infa.lt

Karas prieš senų automobilių savininkus: Estija

25 spalio
18:00 2023

Nevažiuojantis supuvęs autpmobilis kieme

Estijos Finansų ministerijos tvirtinamas automobilių mokesčio projektas gali būti pakeistas, kad būtų panaikinta dalis, kurioje mokestis už pirmąją registraciją priklauso nuo transporto priemonės amžiaus, rašo estų ERR leidinys,.

Finansų ministerijos generalinio sekretoriaus pavaduotoja finansų ir mokesčių politikai Evelyn Liivamägi laikraščiui „Reporteritund” Arp Müller sakė, kad iš pradžių ministerija planavo užkirsti kelią senesnių ir labiau aplinką teršiančių transporto priemonių importui į Estiją aplinkosaugos teisės aktais, tačiau dabar atrodo, kad to nebus.

„Galbūt vietoj to mums reikia spręsti šią problemą įvedant automobilių mokestį. Tai galėtų reikšti, kad registracijos mokesčio sudedamoji dalis, susijusi su amžiumi, būtų panaikinta, nes tai savo ruožtu reiškia, kad kartais senesnio automobilio registracijos mokestis gali būti labai didelis, palyginti su paties automobilio verte. Tačiau tai bent jau padėtų mums iš to kampo, kad tie seni automobiliai, kurių niekur kitur Europoje niekas nenori, negalėtų būti pigiai registruojami Estijoje”, – sakė Liivamägi.

Kalbėdamas apie Estijos lizingo asociacijos laišką, kuriame Finansų ministerija raginama atsisakyti automobilių amžiaus komponento ir teigiama, kad transporto priemonių apmokestinimas neturėtų būti nacionalinis socialinis projektas, Miuleris paklausė, ar Finansų ministerija taip pat ketina atsisakyti amžiaus komponento metiniame mokestyje.

„Kalbant apie metinį mokestį, aš tam nepritariu, nes mokestis vis tiek turi būti sukurtas taip, kad žmonės turėtų galimybę jį mokėti. Ir drįsčiau teigti, kad šiandien žmonės važinėja senu automobiliu ne todėl, kad jis kietas, paprastai žmonės važinėja senu automobiliu, jei neturi pinigų naujam automobiliui įsigyti”, – sakė Liivamägi.

„Taip pat nėra sąžininga pradėti apmokestinti žmones vien dėl to, kad jie negali sau leisti įsigyti naujo automobilio”, – pridūrė ji.

Spalio pradžioje Finansų ministerija paskelbė pasiūlymo dėl automobilių mokesčio projektą, pagal kurį būtų įvestas toks automobilių mokestis, kad sunkesni ir labiau aplinką teršiantys automobiliai mokėtų daugiau.

Mokestis būtų mokamas ir kasmet, ir pirmą kartą registruojant automobilį Estijoje. Laikui bėgant mokėtina suma mažėtų ir pasiektų mažiausią lygį 20 metų senumo automobiliams.

Pagal įstatymo projektą valstybė mokestį pradėtų rinkti 2025 m. Per pirmuosius pilnus metus valstybė tikisi iš šio mokesčio surinkti apie 230 mln. eurų.

Metinis mokestis būtų mokamas kasmet iki spalio 1 d., jį mokėtų transporto priemonės savininkas arba nuomininkas, o administruotų Mokesčių ir muitų administracija.

infa.lt: akivaizdu, kad senas amžiumi automobilis gali būti techniškai tvarkingas ir neteršti aplinkos daugiau, nei nurodyta jo techninėje dokumentacijoje. Ir akivaizdu, kad tai ne taršos mokestis, o mokestis už tai, kad turi automobilį. Tolesnes išvadas galima pasidaryti patiems.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 464

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Patriotas    -  2023-10-25, 12:55

    Didysis perkrovimas. Jūs nieko neturėsit ir būsit…. pyst iš plytos ir davoso dvasnų tarakonų nebėra. Dėja žmonės turi vergų mentalitetą suformuota per n metų plaunant jiems smegenis per masmedia. Klausimas – kiek ilgai parazitai gali terorizuoti visuomenę? Atsakymas – tiek ilgai kiek reikės laiko psyops imunitetui susiformuoti. Bet žmonės bunda gal neviskas dar prarasta.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Laimonas    -  2023-10-25, 14:29

    Baltijos šalys dalyvauja Sorošo globalistų eksperimente,kur išbandomas kritinės laikysenos modulis,išvertus į lietuvių kalbą būtų taip: intensyviai ir nuosekliai šalies visuomenė spaudžiama „į kampą” vis didinant mokesčius ir kitaip suvaržant laisvę ir stebint,iki kokios ribos (ne)įvyks socialinis nepasitenkinimo burbulas

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Joks    -  2023-10-25, 17:40

    mokestis nepavers automobilio ekologisku! Netgi elektrinio. Taciau,sumokami milijonai,net ne lygiaverte suma,stabdys autoparko naujinima! Juk,iki naujo auto,truks ne tik sumoketo mokescio,bet ir senojo technines bukles palaikymo islaidu sumos! Matau visiskai atvirkscia tendencija,arba „mokesti del mokescio”. O privertus zmones atsisakyti automobilio,padides tik viesojo transporto,taksi,autonuomos imoniu tarsa. Ir pelnai! Gal jie ir svarbiausia?

    Atsakyti į šį komentarą
    • pritariu,    -  2023-10-25, 19:53

      gerb tautieti,jei prabudome tai ir kelkimės: jeigu tamsta turi tvarkingą automobilį,tai tu nori -važiuoji juo,nori -laikai kampe pastatęs ir už nieką nemoki,jeigu turi savo namą ar butą,tai susimoki mokesčius ir vėl ką nori ,tą darai …O dabar trumpam įsivaizduok : tu neturi savo automobilio,bet nuomuoji jį- tai netgi kai jis stovi,tu moki už jį nustatytą sumą,o kuo rečiau naudoji,tuo didesnis mokestis arba neturi savo būsto,ir vėl nuomos mokestis PLIUS eilinai mokesčiai ir be teisės ką nors jame keisti,gal kažkam taip būtų patogiau gyventi,tačiau visa esmė tame,kad tu privalėsi dirbti ir atiduoti beveik visus pinigus nuomai KAŽKAM į kišenę.

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...

Ačiū už jūsų blaivų požiūrį į Igną Vėgėlę.:)...

susidomėjimas nulinei tiesai......

Jei gerai suprantu, tai už GPS Rusija nėra atsakinga, kiekžinau, tai JAV žaisliukas. Taigi GPS...