infa.lt

Izraelio vyriausybė negali patvirtinti, jog per „Hamas” išpuolį kūdikiams buvo nupjautos galvos

13 spalio
22:11 2023
Gaza. Iš greitosios pagalbos išnešama mergaitė

Gaza. Iš greitosios pagalbos išnešama mergaitė | vaizdo įrašo kadras

Izraelio vyriausybė nepatvirtino konkretaus teiginio, kad „Hamas” užpuolikai per šeštadienį įvykdytą smūgį nupjovė kūdikiams galvas, CNN sakė Izraelio pareigūnas, prieštaraudamas ankstesniam viešam ministro pirmininko biuro pareiškimui.

„Yra buvę atvejų, kai „Hamas” kovotojai vykdė galvų nukirtimus ir kitus ISIS stiliaus žiaurumus. Tačiau mes negalime patvirtinti, ar aukos buvo vyrai, ar moterys, kariai ar civiliai, suaugusieji ar vaikai”, – sakė pareigūnas.

Ministras Pirmininkas Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį pasirodęs šalia valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno nurodė, kad žmonėms buvo nukirstos galvos, tačiau nepatikslino, ar tai buvo vaikai.

Vėliau jo biuras paskelbė tai, ką pavadino „siaubingomis kūdikių, kuriuos nužudė ir sudegino „Hamas” pabaisos, nuotraukomis”.

Trijose nuotraukose buvo pavaizduoti du kūdikiai, kurių kūneliai buvo sudeginti neatpažįstamai, ir trečio kūdikio krauju suteptas kūnelis.

Pranešime teigiama, kad Netanyahu parodė šias nuotraukas Blinkenui, taip pat ir kitas.

Antradienį Izraelio žiniasklaidoje pasirodė sprogstami įtarimai, kad Kfar Aza kibuce vaikams buvo nukirstos galvos. Vėliau Izraelio gynybos pajėgos pareiškime CNN apibūdino įvykio vietą kaip „žudynes”. Moterys, vaikai mažamečiai ir pagyvenę žmonės buvo „žiauriai išžudyti ISIS būdu”, teigė IDF.

Trečiadienį B. Netanyahu atstovė spaudai Tal Heinrich sakė, kad Kfar Aza mieste buvo rasti kūdikiai ir mažamečiai su „nukirstomis galvomis”.

JAV prezidentas Joe Bidenas patvirtino šią informaciją. Trečiadienį vykusiame apskritojo stalo susitikime su žydų bendruomenės lyderiais jis sakė: Bidenas sakė: „Aš tai darau jau seniai, niekada nemaniau, kad pamatysiu… patvirtintas nuotraukas, kuriose matyti, kaip teroristai nukerta galvas vaikams.”

Vėliau JAV administracijos pareigūnas patikslino J. Bideno pastabas, CNN teigdamas, kad nei J. Bidenas, nei jo padėjėjai nematė nuotraukų ir negavo patvirtintų pranešimų apie tai, kad „Hamas” nukirto galvas vaikams ar kūdikiams. Pareigūnas patikslino, kad J. Bidenas turėjo omenyje viešus žiniasklaidos priemonių ir Izraelio pareigūnų komentarus.

IDF atstovas Jonathanas Conricus vėliau tą pačią dieną pareiškė, kad teroristai greičiausiai nukirto galvas kūdikiams Be’eri kibuce.

„Gavome labai labai nerimą keliančių pranešimų iš vietos, kad buvo nukirstos galvos kūdikiams… Manau, kad dabar galime gana užtikrintai pasakyti, kad, deja, būtent tai įvyko Be’eri”, – sakė jis.

Izraelio pareigūnai iš pradžių vengė kalbėti apie tai, kaip konkrečiai buvo nužudyti jo piliečiai. Vietoj to jie palygino „Hamas” žiaurumą su ISIS – sunitų teroristine grupuote, kuri belaisviams nukerta galvas ir gyvus degina kalinius.

Trečiadienį „Hamas” paneigė šiuos kaltinimus. Islamiškosios kovotojų grupuotės aukšto rango pareigūnas ir atstovas spaudai Izzatas al-Risheqas sakė, kad tarptautinė žiniasklaida „skleidė melą apie mūsų palestiniečių tautą ir pasipriešinimą, teigdama, kad palestiniečių pasipriešinimo nariai nukirto galvas vaikams ir užpuolė moteris, neturėdama jokių įrodymų, patvirtinančių tokius teiginius ir melą”.

Al-Risheq teiginys, kad „Hamas” nepuldinėjo moterų, yra akivaizdžiai melagingas, rašo CNN. Moterys, vaikai ir pagyvenę žmonės tokiuose kibucuose kaip Kfar Aza ir Be’eri ir buvo nužudyti per netikėtą puolimą.

Internete paskelbtuose vaizdo įrašuose, kuriuos patikrino CNN, matyti, kaip pagrobiamos moterys, dalyvavusios muzikos festivalyje, į kurį nusitaikė grupuotės ginkluoti užpuolikai.

CNN peržiūrėjo šimtus valandų internete paskelbtos žiniasklaidos, bandydama patvirtinti „Hamas” įvykdytų žiaurių nusikaltimų aprašymus.

Viename vaizdo įraše, kuris, CNN nuomone, yra autentiškas, bet kurio geografinės vietos nustatyti nepavyko, užpuolikas sodo įrankiu puola sužeistą vyrą ir bando jam nukirsti galvą. Tačiau CNN nematė nieko, kas patvirtintų teiginius apie nukirstas galvas vaikams.

Antradienį CNN taip pat apsilankė apiplėštuose Kfar Aza griuvėsiuose ir nematė jokių įrodymų, kad jaunuoliams būtų nukirstos galvos. Izraelio pareigūnai taip pat nepateikė jokių incidento nuotraukų.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 220

Žymos:

Atsiliepimų 7

  1. Kaip kazkas    -  2023-10-13, 22:16

    negali patvirtinti bucu ir irpiniu ivykiu. Keisti sutapimai!?

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Patriotas    -  2023-10-13, 22:22

    Visa tai yra daroma tam kad būtų pateisintos palestiniečių žudynės gazos ruože. Tai tas pats scenarijus kaip ir Ukrainoje Buchoje kurioje ukrai išžudė koloborantus ar tiesiog žmones kurie ėmė sausą davinį iš rusų karių ir viską nurašė rusams. Bandė net nutildyti prancūzų žurnalistą kuris paviešino jog bucha buvo surežisuotas spektaklis vakarams gauti daugiau ginklų ir šaudmenų bei pinigų.

    Atsakyti į šį komentarą
  3. tiesa apie abriezus    -  2023-10-13, 22:26

    Kad ir ką mums toliau meluotų taip vadinami „oficialieji istorikai”, kad ir kokius makaronus mums kabintų ant ausų pasaulinio elito užsakymu „melasklaida”, tikroji žmonijos istorija nesulyginamai skiriasi nuo tų proto fantazijų rašliavų, kurios sudėtos į dabartinius istorijos vadovėlius ir kuriomis aklai tiki tik tie žmonės, kurie nesugeba savarankiškai mąstyti.
    Žmonija gyvena visiškoje iliuzijoje ir ignoracijoje apie tai, kas iš tikrųjų vyksta pasaulyje:
    user1252122.sites.myregisteredsite.com

    Atsakyti į šį komentarą
  4. Laimonas    -  2023-10-13, 23:32

    Visa žmonijos istorija yra perrašyta judėjų žydų remiantis JŲ Tora (is Toros ji- istorija),o nepastebėjote,jog visomis „pagrindinėmis” kalbomis ŠIS žodis yra būtent TAIP išreiškiamas??Darykite išvadas,išmintingieji kurmiai,kaip sakė vieno multiko personažas :))

    Atsakyti į šį komentarą
  5. Fu    -  2023-10-14, 00:33

    užtat palestiniečiai gali patvirtinti ir ne žydų „fake,ais” kaip yra zudomi ju vaikai ir moterys… Naciai pavydetu….

    Atsakyti į šį komentarą
  6. Anonimas    -  2023-10-14, 01:24

    Nieko tokio, tuoj dirbtinis intelektas prigeneruoa nuotraukų.

    Atsakyti į šį komentarą
  7. Patarimas    -  2023-10-16, 08:48

    Parodykit šį straipsnį Mišai Jakobui.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pandoros skynia pamažu atsiveria... Pasekmės bus skaudžios visoms ekonomikoms... Tik gaila, kad priėmę tokius sprendimus...

Tai pindosai jau vakar pripažino......

tai su kuo kariaus gal su marsiečiais,nes kariniam pramoniniam kompleksui reikia užsakymų...

malonu kad ant pasaulio dar yra blaiviai mąstančių...

tai rusai panaudos 100%...

O

tas tai bus teisėtas.......