infa.lt

Mitingas prieš Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą – žmonių daug (Video)

26 spalio
16:34 2023

Mitingas prieš Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą

Šiandien Vilniuje, prie Seimo, įvyko visuomenininkų surengtas protesto mitingas prieš Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymą.

Iš karto neįprasta buvo tai, kad nebuvo „etatinių” kalbėtojų. Vien iki šiol mažai kam žinomi žmonės, kurie nuoširdžiai dalijosi savo matymu ir pasipiktinimu į tai, kas vyksta valstybėje.

Ir jų nebuvo mažai. Jų kalba nebuvo standartinė ir filtruota – jie kalbėjo tiesiai apie tai kaip matė, kaip suprato tai, kas vyksta.

Iki oficialiosios, suplanuotos mitingo pabaigos į kalbėtojų sceną nebuvo įleidžiami „etatiniai” kalbėtojai ir politikai. Jų eilė atėjo tik paskelbus apie mitingo pabaigą ir leidus kalbėti visiems.

Vedantysis ir pagrindinis mitingo organizatorius Raimondas Šimaitis pasakė tiesiai, kad šiandien „ne politikų diena”. Tačiau norintys galės palaukti, kol baigsis žmonių pasisakymai, po ko ateis jų eilė.

Simptomiška, kad žmonės pradėjo skirstytis tada, kai į scena įlipo pirmas politikas. Po sekančių politikų kalbų skirstymosi pagreitis padidėjo. Akivaizdu, kad jų kalbos tampa mažai kam įdomios, kai kurie jų sėdi daug metų Seime, tačiau nieko ten negali.

Susirinkusieji audringai reagavo į nuoširdžius paprastų žmonių pasisakymus, ir jų nebuvo mažai – apytikriais paskaičiavimais apie 3-3,2 tūkstančio, sprendžiant pagal ankstesnius vertimos toje vietoje.

Po oficialiosios dalies kalbėjo, kas norėjo, – galima buvo išgirsti ir kvietimų balsuoti už konkrečią partiją, ir kalbų apie tai, kad laikas imtis šautuvų, kurias R.Šimaitis iš karto stabdė.

Policija jau pareiškė, kad mitingas buvo planuotas tik 1000 žmonių, todėl esą pradės tyrimą dėl viršyto limito. Lyg kažkas galėtų pastatyti vartus ir sustabdyti besirenkančius žmones, kuriems rūpi tiesiogiai juos liečiantys klausimai. (Limitas mitinguose – tai totalus absurdas, o baudimas už jo viršijimą – absurdas kvadratu – infa.lt redakcijos nuomonė)

Vienas iš kalbėtojų išsakė kaip mato visus mokesčius, įvertinęs juos savo gyvenimo laiku – kiekvienus mokesčius reikia uždirbti, ir tai ne tik pinigai, bet, kas svarbiausia – tai mūsų gyvenimo laikas, kurio mes nesusigrąžinsime. Kuo daugiau mokesčių mes mokame – tuo daugiau gyvenimo iš mūsų atima valdžia.

Pagalvokime visi apie tai.  Jie vagia mūsų gyvenimą.

Vaizdo įrašas trumpas, vos keletas epizodų, tad neprailgs žiūrint:

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 372

Žymos:

Atsiliepimų 8

  1. Jolia    -  2023-10-26, 17:20

    Briuselio rekomendacijos Lietuvoje tampa prievole. Kodėl? Ir po mitingo, kur gyventojai išsakė savo nepasitenkinimą , Šimonytė aiškina, jog sutinka sumažinti NT mokesčiai procentaliai. Ji ką, kurčia? Jai aiškiname, kad nesutinkame su NT apskritai, ji toliau eina buldozeriu. Galimas kompromisas – pirmojo NT neapmokestina. Pradedami mokesčiai nuo antro NT. Su mažais procentais – logikos ribose.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-10-26, 18:52

    Ir vėl: Bus sumažintas mokestis, pirmas būstas nebus apmokestintas, bet svarbiausia – NT mokestis bus priimtas, o vėliau keisti tvarką užteks Piš kontoros sprendimo, nes, atseit, Briuselis įsakys…

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Šalin rankas    -  2023-10-26, 19:53

    Nuo mano nuosavybės, lietuviui namai yra šventa vieta, todėl juos ginsiu visomis priemonėmis nuo bolševikų.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Priminsiu,    -  2023-10-26, 22:01

      kad bolsevikai – butus dalino uz dyka!

      Atsakyti į šį komentarą
      • Prisimenu    -  2023-10-27, 06:19

        Dalino, bet ar savo ir ar už dyką? Jie viską darė, kad būtum priklausomas nuo valdiškos malonės- noriu duodu, noriu atimu, tai kuo skiriasi neobolševikai nuo anų?

        Atsakyti į šį komentarą
        • Virginija    -  2023-10-27, 09:08

          Taip, dalino butus dykai,pagal sudarytą eilę, bet kad būtų atėmę- negirdėjau, nebuvo nė benamių, nė bedarbių.

  4. Toje minioje    -  2023-10-26, 22:03

    nebuvo Avulio,Karbauskio,Matijosaiciu,kuriuos tas mokestis kirs skaudziausiai! Nes durni ubagai,kuriu butukai net nebus apmokestinti – gula kunu pries mokescius magnatams!

    Atsakyti į šį komentarą
  5. nežinomas žmogus.    -  2023-10-27, 03:59

    skystai. seimūnų tokiais mitingais neišgąsdinsi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...

žmogui numatytas subalansuotas variantas - pusiausvyra tarp sielos ir kūno, tarp dvasios ir materijos......