infa.lt

J. Bidenas pasisakė už „Hamas” sunaikinimą, bet prieš Gazos ruožo okupaciją (video)

16 spalio
11:25 2023
Joe Bidenas

nuotr. REUTERS/Al Drago

JAV prezidentas Joe Bidenas teigiamai atsakė į CBS žurnalisto klausimą, ar palestiniečių judėjimas „Hamas” turėtų būti sunaikintas. Tačiau jis pasisakė už Palestinos valstybės egzistavimą ir prieš Izraelio okupaciją Gazos ruože. Pasak JAV prezidento, Izraelio kariuomenei nereikia amerikiečių karių pagalbos.

„Taip, manau, kad taip”, – sakė J. Bidenas, paklaustas, ar, jo nuomone, reikia sunaikinti „Hamas”. „Tačiau turi būti Palestinos valdžia. Turi būti sudarytos sąlygos Palestinos valstybei egzistuoti”, – pridūrė Amerikos prezidentas.

Paklaustas, ar Izraelis dabar eis šiuo keliu, Džo Baidenas atsakė: „Ne dabar. Bet manau, kad Izraelis supranta, jog didelė dalis palestiniečių nepritaria „Hamas” ir „Hezbollah” pažiūriui.

JAV prezidentas mano, kad Izraelio įvykdyta Gazos ruožo okupacija būtų „didelė klaida”. Jis pažymėjo, kad, jo nuomone, „Hamas” neatstovauja visai palestiniečių tautai. „Izraelis persekioja žmonių grupę, kuri yra įsitraukusi į barbarizmą, kurio pasekmės tokios pat sunkios kaip holokausto. Todėl manau, kad Izraelis turi duoti atsaką”, – pridūrė valstybės vadovas.

Pasak Amerikos vadovo, JAV karių dalyvavimas kare nėra būtinas. „Izraelis turi vieną geriausių kariuomenių pasaulyje”, – sakė jis.

Joe Bidenas pripažino, kad derybos dėl humanitarinių koridorių atvėrimo Izraelio blokuojamo Gazos ruožo gyventojams vyksta sunkiai. Paklaustas, ar pritaria blokadai, J. Bidenas atsakė: „Esu įsitikinęs, kad Izraelis laikysis karo meto taisyklių”. Jis sako esąs įsitikinęs, kad civiliai gyventojai galės gauti vaistų, maisto ir vandens.

Be to, J. Bidenas sakė, kad JAV neturi įrodymų, jog Iranas prisidėjo prie „Hamas” išpuolio prieš Izraelį. Tačiau Teheranas, kaip pažymėjo JAV prezidentas, nuolat rėmė „Hamas” ir „Hezbollah„.

Izraelio ir „Hamas” karas tęsiasi nuo spalio 7 d. Tą dieną palestiniečių judėjimas šimtais raketų atakavo Izraelio teritoriją ir užėmė kelias gyvenvietes. Vėliau Izraelis susigrąžino šių teritorijų kontrolę. Dabar šalis vykdo atsakomąją operaciją: valdžios institucijos surengė anklavo blokadą, kariuomenė bombarduoja jo teritoriją. Rengiamasi antžeminei operacijai.

Izraelio kariuomenės (IDF) vaizdo įrašas.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 173

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Patriotas    -  2023-10-16, 12:12

    Izraelio tikslas damušti Palestiną o Hamas buvo ir yra Izraelio projektas kaip priemonė pateisinti palestiniečių genocidą. Tik viskas gali apsiversti aukštyn kojom, nes arbai vienijasi. Ir Izraelio sionistų planas gali atsisukti prieš juos pačius.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Taigi    -  2023-10-16, 12:19

    marakonai jau „naikino” ju paciu sukurta Alkajeda! Ar jau pamirso?

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tomas Jakutis    -  2023-10-16, 18:48

    JAV prezidentas cinikas, apsimeta jog nežino, kad Egipto – Gazos sieną kontroliuoja Izraelis ir tai aiškiausiai įrodo jog Gaza jau seniai okupuota.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Užsienio agentai remia protestuotojus prieš užsienio agentus viešinantį įstatymą. Logiška....

Puikūs klausymai!...

Jeigu tie "karingi" būtų vyrai - važiuotų į Ukrainą ir ten įrodinėtų savo tiesas. Bet...

Idomu kaip argumentuoja, ar kad tokiu atveju neistos i europos sajunga? Ar kad nebus lgbt?...

Jumoristai. Pabandė blokuoti, tai Telegram pati užblokavo Ukrainos saugumo diversijų darymo kanalus. Tada atšoko. Dabar...

Keista, bet kai Lietuvis sako kas blogai, tai jam būtinai kaišiojami visokie skaičiai. Taip buvo...

Bulkučių jiems, bulkučių....