui administracinio nusižengimo teisenai pradėti, šią dalį pašalindamas iš skundžiamo nuosprendžio.

Eglė Kručinskienė išteisinta pilnai.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 918

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. ona    -  2019-10-29, 20:11

    Kas kita auka mūsų valstybėje?:))

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pliurpi nesąmones - tikriausiai dėl to kaltas Putinas....

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...