infa.lt

Ukrainos parlamentarams uždrausta vykti į Lenkiją dėl pastarosios taikomo grūdų importo blokavimo

08 rugsėjo
09:28 2023

Ukrainos parlamento nariams uždrausta vykti į Lenkiją dėl Varšuvos taikomų ukrainietiškų žemės ūkio produktų importo blokavimo. Apie neoficialų įsakymą Lenkijos portalui „Onet” pranešė Ukrainos ambasadorius Lenkijoje Vasylis Zvarychas. Vėliau informaciją patvirtino Aukščiausiosios Rados narys Oleksijus Hončarenko.

„Valdžios institucijos neoficialiai uždraudė bet kokiems pareigūnams, parlamento nariams ar kitiems valstybės tarnautojams vykti į Lenkiją dalyvauti renginiuose, kol bus panaikintas draudimas tiekti mūsų žemės ūkio produktus”, – rašė O. Hončarenko savo „Telegram” kanale.

Toks sprendimas, pasak parlamentaro, yra absurdiškas ir „labai nedraugiškas žingsnis”. Jis paragino šalis „nežaisti karo žaidimų”, o ieškoti išeities iš susidariusios padėties.

Ukrainos ambasadorius Lenkijoje patikslino, kad draudimas netaikomas oficialioms komandiruotėms, vykstant parlamentinėms delegacijoms į Europos Tarybą, NATO ir pagal tarpparlamentinio bendradarbiavimo programą su oficialiu kvietimu.

„Mes pageidaujame, kad nebūtų jokių draudimų dėl pristatymų. Svarstomi įvairūs atsako variantai. Faktas, kad grūdų eksporto iš Ukrainos draudimo pratęsimas mums bus sunkiai priimtinas”, – sakė Vasilijus Zvaričius.

Gegužę ES uždraudė importuoti ukrainietiškus grūdus į Bulgariją, Vengriją, Lenkiją, Rumuniją ir Slovakiją. Šių priemonių buvo imtasi po vietos ūkininkų protestų, kurie teigė, kad ukrainietiškų grūdų importas kenkia jų ūkiams.

Apribojimai galioja iki rugsėjo 15 d. Tačiau Lenkija paskelbė ketinanti pratęsti draudimą nacionaliniu lygmeniu. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, kad Kijevas kreipsis į arbitražą, jei ES pratęs importo apribojimus.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 141

Žymos:

Atsiliepimų 2

  1. Patriotas    -  2023-09-08, 11:43

    Va čia tai posūkis. Geriau ieškotų būdų nutraukti karą o ne pyktis su sąjungininkais. Nors ko norėt iš parazitinės valstybės. Vakarai turėtų nutraukti pinigų ir ginklų tiekimą ir karas baigsis. Kitaip zelka įtrauks visus į mėsmalę tik dėl ambicijų. O tikimybė laimėt prieš ruslanda tik fantazijose, ypač kai ekonominį dominavimą perima BRICS. Kuo greičiau reikia sėsti prie derybų stalo, kitaip Ukraina gali išvis netekti didžiosios dalies teritorijos o gal net nelikti žemėlapyje.

    Atsakyti į šį komentarą
  2. Sia    -  2023-09-08, 16:50

    Patrijoto puikus komentaras

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Hm

Tegu šitas išgama Tibetui suteikia bent jau autonomiją, o jau po to kitiems nurodinėja......

Tai kad jis ir gimė, ir užaugo Rusijoje...

turėjo būti "para", o ne kompo padarytas "parta".......

si vis pacem parta bellum...

Tikrai taip. Ko galima tiketis kai eini kartu su velniu obuoliauti....

A5

Tai, kad zydmasonai vadinama vakaru pasauli jau senai uzvalde. O musulmonu ir ypac kinieciu tikrai...

Tik vienas niuansas. Tie "vargšeliai Ukrainos žmonės" (beje, mokantys vienintelę kalbą - rusų) labai norėjo...