infa.lt

Hakeriai atakuoja „Apple”

14 balandžio
06:40 2024

Apple

„Apple” įspėjo naudotojus apie didelio masto įsilaužėlių ataką

Korporacija išsiuntė įspėjimą 92 šalių gyventojams, rašo „Reuters” agentūra. Apple įspėja, kad išmaniojo telefono ekrane pasirodo prašymas patvirtinti Apple ID paskyrą. Tačiau paskyra, kurios slaptažodžio prašoma, yra prijungta prie nepažįstamo el. pašto adreso. Be to, šis adresas nesikartoja pas skirtingus „iPhone” savininkus, rašo profilio svetainė IXBT.com.

Tokia įsilaužėlių schema ne naujiena: Ji naudojama praktiškai nuo pat sukčiavimo schemų atsiradimo pirmiausia elektroniniame pašte, o vėliau – daugelyje paskyrų mobiliuosiuose telefonuose, kurių architektūra pritaikyta vartotojui.

Paslaugoje nustatytas pažeidžiamumas, leidžiantis masiškai keisti slaptažodį ir darantis poveikį paskyroms, kurios seka nuorodą arba atlieka tam tikrus veiksmus, reaguojant naudotojams į šį pranešimą.

Rekomenduojama nieko neatidaryti. Patartina nespausti jokių nuorodų, neatidaryti jokių gautų failų ir neįvesti jokių duomenų. Be kita ko, rekomenduojama kuriam laikui įjungti „Lockdown Mode” blokavimo režimą, kad būtų sustabdyti būsimi pranešimai.

Jį galima naudoti „iPhone” ir „Mac” kompiuteriuose, todėl su savo įrenginiais galite dirbti kuo saugesniu režimu. Jis užrakina pranešimus ir pan. Verta įjungti užrakinimo režimą bent savaitei, kad apsisaugotumėte nuo konfidencialios informacijos praradimo. Įjungiamas paprastai – Nustatymai->Konfidencialumas ir sauga->Blokavimo režimas (apačioje).

Nuo 2021 m. „Apple” kelis kartus per metus įspėja apie tokias grėsmes, rašoma oficialiame pranešime bendrovės interneto svetainėje. Jame patikslinama, kad iš viso korporacija tokį laišką išsiuntė naudotojams iš daugiau nei 150 šalių.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 103

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...

Būtent taip, todėl aš tartis neskubėčiau, nes šiandiena šiukšlė, rytoj gali būti pati brangiausia preke...

Ed

Tarp kito galėtų tartis su...Rusija, tai vienintelė šalis, kuri sukūrė technologijas ir panaudotą branduolinį kurą...

mes

gyvename suklastotame, užvaldytame propagandos pasaulyje... tiesa yra tai suprasti... tik tikros žinios veda į tiesą......

A5

Tegu nebijo amerikonai kaip ana syki vel prigazdins teisejus ir niekas jokio orderio neisduos. Demokratija...