infa.lt

JAV respublikonė apkaltino Britaniją bandymu pradėti Trečiąjį pasaulinį karą

02 spalio
19:14 2023

Marjorie Taylor Greene

JAV Atstovų rūmų respublikonė, Marjorie Taylor Greene, pareiškė, kad Didžiosios Britanijos vyriausybė „ketina pradėti” pasaulinį karą po to, kai šalies gynybos ministras prabilo apie planus dislokuoti karinius instruktorius Ukrainoje, rašo „Newsweek” leidinys.

Nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios, Didžioji Britanija ir jos sąjungininkės vengia oficialaus karinio buvimo šalyje, kad sumažintų tiesioginio konflikto su Rusija riziką.

Tačiau interviu laikraščiui britų gynybos ministras Grantas Šappsas (Grant Shapps) pareiškė, kad kalbėjosi su savo šalies kariuomenės vadovais apie mokymus Ukrainoje ir dalies karinės gamybos perkėlimą į šalį.

„Šiandien kalbėjau apie tai, kad galiausiai mokymai būtų priartinti prie Ukrainos ir iš tikrųjų vyktų joje”, – laikraštyje „The Telegraph” cituojamas jis.

„Ypač šalies vakaruose, manau, kad dabar yra galimybė daugiau dalykų perkelti „į šalį”, ir ne tik mokymus, bet ir matome, kad, pavyzdžiui, BAE [Didžiosios Britanijos gynybos įmonė] perkelia gamybą į šalį”, – sakė jis.

Greene, kuri yra viena iš respublikonių, norinčių sustabdyti JAV pagalbą Ukrainai, socialinėje žiniasklaidoje užsiminė, kad šis žingsnis sukels pasaulinį konfliktą.

„Jie ketina pradėti Trečiąjį pasaulinį karą. JAV negali tame dalyvauti”, – rašė Džordžijos respublikonė savo įraše „X”, buvusiame „Twitter”. „JOKIŲ AMERIKIEČIŲ KARIŲ! Turime ginti savo sienas!!!”

Panašiai, tik gerokai aštriau sureagavo į britų planus Rusijos Saugumo tarybos vicepirmininkas, buvęs prezidentas Dmitrijus Medvedevas, savo „Telegram” kanale parašęs apie vis didesnį skaičių debilų Vakarų vyriausybėse, kurios „pačios eina į Trečiąjį pasaulinį karą”.

Jis pridūrė, kad visi užsienio instruktoriai ir kariškiai Ukrainoje, taps „teisėtais Rusijos kariškių taikiniais”.

Reikia pastebėti, kad Britanijos reakcija į šį Medvedevo pasisakymą buvo tiesiog žaibiška. Britų premjeras Riši Sunakas pareiškė, kad Britanija nežada siųsti jokių instruktorių į Ukrainą, kas rodo, jog Medvedevo pareiškimas apie „debilus” kažkiek teisingas, nes akivaizdu, kad Britanijos vyriausybė net neturi vienos politinės linijos, kurios laikytųsi visi valdininkai – vienas valdininkas kalba vienaip, kitas – kitaip, be jokio reikalo eskaluodami situaciją.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 265

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Ne instruktoriuose    -  2023-10-02, 20:13

    cia esme,o DB tiesioginiame dalyvavime ruosiamoje,atsieit „ukrainieciu”,desantineje operacijoje i Kryma! O tai – jau tiesioginiai karo veiksmai is DB puses! Nelaikykite zmoniu kvailiais,ponai „informatoriai”!

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-10-03, 07:03

    Normalūs pliurpalai… Juk Put-hitleris dar dabar politiniams zombiams skiedžia, jog Ukraina užpuolė Rusiją SAVO ŽEMĖJE…

    Atsakyti į šį komentarą
    • Tadas Ivekauskas    -  2023-10-03, 17:11

      Ukraina visada ir buvo Rusijos žemės,žmogau bent vikipediją pasiskaityk: ten juodu ant balto parašyta kas ir kuriais metais sukūrė dabartinę Ukrainą,kokios teritorijos buvo prijungtos ,kad būtų didelė valstybė,tada gal suprasi,ko taip triedžia lenkai ir kas buvo atimta iš jų ir atiduota tavo taip šlovinamai Ukrainai,ukrainiečiai yra tie patys rusai ,o jų kalba skiriasi tiek kiek skiriasi suvalkų dialektas nuo aukštaičių kalbėsenos,man kartais kyla klausimas skaitant Jūsų komentarus karo Ukrainoje tema- Jūs esate tikrai adekvatus?Pilnai susprantate realybę?

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Protestuotojai savi kailiu patyrė tariąmą fasadinę masondemokratiją. Jiems tik dabar paaiškėjo tokia realybė, kad protestuoti...

Nesvarbu, kas balsuoja ir kaip iruz ka, svarbu, kas balsus skaiciuoja......

A5

Jau senai visiemas aisku, kad ne su situo narkomanu klaunu....

Tai su kuo dabar Putinas derėsis....

Cha

tai šitą scenarijų jau seniai rusai žino, bus liepta liandzbergui blokuoti jūra ir Kaliningradą neva...

Na,

perejo i vergovine santvarka. Tik,ar tai laimejimas!?...

imi pinigus "uz paslauga" - tu negali nepriklausyti nuo jos pirkejo!...