infa.lt

Žurnalas atmetė prašymą atšaukti tyrimą, nustačiusį, kad COVID vakcinos nauda neigiama

18 rugsėjo
18:30 2023

5 dozių Pfizer COVID-19 vakcinos buteliukas yra laikomas Los Andžele, Kalifornijoje, 2021 m. rugsėjo 21 d. (Frederic J. Brown / AFP via Getty Images)

Mokslinis žurnalas atmetė prašymą atšaukti tyrimą, kuriame nustatyta, kad COVID-19 skiepijimo programą gavę žmonės dažniau užsikrečia, palyginti su neskiepytais asmenimis, praneša „The Epoch Times” leidinys.

Analizuodama Kalifornijos kalėjimų sistemos duomenis, tyrimų grupė nustatė, kad asmenys, gavę vieną iš dvivalentės stiprinamosios vakcinos dozių, užsikrėtė dažniau nei asmenys, kurie niekada nebuvo gavę COVID-19 vakcinos dozės.

Jų tyrimą po recenzavimo paskelbė „Cureus” žurnalas.

Kiekvienas tyrimas turi autorių, kuris atsako į klausimus ir komentarus. Jis vadinamas autoriumi korespondentu.

„Cureus” patvirtino, kad tyrimo autorius korespondentas paprašė žurnalo atšaukti straipsnį.

„Galiu patvirtinti, kad į mus kreipėsi autorius korespondentas su prašymu atšaukti straipsnį. Tačiau nustatėme, kad nėra pagrindo atšaukti straipsnį, todėl jis ir toliau bus publikuojamas”, – elektroniniu paštu leidiniui „The Epoch Times” pranešė „Cureus” leidybos ir klientų sėkmės direktorius Grahamas Parkeris-Fingeris.

Rugpjūčio 16 d. buvo nurodyta, kad tyrimas pradėtas recenzuoti. Recenzavimas baigtas rugpjūčio 23 d. Straipsnis buvo paskelbtas rugsėjo 4 d. Ekspertinis vertinimas nebuvo viešai paskelbtas.

Vidurinės mokyklos mokinys

Lukas Ko, įvardytas kaip tyrimo autorius korespondentas, sakė, kad jam 17 metų ir jis vis dar mokosi vidurinėje mokykloje.

Laikraščiui „The Epoch Times” elektroniniu paštu Lukas Ko sakė, kad nors kiti autoriai nurodyti kaip bendraautoriai, iš tikrųjų jis buvo vienintelis šio straipsnio autorius.

„Šį tyrimą inicijavau savarankiškai, turėdamas dvejopą tikslą: pirma, pademonstruoti savo analitinius įgūdžius priėmimo į koledžą konkursui ir, antra, pabrėžti, kaip svarbu nuolat skiepyti kalinius atnaujintomis vakcinomis”, – sakė L. Ko.

Tie, kurie buvo įvardyti kaip bendraautoriai, „tik žodžiu įsipareigojo būti mentoriais”, pridūrė jis. „Jiems nebuvo suteikta galimybė patvirtinti mano įvestus duomenis, ypač neteisingus skaičius, susijusius su COVID-19 atvejais kalėjimuose.

Be to, jie neturėjo galimybės peržiūrėti galutinio straipsnio projekto, kuris buvo pateiktas Curesus.com be jų pritarimo.”

Lukas Ko teigė, kad tyrime naudojamiems duomenims analizuoti naudojo „ChatGPT” ir teigė padaręs „reikšmingų klaidų”. Jis nepatikslino, kokios tai buvo tariamos klaidos.

„Visi mentoriai, klaidingai įvardyti kaip bendraautoriai, pritaria mano norui, kad straipsnis būtų atšauktas”, – sakė Lukas Ko.

L. Ko neatsakė į tolesnius pranešimus.

Tyrimas

Kalifornijos įkalinimo įstaigų sveikatos priežiūros tarnyba, kurioje dirba keli iš išvardytų bendraautorių, teigė, kad vyksta straipsnio tyrimas.

„Šiuo metu nagrinėjame šios publikacijos detales ir kol kas negalime pateikti papildomų komentarų”, – elektroniniu paštu „The Epoch Times” sakė agentūros atstovas spaudai.

Agentūra atsisakė pateikti savo samdomų autorių, daktarų Gary Maleto, Huu Nguyeno ir Roberto Mayeso, kontaktinę informaciją.

Dr. Maleto telefono numeris buvo išjungtas, o asmuo, atsiliepęs į daktaro Nguyeno telefono numerį, teigė, kad tai klaidingas numeris.

Nepavyko rasti jokios kontaktinės informacijos apie daktarą Mayesą ir Lizą Chang iš Gubernijos valstijos universiteto, penktąją nurodytą bendraautorę.

Tyrimo rezultatai

Tyrime daugiausia dėmesio buvo skiriama COVID-19 infekcijų skaičiui nuo sausio iki liepos mėnesio tarp kalinių. Kaliniai buvo suskirstyti į tris stovyklas: paskiepyti bivalentine vakcina, paskiepyti, bet negavę bivalentinės vakcinos, ir neskiepyti.

Per šį laikotarpį buvo nustatyti 2 835 užsikrėtimo COVID-19 atvejai. Iš jų 1 187 buvo tarp kalinių, gavusių bivalentinę vakciną, o 568 – tarp neskiepytų.

Tyrėjai taip pat paėmė duomenis iš skiepų registrų ir nustatė, kad 36 609 kaliniai buvo gavę bivalentinę vakciną, o 20 889 nebuvo skiepyti.

Bivalentinės vakcinos buvo pradėtos skiepyti 2022 m. rudenį.

Tyrėjai apskaičiavo infekcijų dažnį tarp paskiepytųjų bivalentine  COVID vakcina ir neskiepytųjų, tačiau dėl neaiškių priežasčių neįtraukė trečiosios grupės – kalinių, kurie gavo vakciną, bet ne bivalentinę.

Atlikus skaičiavimus paaiškėjo, kad infekcijos lygis tarp paskiepytųjų bivalentine vakcina buvo 3,2% ir viršijo 2,7% infekcijos lygį niekada neskiepytų kalinių grupėje.

Atotrūkis tarp grupių buvo didžiausias tarp 65 metų ir vyresnių asmenų, nors jis buvo apibūdintas kaip statistiškai nereikšmingas.

Tyrime teigiama, kad „dvivalentės vakcinos skiepytųjų grupėje užsikrėtimo lygis buvo šiek tiek, bet statistiškai reikšmingai aukštesnis nei neskiepytųjų grupėje visos valstybės mastu ir ≥50 metų amžiaus kategorijoje”.

Išvadose teigiama, kad tyrimas „patvirtina COVID-19 vakcinacijos naudą populiacijos lygmeniu, ypač pažeidžiamose, didelio tankio susibūrimo vietose”.

Su tuo nesutiko į pensiją išėjęs gydytojas daktaras Rėjus Endriusas (Dr. Ray Andrews).

„Rezultatai parodė, kad vakcinos nėra veiksmingos, – sakė jis laikraščiui „The Epoch Times”.

Kiti darbai ir stebėjimo duomenys taip pat rodė, kad vakcinų, apie kurių veiksmingumą niekada nebuvo klinikinių tyrimų duomenų ir kurias šį mėnesį pakeitė JAV Maisto ir vaistų administracija, veiksmingumas laikui bėgant krenta.

Pavyzdžiui, Klivlendo klinikos mokslininkai birželio mėnesį nustatė (.PDF), kad klinikos darbuotojai, kurie buvo „pasiskiepiję” arba gavę dvivalentę vakcinos dozę, turėjo didesnę riziką užsikrėsti, lyginant su kitais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 320

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. VŽA    -  2023-09-18, 07:25

    Vakcinos – ne patvoriniams, o TIKINTIEMS, šiuo atveju mokslu…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Hm    -  2023-09-18, 09:17

    Esu vieną kartą pasiskiepijes gripo skiepais, iki tol 15 metų gripu nesirgau, pasiskiepijus tais metais susirgau. Sekančiais metais buvo laabai baisus gripo štamas, skiepijosi žmona ir vaikas, abu susirgo ir sunkiai, aš nesiskiepijau ir nesusirgau, nors ir nesisaugojau, slaugiau žmoną, vaiką. Dabar jau apie 20 metų nesu susirgęs gripu…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...

Vizija - tai žvilgsnis į begalybę, tolimą ateitį, kai mūsų jau nebebus, bet kažkas tęs...

Bidenas tuoj atsikvošės, bet pakeisti nedaug ką galės. Nebent amerikiečiai sukurs "TikTok" kopiją, kas tik...

Tai dabar norit sakyt, kad Izraelis turi teisę išžudyt visą Gazą nekaltų žmonių ir vaikų,...

Hm

... tai čia gal tas kuris Izraelio civilius peiliuku "truputi" pjaustė, įkaitus ėmė?...

2024 m. balandžio 26 d. Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataro dr. Zigmo Vaišvilos spaudos konferencijos Seime...