infa.lt

Kas yra „Meta Verified”? Viskas, ką reikia žinoti 2023 m.

05 spalio
10:48 2023
Meta Verified

Meta nuotr.

Norite sužinoti apie naująjį „Meta” prenumerata pagrįstą patikrinimą? Sužinokite, kaip tai veikia, kiek tai kainuoja ir kas gali teikti paraiškas, pasakoja „Hootsuite” autorė, Christina Newberry.

„Meta Verified” yra prenumeratos paslauga, kuri leidžia kiekvienam lengvai gauti prieigą prie anksčiau nepasiekiamo mėlynojo tikrinimo ženklelio „Instagram” ir „Facebook„. Taigi, kaip tai veikia, kiek tai kainuoja ir kas gali kreiptis?

Skaitykite toliau ir sužinokite viską, ką reikia žinoti apie šią naują „Meta” tikrinimo galimybę.

Kas yra „Meta Verified”?

Meta Verified – tai prenumeratos paketas, skirtas kūrėjams „Instagram” ir „Facebook” tinkluose. Jį sudaro:

  • paskyros patikrinimas (įskaitant mėlyną kontrolinį ženkliuką)
  • apsaugą nuo apsimetinėjimo paskyra
  • išskirtiniai lipdukai
  • platesnė aprėptis
  • ir galimybė susisiekti su pagalbos agentais

„Meta Verified” prenumerata kainuoja 14,99 JAV dolerio per mėnesį, kai užsiregistruojate „iOS” ir „Android” telefonuose. Arba galite mokėti 11,99 JAV dolerio per mėnesį užsiregistruodami internetu per naršyklę. Europiečiams tai kainuoja 13,99 euro.

Kol kas „Meta Verified” gali naudotis tik privatūs asmenys, o ne prekių ženklai

Priešingai, pirminiai „Instagram” ir „Facebook” patvirtinti ženkliukai buvo ir tebėra skirti būtent viešiems asmenims, įžymybėms ir prekių ženklams. Tokio tipo paskyros vis dar gali kreiptis dėl originalaus tikrinimo stiliaus, jei yra žymios (pavyzdžiui, pasirodo naujienų istorijose arba yra žinomi vardai).

Ženkliukas „Meta Verified” ir žymių paskyrų patikrintas ženkliukas atrodo vienodai. Abu jie pažymėti gerai pažįstamu mėlynu žymekliu. Abu tikrinimo tipai rodo, kad paskyra praėjo tikrinimo procesą.

Tačiau originalaus stiliaus patvirtinimo ženklelis (kuris yra nemokamas) neapima papildomų privalumų, įtrauktų į „Meta Verified” paketą. Asmuo, turintis originalaus stiliaus patvirtinimo ženkliuką kaip žymų profilį, gali kreiptis į „Meta Verified”, kad gautų prieigą prie kitų prenumeratos komponentų.

Trumpai tariant, dabar yra du būdai gauti patikrintus ženkliukus „Facebook” ir „Instagram”:

Jei esate įžymybė, viešasis asmuo arba gerai žinomas prekės ženklas, galite prašyti patvirtinimo ženklelio „Instagram” arba „Facebook”.

Jei esate fizinis asmuo, galite kreiptis dėl „Meta Verified”, kai tik jis bus prieinamas jūsų vietovėje.

Taigi, kas yra susiję su socialiniais tinklais, kuriuose už patikrinimą imamas mokestis?

„Instagram” vadovas Adamas Mosseri „Reel” sakė, kad „Meta” mano, jog tokio tipo aukščiausios kokybės prenumeratos už išskirtines funkcijas yra visos pramonės tendencija. Jis įvardijo „YouTube”, „Reddit” ir „Discord” kaip kitas socialines platformas, kuriose taikomi priemokų prenumeratos planai.

Tačiau pamenate, koks chaosas kilo, kai „Twitter” pradėjo taikyti panašų planą? Tikriausiai todėl „Meta” pradėjo „Meta Verified” su nedidele bandomąja versija ir todėl programa kol kas skirta tik privatiems asmenims, o ne prekių ženklams.

Kadangi „Meta Verified” procese jūsų vardas ir pavardė bei nuotrauka tikrinami pagal vyriausybės išduotą asmens tapatybės dokumentą su nuotrauka, problemų dėl neteisėtų patvirtintų paskyrų turėtų kilti mažiau.

Vasario pabaigoje, kai „Meta Verified” pradėjo veikti, ja buvo galima naudotis tik Australijoje ir Naujojoje Zelandijoje. Adamas Mosseri sakė, kad programa „tikiuosi greitai” bus išplėsta į kitas šalis, įskaitant Jungtines Valstijas.

Atrodo, kad viskas vyksta pagal planą. Mažiau nei po mėnesio – kovo 17 d. – A. Mosseri savo „Instagram” kanale paskelbė, kad „Meta Verified” galima naudotis JAV.

Taip pat panašu, kad programa galiausiai bus taikoma visoms sąskaitoms, o ne tik fiziniams asmenims. „Meta for Creators” pranešime apie „Meta Verified” rašoma:

„Ilgainiui norime sukurti prenumeratos pasiūlymą, kuris būtų vertingas visiems, įskaitant kūrėjus, įmones ir visą mūsų bendruomenę.”

Kas gali gauti „Meta Verified”?

Reikalavimai, keliami norint gauti „Meta Verified”, yra šie:

  • Jūsų paskyra turi atstovauti realiam asmeniui, o ne įmonei ar prekės ženklui.
  • Jums turi būti 18 metų arba daugiau.
  • Turite gyventi Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, [Europoje] arba Jungtinėse Amerikos Valstijose.
  • Negalite pažeisti „Instagram” naudojimo sąlygų ar bendruomenės gairių arba „Facebook” paslaugų teikimo sąlygų ar bendruomenės standartų.
  • Jūsų profilyje turi būti naudojamas visas tikrasis vardas ir pavardė, kurie turi sutapti su jūsų vyriausybės išduotame asmens tapatybės dokumente nurodytu vardu ir pavarde.
  • Jūsų profilio nuotraukoje turi būti matomas jūsų veidas, kuris turi sutapti su jūsų vyriausybės išduotoje tapatybės kortelėje esančia nuotrauka.
  • Privalote įjungti dviejų veiksnių autentifikavimą.
  • Privalote turėti ankstesnę skelbimų istoriją (t. y. negalite kreiptis dėl visiškai naujos paskyros).
  • Galite prisijungti prie laukiančiųjų sąrašo ir gauti pranešimą, kai „Meta Verified” taps prieinama jūsų regione.

„Meta Verified” privalumai

Atminkite, kad „Meta” reklamuoja „Meta Verified” kaip prenumeratos paketą, o ne tik tikrinimo planą. Taigi, kokias sudedamąsias paketo dalis gausite už mėnesinį prenumeratos mokestį?

Kaip matyti iš pavadinimo, „Meta Verified” apima tikrinimo procesą. Patikrinusi jūsų vyriausybės asmens tapatybės dokumentą, kad patvirtintų jūsų tapatybę, „Meta” suteiks jums patikrintą ženklelį.

Šis ženkliukas atrodo lygiai taip pat, kaip ir patikros ženkliukas, suteikiamas „įžymioms” paskyroms.

Apsauga nuo apsimetinėjimo
Programa „Meta Verified” apima „aktyvią paskyrų stebėseną, kad būtų galima aptikti apsimetėlius, besitaikančius į žmones, kurių auditorija internete auga”.

„Meta” nenurodė, kaip tai veikia, bet galime spėti, kad šiuo atveju bus naudojami dideli dirbtinio intelekto ištekliai.

Apie dabartines pastangas kovoti su netikromis paskyromis „Facebook” ir „Instagram” tinkluose „Meta” sako:

„Mes deriname mašininį mokymąsi su apmokyta ekspertų komanda, kuri peržiūri pažeidžiantį turinį ir imasi veiksmų.”

Tikėtina, kad šie ištekliai taip pat bus naudojami „Meta Verified” proaktyvios paskyrų stebėsenos planui.

Prieiga prie palaikymo agentų
Taip, gausite prieigą prie tikrų žmonių palaikymo agentų, siūlančių palaikymą pokalbiais gyvai. Meta teigia, kad ši paskyros palaikymo tarnyba spręs „dažniausiai pasitaikančias problemas”.

Prašymai suteikti prieigą prie klientų aptarnavimo yra nuolatinė tema komentaruose, paliekamuose po viskuo, ką „Meta” generalinis direktorius Markas Zuckerbergas skelbia savo profiliuose. Kūrėjams tai gali pakeisti situaciją.

Lipdukai ir žvaigždutės
Meta Patvirtinti naudotojai gauna prieigą prie išskirtinių „Stories” lipdukų „Facebook” ir „Instagram”. Taip pat yra išskirtinių „Reels” lipdukų „Facebook”.

„Facebook” taip pat kas mėnesį gaunate 100 žvaigždučių, kad „paremtumėte kitus kūrėjus”. Už kiekvieną žvaigždutę, kurią nusiunčiate kitam kūrėjui, „Facebook” jam moka 0,01 JAV dolerio.

Didesnis pasiekiamumas
Konkretūs duomenys dar nėra aiškūs, tačiau „Meta” teigia, kad „Meta Verified” programos dalyviai gaus didesnį „matomumą ir svarbą” „Facebook” ir „Instagram” komentaruose, paieškoje, rekomendacijose ir siūlomose paskyrose.

Jie patikslina, kad šis išplėstas pasiekiamumas labiausiai pravers tiems, kurie dar neturi daug sekėjų, pažymėdami:

„Prenumeratoriai, turintys mažiau sekėjų, gali pastebėti pastebimesnį poveikį savo pasiekiamumui, jei jų auditorija yra mažesnė.”

Kad galėtumėte pasinaudoti padidėjusiu pasiekiamumu, jūsų turinys vis tiek turi atitikti rekomendacijų gaires. Taip pat vis dar verta suprasti „Facebook” algoritmą ir „Instagram” algoritmą, kad maksimaliai padidintumėte savo pasiekiamumą.

Kaip gauti „Meta Verified” 5 žingsniai
Kreiptis dėl „Meta Verified” gana paprasta. Tai galite padaryti iš „Instagram” programėlės, „Facebook” programėlės arba „Facebook” žiniatinklio sąsajos.

  1. Atidarykite „Instagram” arba „Facebook” ir savo profilyje atidarykite Nustatymai.
  2. Bakstelėkite „Accounts Center”, tada bakstelėkite „Meta Verified”.
  3. Jei jūsų paskyra atitinka „Meta Verified” reikalavimus, bus parašyta „Meta Verified” galima. Bakstelėkite atitinkamos paskyros pavadinimą, peržiūrėkite privalumų sąrašą, tada bakstelėkite Tęsti.
  4. Nustatykite arba patvirtinkite mokėjimo būdą ir bakstelėkite Mokėti dabar.
  5. Baikite tikrinimo procesą ir įkelkite savo tapatybės dokumento nuotrauką. Jūsų ID turi sutapti su „Instagram” arba „Facebook” paskyros profilio vardu ir nuotrauka.

2 būdas: pateikite paraišką „Meta Verified” iš „Facebook” žiniatinklio sąsajos (11,99 USD/mėn.)

  1. Facebook profilyje, kurį norite patikrinti, spustelėkite trijų taškų piktogramą viršutinio meniu dešinėje.
  2. Spustelėkite Prenumeruoti „Meta Verified”.
  3. Toliau sekite vedlio nurodymais.

Paskyros patikrinimas gali užtrukti iki 48 valandų.

Patikrinę paskyrą, negalėsite keisti paskyros naudotojo vardo, profilio pavadinimo, gimimo datos ar nuotraukos (nebent norite iš naujo atlikti tikrinimo procesą).

Atminkite, kad „Meta Verified” kol kas veikia tik Australijoje, Naujojoje Zelandijoje ir Jungtinėse Amerikos Valstijose (ir Lietuvoje), todėl jei gyvenate už šių teritorijų ribų, galimybės užsiregistruoti dar nematysite. Vietoj to prisijunkite prie laukiančiųjų sąrašo.

Pastaba: nors tai vadinasi „Meta Verified”, vis tiek turite atskirai pateikti paraišką (ir sumokėti) „Instagram” ir/ar „Facebook”, jei norite patikrinti paskyras abiejose platformose.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 407

Žymos:

Atsiliepimų 4

  1. Ikakotukas    -  2023-10-05, 11:28

    Fakebokui prastai su finansais, tai sugalvojo kaip užsidirbti. Greičiau visas paskyras apmokestintų, būtų proga atsisakyt jų paslaugų.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Visos medijos    -  2023-10-05, 12:23

    seniai plesia babkes uz info. Net ir lietuviskos. Nori propagandos – susimokek!

    Atsakyti į šį komentarą
  3. patirtis    -  2023-10-06, 08:34

    prieš 7 metus nutraukiau savo snukiaknygės naudojimą. Patikėkite- gyvenimo kokybė nuo to nesuprastėjo.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...