infa.lt

CNN žurnalistė atsiprašo už tai, kad gynė Izraelio teiginius, jog „Hamas” nukirto galvas kūdikiams

14 spalio
17:38 2023
Sara Sidner

CNN žurnalistė, Sara Sidneer | foto”X” (buvęs Twitter)

„Turėjau atsargiau rinktis žodžius ir atsiprašau”, – sako Sara Sidner

CNN reporterė Sara Sidner atsiprašė po to, kai tiesioginiame eteryje gynė Izraelio teiginius, kad praėjusį savaitgalį per išpuolį „Hamas” nukirto galvas kūdikiams, pripažindama, kad pranešimai nepasitvirtino.

„Vakar Izraelio ministro pirmininko biuras pareiškė, kad patvirtino, jog „Hamas” nukirto galvas kūdikiams ir vaikams, kai mes tiesiogiai transliavome. Šiandien Izraelio vyriausybė teigia, kad ji NEGALI patvirtinti, jog kūdikiams buvo nukirstos galvos. Turėjau atsargiau rinktis žodžius ir atsiprašau.”, – ketvirtadienį S. Sidner rašė „X” platformoje (buvęs Twitter).

„Mano pavartoti žodžiai buvo premjero biuras turi turėti įrodymų, jei jie tai tvirtina. Vėliau  prezidentas Bidenas patvirtino tai matęs. O paskui atsitraukė [nuo to, kas sakyta]”, – pridūrė ji.

Po atsiprašymo Sidner sulaukė kritikos internete, o tai paskatino vieno vartotojo atsaką, kuris pakomentavo, kad interneto diskusijose reikia daugiau mandagumo.

„Žmonėms nereikia būti tokiems bjauriems čia, pas Sarą”, – sakė naudotojas. „Deja, tinklas gali būti vieta, kur per anksti priimami neteisingi sprendimai ir jais dalijamasi su kitais.”

„Drįsčiau teigti, kad mes buvome klaidinami. Ketinu pranešti, ką sako vyriausybių vadovai. Tai yra tai, ką daro naujos org. Tai nereiškia, kad tai tiesa, bet tai naujiena, kurią jie pasakė & turėjo atšaukti. Tame pačiame pranešime pažymėjau, kad „Hamas” neigia šiuos veiksmus, – atsakė Sidner.

Ketvirtadienį CNN, remdamasi Izraelio pareigūnu, atskirai pranešė, kad Izraelio vyriausybė nepatvirtino teiginio, jog „Hamas” kovotojai per šeštadienio išpuolį nupjovė kūdikiams galvas.

Izraelio pajėgos pradėjo ilgalaikę ir stiprią karinę kampaniją prieš Gazos ruožą, atsakydamos į palestiniečių grupuotės „Hamas” karinį puolimą Izraelio teritorijoje.

Konfliktas prasidėjo šeštadienį, kai „Hamas” pradėjo operaciją „Al-Aksos potvynis” – daugialypę netikėtą ataką, įskaitant raketų paleidimą ir įsiveržimą į Izraelį sausuma, jūra ir oru.

Hamas” teigė, kad operacija buvo kerštas už Al Aksos mečetės šturmą okupuotoje Rytų Jeruzalėje ir augantį Izraelio naujakurių smurtą prieš palestiniečius.

Tada Izraelio kariuomenė pradėjo operaciją „Geležiniai kardai” prieš „Hamas” taikinius Gazos ruože.

Dėl šio atsako buvo nutrauktas vandens ir elektros energijos tiekimas į Gazos ruožą, taip dar labiau pabloginant gyvenimo sąlygas teritorijoje, kurią nuo 2007 m. žlugdo blokada.

Gazos ruože šalies viduje perkeltųjų asmenų (priverstų palikti savo namus dėl karo veiksmų) skaičius pasiekė 423 378 žmones. Apie tai praneša agentūra AFP, remdamasi JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro duomenimis. Daugiau kaip 2,5 tūkst. namų Gazos ruože yra sugriauti arba apgadinti tiek, kad juose neįmanoma gyventi, sakė oficialus JT generalinio sekretoriaus atstovas Stephane’as Dujarricas.

Izraelis pranešė apie daugiau kaip 1,3 tūkst. žuvusiųjų,

Palestina – apie 1,5 tūkst. žuvusių. Izraelis nutraukė elektros ir vandens tiekimą į Gazos ruožą ir atsisako jį atnaujinti, kol „Hamas” negrąžins kalinių.

Žmogaus teisių organizacija „Amnesty International” paragino Izraelį atšaukti 16 metų trunkančią „neteisėtą ir nežmonišką” Gazos ruožo blokadą ir sudaryti sąlygas sukurti humanitarinės pagalbos koridorius Gazos gyventojams. Grupės interneto svetainėje teigiama, kad Gazos ruožo civilių gyventojų „kolektyvinė bausmė” prilygsta karo nusikaltimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 439

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Mazai    -  2023-10-14, 11:07

    sumokejo,kad „sazine sugrizo”!?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Tomas Jakutis    -  2023-10-14, 14:40

    Įsidėmėkim: Izraelio premjeras meluoja pasauliui apie Hamas veiklą.
    Gėdinga. Fui !

    Atsakyti į šį komentarą
  3. Tomas Jakutis    -  2023-10-15, 01:59

    Išsiaiškinus jog Izraelio vadovas melavo apie kūdikiams kapojamas galvas, kyla klausimas – ką dar galbūt šia tema meluoja B. Netanjahus?

    Atsakyti į šį komentarą
  4. jo    -  2023-10-15, 11:40

    Gebelso propagandistai nublanksta prieš israelitų

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Ką apie tai mano    -  2023-10-15, 11:59

    VŽA?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...