infa.lt

Prancūzijoje nuteisti moksleiviai, susiję su 2020 m. nužudyto mokytojo byla

09 gruodžio
13:06 2023

Paryžiaus nepilnamečių teismas paskelbė nuosprendžius šešių moksleivių, kaltinamų dalyvavimu 2020 m. nužudant mokytoją Samuelį Paty, byloje. Jiems skirtos laisvės atėmimo bausmės nuo 14 mėnesių lygtinai iki šešių mėnesių realaus laisvės atėmimo, pranešė BFMTV.

Teisiamiems paaugliams yra nuo 16 iki 18 metų. Jiems skirtos bausmės buvo skelbiamos po vieną. Teismo posėdžiai vyko uždaru režimu dėl kaltinamųjų nepilnametystės.

Pasak BFMTV, koledžo studentas, nuo kurio kaltinimų prasidėjo mokytojo persekiojimas, buvo nuteistas 18 mėnesių laisvės atėmimo bausme lygtinai dėl šmeižto. Nusikaltimo metu jai buvo 13 metų.

Kiti penki kaltinamieji, kuriems nusikaltimo metu buvo 14 ir 15 metų, buvo teisiami dėl kaltinimų sąmokslu smurtu sunkinančiomis aplinkybėmis.

Paauglys, kuris sekė mokytoją ir perdavė jo buvimo vietą žudikui, buvo nuteistas 24 mėnesiams kalėjimo, iš kurių 6 mėnesiai reali laisvės atėmimo bausmė, o 18 mėnesių – lygtinė.

Kitiems keturiems paaugliams skirtos 14 mėnesių lygtinės bausmės.

47 metų Samuelis Paty buvo nužudytas 2020 m. spalio 16 d. Conflans-St-Honorin mieste, netoli mokyklos, kurioje dėstė istoriją ir geografiją.

Jo žudikas buvo 18-metis čečėnas Abdulakhanas Anzorovas, kuris vėliau nupjovė galvą savo aukai. Jį policija nušovė sulaikymo metu. Į jį buvo suvarytos 8 kulkos.

Jis nusprendė nužudyti S. Paty, nes šis žodžio laisvės pamokoje mokiniams demonstravo satyrinio žurnalo „Charlie Hebdo” išspausdintas pranašo Mahometo karikatūras.

Reikėtų prisiminti, kad kerštas už šaipymąsi iš pranašo Mahometo Prancūzijoje turi savo istoriją – satyrinio prancūzų žurnalo „Charlie Hebdo” redakcija 2015 m. patyrė islamistų užpuolimą už savo karikatūras pranašo adresu. Jo metu žuvo 12 redakcijos darbuotojų. Prancūzijos teismas nustatytus užpuolikus nuteisė didelėmis bausmėmis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 120

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. pukelis    -  2023-12-09, 20:06

    Krikščionys už savo dievą gyvybių neaukos, o štai musulmonai – laisvai. Tuo jie stipresni už mus ir verčia gerbti jų tikėjimą. Nepaisant garsių šūkių apie „žodžio laisvę”, niekas nenori likt be galvos, todėl viešai įžeidinėt Mahometą Prancūzijoje jau nebenori niekas. Musulmonai nugalėjo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...

Per pasaulį žengiame mes gėjai, vyriškų šiknų mėgėjai, Paskui slenka pedofilai, nekrofilai, zoofilai ir mums...

NedaNapoleonas…...

Historia est magistra vitae. Senokai prancūzai negavo nuo rusų į kaulus. Dar nori ir mumis...