infa.lt

ES sulaikys 5 mlrd. eurų iš įšaldyto Rusijos turto bylinėjimosi išlaidoms padengti. Ukraina jų negaus

27 kovo
13:07 2024
Volodymyras Zelenskis

Vaizdo konferencijos įrašo kadras

Europos Sąjunga (ES) ketina sulaikyti 5 mlrd. eurų įplaukų iš įšaldyto Rusijos turto, kad sumokėtų už bylinėjimąsi su rusais, praneša „Politico” leidinys, remdamasi dokumentais.

Vasario mėnesio duomenimis, Rusijos bendrovės pateikė 94 ieškinius Belgijos atsiskaitymų ir kliringo sistemai „Euroclear”.

Pasak leidinio, ES pasiūlyme numatyta dar keletas lengvatų „Euroclear”. Visų pirma finansų įstaiga galės neribotą laiką išskaičiuoti 3 proc. įplaukų iš pajamų, „kad užtikrintų savo darbo efektyvumą”.

Be to, „kaip papildomą garantiją” „Euroclear” galės naudoti ne tik 5 mlrd. eurų, bet ir 10% pelno, gauto po 2024 m. vasario 15 d., o kraštutiniais atvejais net „prašyti ES papildyti šią sumą”.

Ukrainos teisingumo ministerijos vadovas Denisas Malyška sakė, kad nėra gavęs informacijos apie tai, jog „Euroclear” suteiktas 5 mlrd. eurų rezervas: „Niekada negirdėjau, kad 5 mlrd. eurų yra „Euroclear” rezervas. Tai per didelė pinigų suma, kad ji galėtų būti buferiu galimų teisminių ginčų atveju”, – sakė jis leidiniui.

Vasario 1 d. Europos Vadovų Taryba pritarė Europos Komisijos pasiūlymui iš įšaldyto Rusijos turto gautas lėšas panaudoti pagalbai Ukrainai finansuoti. Belgija pritarė, kad pajamos iš Rusijos turto būtų skirtos karinei pagalbai Ukrainai, tačiau šiai idėjai nepritarė Austrija ir Vengrija.

Kovo mėnesį vykusiame ES aukščiausiojo lygio susitikime sprendimas dėl Rusijos aktyvų nebuvo priimtas. „Reuters” šaltiniai teigia, kad „Euroclear” susidurs su dar daugiau ieškinių, jei Vakarai perves įšaldytą Rusijos Federacijos turtą Ukrainai.

PAREMKITE - infa.lt išsilaiko tik iš jūsų paramos, kurios nėra daug. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 167

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

TSRS ir ES dalimi Lietuva tapo nusikaltėlų veiksmais, neteisėtai. Nedalyvavau tame ir nedalyvausiu. LT nepriklausomybės...

smulki info apie tikruosius pasaulio šeimininkus: web.archive.org/web/20211227085927/http://chuckmaultsby.com/index.html...

Baimė valdo šita pasaulį. Nori tapti laisvų, nustok bijoti....

Kokios dar kortelės. Paieškomi blt. Rusai tikrai nupušę. :D Pirma čia ir durnių durniuj aišku...

dvigubai smagu girdėti sveikinimus iš vienos didžiausių korupcionierių Europoje....

Europa, atiduok 1000000Žmonių!...