infa.lt

Izraeliui intensyvinant antskrydžius, JT generalinis sekretorius kalba apie „kolektyvinę bausmę Gazai”

25 spalio
14:30 2023

Antonio Guterresas

Antradienį Jungtinių Tautų generalinis sekretorius pareiškė, kad „Hamas” išpuoliai, per kuriuos spalio 7 d. Izraelyje žuvo 1 400 žmonių, yra „siaubingi”, tačiau nepateisina „kolektyvinės bausmės” prieš civilius Gazos ruože, prieš kurį Izraelio kariuomenė pastarosiomis dienomis smarkiai suintensyvino bombardavimą, praneša „The New York Times” leidinys.

Izraelis teigė, kad per pastarąsias dvi dienas smogė daugiau kaip 700 taikinių Gazos ruože. Gazos sveikatos ministerija, kurią kontroliuoja „Hamas”, pranešė, kad antradienį buvo užregistruotas didžiausias per vieną karo dieną žuvusių žmonių skaičius: per dešimtis smūgių į namus, pabėgėlių stovyklą ir kitas vietas žuvo mažiausiai 704 žmonės.

JT generalinis sekretorius António Guterresas kreipdamasis į JT Saugumo Tarybą paragino skelbti humanitarines paliaubas, sakydamas, kad svarbu pripažinti, jog „Hamas” išpuoliai „neįvyko vakuume” ir kad palestiniečiai jau 56 metus patiria „dusinančią okupaciją”.

„Palestinos žmonių skriaudos negali pateisinti siaubingų „Hamas” išpuolių”, – sakė jis. „Ir šie siaubingi išpuoliai negali pateisinti palestiniečių tautos kolektyvinės bausmės.”

Jo komentarai sukėlė aršią Izraelio ambasadoriaus prie JT Gilado Erdano reakciją, kuris socialinėje žiniasklaidoje paskelbtame pranešime paragino A. Guterresą atsistatydinti. „Tikrai liūdna, kad po Holokausto atsiradusios organizacijos vadovas laikosi tokių siaubingų pažiūrų”, – rašė jis.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas pabrėžė civilių aukų skaičių Gazoje, kur lėtai praleidžiami humanitarinės pagalbos vilkikai, tačiau tai nepadeda sustabdyti vis didėjančios humanitarinės krizės.

Emmanuelis Macronas apsilankė Izraelyje, kur susitiko su ministru pirmininku Benjaminu Netanyahu ir pareiškė, kad jo šalis palaiko izraeliečius. Kova su terorizmu „turi būti negailestinga”, sakė E. Macronas, „bet ne be taisyklių”.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Johnas Kirby teigė, kad J. Bideno administracija nepalaiko paliaubų, nes jos būtų naudingos tik „Hamas„, ir pripažino, kad Izraeliui bandant išstumti „Hamas” iš Gazos ruožo, civilių aukos yra neišvengiamos.

„Tai bjauru ir nešvaru, o nekalti civiliai gyventojai nukentės ir toliau”, – sakė jis.

Gazos sveikatos ministerija pranešė, kad nuo tada, kai Izraelis pradėjo atsaką į spalio 7 d. ataką, žuvo daugiau kaip 5 700 žmonių, iš kurių beveik pusė – vaikai; šio skaičiaus neįmanoma nepriklausomai patikrinti, rašo leidinys.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 117

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Patriotas    -  2023-10-25, 15:13

    įdomu kiek žmonių turės žūtį kol Izrealis bus nubaustas. 100k 200k 1mln. O gal 3mln. Izraelis vykdo savo sukurptą planą galutinai sunaikinti palestiniečius ir įvykdyti palestiniečių genocidą. Žydai kurie patys nukentėjo nuo holokausto dabar vykdo tą patį kitai tautai. Ir tai daro nuo pat 1948. O palestiniečiai juos priėmė kaip pabėgėlius. Izrealis tik įrodo kad Hitleris ne šiaip sau juos naikino. Tai žvėris. O gal sionistai ir yra tie patys naciai chazarų žydai, kurie naikino tikruosius žydus? Kaip ten bebūtų Izraelio armija turi supakuoti nethanju ir išsiaiškinti kas yra hamas ir kam tarnauja o palestiniečiams suteikti garantijas atkurti jų valstybę. Deja nekaltų žmonių kraujo upė šitą galimybę atėmė. Ir Izraelio sionistai tikrieji žydai ir visi kas palaikė skerdynes sumokės savo kainą. Musulmonai vienijasi ir tai reiškia Izraelio pabaigos pradžią ir teroro išpuolių grėsmę visame pasaulyje.

    Atsakyti į šį komentarą
    • ...    -  2023-10-25, 16:47

      Matant kaip elgiasi žydai su palestiniečiai, jų melą apie vaikų nukapotas galvas, pradedu įtarti , kad gali būti teisūs revizionistai teigiantys, kad 6 milijonai taip pat yra melas

      Atsakyti į šį komentarą
  2. Tomas Jakutis    -  2023-10-25, 15:37

    Per 2 savaites Gazoje Izraelis nužudė apie 2000 vaikų – tai nepateisinama. Tai terorizmas, fašizmas ir genocidas.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Laimonas    -  2023-10-25, 19:57

    Na štai,išlindo yla iš maišo ir pasimatė tikrieji Europos `Sąjungos įkūrėjai,beje rusų politikas a.a. V.Žirinovskis dar 1993 m pasakė,kad ES įkūrė žydai megabankininkai,kurie valdo JAV

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Tikrai taip. Konservatnykų troliai į bet kurį protingą komentarą bet kuria tema tesugeba atsakyti šikininkais,...

Argumentai is pono sikinikas lauke.. Stiprus argumentas, i tai kad sakoma nesius ukrainieciu i mirtį....

Išjungs televizorių įjungė smegenis(jei tokius turi)!...

Suprastum, kad į Ukrainą nevažiuojama, nes reikia gi kažkam ir Lietuvą ginti nuo visokių išgamų...

Su nacistine rusija? Šikinyką lauke?...

Vengrai saunuoliai visais adzzvilgiais.LGBT ne,narkotikams ne,karams ne,kirminu valgymui ne,nesamoningai zaliajai energetikai ne.T.y.ne shwabo.kl.modelis.(jus nieko neturesite...

Visų pirma, tai paskutinis sakinys ne apie Putiną. Kai kas dėl mažo kaukolės tūrio nesuvokia...