infa.lt

Donaldas Trumpas: Aš sutinku perimti Atstovų rūmų pirmininko pareigas 90 dienų

06 spalio
14:05 2023

 

Donaldo Trampo (Donald Trump) šalininkai pašalino Keviną McCarthy iš Atstovų Rūmų pirmininko pozicijos. Dabar ją užima laikinasis pirmininkas, kol bus išrinktas nuolatinis.

Donaldas Trampas pareiškė, kad, siekdamas suvienyti susiskaldžiusią Respublikonų partiją, sutiks iki 90 dienų pirmininkauti Atstovų Rūmams, praneša „The Times” leidinys.

Ketvirtadienio vakarą kalbėdamas televizijai „Fox News”, 77 metų buvęs prezidentas sakė, kad yra pasirengęs įsitraukti ir būti savo partijos „vienytoju”, praėjus kelioms dienoms po to, kai jo šalininkai Atstovų Rūmuose balsavo už kito respublikono Kevino McCarthy pašalinimą, sukeldami krizę, kuri grasina palikti ilgalaikius nesutarimus.

„Buvau paprašytas tapti pirmininku kaip vienytojas, nes Kongrese turiu daug draugų, – sakė D. Trumpas.

„Jei jie nesurinks balsų, jie manęs klausė, ar nesvarsčiau galimybės perimti pirmininko postą, kol jie surinks ką nors ilgesniam laikui, nes aš kandidatuoju į prezidentus.”

„Daryčiau tai tik dėl partijos”, – pareiškė jis, pabrėždamas, kad daugiausia dėmesio skiria savo prezidentinei kampanijai.

Nepaisant to, kad D. Trampui pateikti keturi kaltinimai baudžiamosiose bylose ir iškeltos dvi civilinės bylos, jis apklausose tvirtai pirmauja prieš kitus respublikonus, besivaržančius dėl partijos kandidato į prezidento postą. Ajova bus pirmoji valstija, kurioje sausio 15 d. bus renkamas partijos kandidatas į prezidentus.

Tikėtina, kad Donaldas Trampas antradienį atvyks į Vašingtoną ir dalyvaus respublikonų susitikime, kuriame partija bandys išrinkti naują Atstovų Rūmų pirmininką ir užglaistyti nesutarimus, kilusius dėl šią savaitę įvykusio K. McCarthy pašalinimo.

Balsavimui už jo pašalinimą vadovavo Mattas Gaetzas, Floridos kongresmenas, D. Trampo šalininkas ir ilgametis K. McCarthy priešas. Gaetzas, save vadinantis „ugninguoju”, ir septyni jo kolegos respublikonai balsavo kartu su Atstovų Rūmų demokratais už McCarthy pašalinimą – tai pirmas kartas Amerikos istorijoje, kai tokiu būdu buvo pašalintas pirmininkas.

Nors pagal Konstituciją tai įmanoma, Atstovų Rūmai niekada neturėjo pirmininko iš išorės, o turint omenyje įvairias jo teisines bylas ir prezidento rinkimų kampaniją, sunku įsivaizduoti, kaip D. Trampas galėtų prisitaikyti prie šio darbo, rašo „The Times”.

„Jie manęs paklausė, ar imčiausi trumpam laikui partijos labui, kol jie išspręs klausimą”, – „Fox News” sakė D. Trampas. „Aš tai darau ne todėl, kad to noriu, – padarysiu tai, jei reikės, jei jie negalės priimti sprendimo”.

Jis pridūrė, kad būtų pasirengęs būti pirmininku „30, 60 ar 90 dienų laikotarpiui”.

Antradienį vyksiančiame susitikime buvęs prezidentas pirmą kartą apsilankys JAV Kapitolijuje nuo 2021 m. sausio 6 d., kai grupė jo šalininkų užpuolė kompleksą.

Kai kurie jo šalininkai Atstovų Rūmuose, pavyzdžiui, Džordžijos valstijos kongresmenė Marjorie Taylor Greene, teigė, kad D. Trumpas būtų geriausias kandidatas į pirmininko postą – trečią pagal svarbą postą Jungtinėse Valstijose po prezidento ir viceprezidento.

infa.lt: Galima spėti, jog Joe Bidenui tai būtų smūgis į paširdžius, ypač JAV prezidento rinkimų lenktynių  tiesiojoje, turint pašonėję tą, kuris galės daryti tiesioginę didžiausią įtaką įstatymų dėl vyriausybės finansavimo priėmimui.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Keistai    -  2023-10-06, 19:33

    cmyriovskos zamaskes zmogaus,kuris ir taip turi viska… Matyt,smegenu maziau,nei vergu sunesto turto?

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Protestuotojai savi kailiu patyrė tariąmą fasadinę masondemokratiją. Jiems tik dabar paaiškėjo tokia realybė, kad protestuoti...

Nesvarbu, kas balsuoja ir kaip iruz ka, svarbu, kas balsus skaiciuoja......

A5

Jau senai visiemas aisku, kad ne su situo narkomanu klaunu....

Tai su kuo dabar Putinas derėsis....

Cha

tai šitą scenarijų jau seniai rusai žino, bus liepta liandzbergui blokuoti jūra ir Kaliningradą neva...

Na,

perejo i vergovine santvarka. Tik,ar tai laimejimas!?...

imi pinigus "uz paslauga" - tu negali nepriklausyti nuo jos pirkejo!...