infa.lt

Hakeriai atakuoja „Apple”

14 balandžio
06:40 2024

Apple

„Apple” įspėjo naudotojus apie didelio masto įsilaužėlių ataką

Korporacija išsiuntė įspėjimą 92 šalių gyventojams, rašo „Reuters” agentūra. Apple įspėja, kad išmaniojo telefono ekrane pasirodo prašymas patvirtinti Apple ID paskyrą. Tačiau paskyra, kurios slaptažodžio prašoma, yra prijungta prie nepažįstamo el. pašto adreso. Be to, šis adresas nesikartoja pas skirtingus „iPhone” savininkus, rašo profilio svetainė IXBT.com.

Tokia įsilaužėlių schema ne naujiena: Ji naudojama praktiškai nuo pat sukčiavimo schemų atsiradimo pirmiausia elektroniniame pašte, o vėliau – daugelyje paskyrų mobiliuosiuose telefonuose, kurių architektūra pritaikyta vartotojui.

Paslaugoje nustatytas pažeidžiamumas, leidžiantis masiškai keisti slaptažodį ir darantis poveikį paskyroms, kurios seka nuorodą arba atlieka tam tikrus veiksmus, reaguojant naudotojams į šį pranešimą.

Rekomenduojama nieko neatidaryti. Patartina nespausti jokių nuorodų, neatidaryti jokių gautų failų ir neįvesti jokių duomenų. Be kita ko, rekomenduojama kuriam laikui įjungti „Lockdown Mode” blokavimo režimą, kad būtų sustabdyti būsimi pranešimai.

Jį galima naudoti „iPhone” ir „Mac” kompiuteriuose, todėl su savo įrenginiais galite dirbti kuo saugesniu režimu. Jis užrakina pranešimus ir pan. Verta įjungti užrakinimo režimą bent savaitei, kad apsisaugotumėte nuo konfidencialios informacijos praradimo. Įjungiamas paprastai – Nustatymai->Konfidencialumas ir sauga->Blokavimo režimas (apačioje).

Nuo 2021 m. „Apple” kelis kartus per metus įspėja apie tokias grėsmes, rašoma oficialiame pranešime bendrovės interneto svetainėje. Jame patikslinama, kad iš viso korporacija tokį laišką išsiuntė naudotojams iš daugiau nei 150 šalių.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 105

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar dalyvausite antrajame prezidento rinkimų ture?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Tai

Toks įspūdis, kad jankiai ateis tuoj "gelbėti" Gruzijos žmonių....

A5

Vel estukai is litwinu ateme 1-a vieta pasauly pagal durnuma. Laukiam anuko atsakomojo zingsnio....

čia paskelbė kad šunauja apsirami tų...

A5

Geroves valstybe :)...

Visiškas liūto tampymas už ūsų.......

Po rinkimų šaika pasijuto nejaukiai :)...