infa.lt

Kijevo prašymu Lenkija pradėjo ukrainiečių ekstradiciją

05 rugsėjo
06:30 2023

asociatyvi nuotr.

Lenkija Ukrainos valdžios institucijų prašymu išdavė ukrainiečius, kurie organizavo nelegalių migrantų siuntimą į Europą, savo šaltinius cituoja „Rzeczpospolita” laikraštis.

Pasak laikraščio, Ukrainos valdžios institucijos taip pat gali prašyti išduoti ukrainiečius, kurie vengė mobilizacijos, tačiau tokiai procedūrai reikėtų oficialių prašymų.

Iš viso, Lenkijos pasienio tarnybos duomenimis, nuo 2022 m. vasario 24 d. iki šių metų rugpjūčio 31 d. į Lenkiją atvyko beveik 2,87 mln. šaukiamojo amžiaus (18-60 metų) ukrainiečių.

Per tą patį laikotarpį iš Lenkijos išvyko beveik 2,8 mln. ukrainiečių. Taigi Lenkijoje apsigyveno beveik 80 tūkst. ukrainiečių vyrų.

„Vienas žmogus galėjo kirsti sieną net kelis šimtus kartų. Tačiau jei iš atvykimo atėmus išvykimus, Lenkijoje liks apie 80 tūkst. ukrainiečių, kuriems potencialiai gali būti taikoma mobilizacija”, – paaiškino Lenkijos pasienio tarnybos vyriausiosios valdybos atstovė spaudai leitenantė Anna Michalska.

„Tai didelis skaičius Ukrainai, nes šie žmonės galėtų būti mobilizuoti ir papildyti mūsų ginkluotųjų pajėgų gretas, taip sustiprindami mūsų gynybą ir saugumą”, – sakė Ukrainos Aukščiausiosios Rados Nacionalinio saugumo, gynybos ir žvalgybos komiteto atstovas Fiodoras Venyslavskis.

Jis neatmetė galimybės, kad Ukrainos prokuratūra galėtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn užsienyje pasislėpusius piliečius. Pasak jo, kai kurie iš jų šalį paliko nelegaliai, taip pat ir per pasienio miškus.

Pasak Lenkijos vyriausiojo policijos departamento atstovo Mariuszo Ciarkos, Ukraina turi išduoti tarptautinį arešto orderį kiekvienam iš jų, kad galima būtų išduoti šiuos asmenis jų gimtajai šaliai.

„Jei tokį užsienietį sulaikysime, pavyzdžiui, dėl paprasto patikrinimo kelyje, mūsų nacionalinė policijos informacinė sistema parodys, kad jis yra Ukrainos prokuratūros paieškomas asmuo, nes yra Interpolo duomenys”, – sakė pareigūnas. Toks asmuo bus sulaikytas ir apie tai bus pranešta prokuratūrai. Teismas spręs, ar jis bus išduotas.

Anksčiau Ukrainos valdančiosios partijos „Liaudies tarnas” vadovas Davitas Arahamija sakė, kad Ukrainos teisėsaugos institucijos reikalaus išduoti šaukiamojo amžiaus vyrus, kurie nelegaliai išvyko iš šalies, kad išvengtų mobilizacijos.

Atsižvelgiant į tai, pagal Volodymyro Zelenskio pasirašytą nurodymą, tikrinami visi nedarbingumo pažymėjimai, kuriuos karinės medicinos komisijos išdavė po 2022 m. vasario 24 d.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 205

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. Rasa    -  2023-09-05, 11:11

    O Lietuva ir kitos šalys? Juk jose pilna tokių pabėgėlių, kuriems mes kojas plaunam. Ką mūsų tai neliečia? Mes juos saugosim nuo rusų kulkų, tik savus varysim į karą. Jau nesistebiu. Tik šlykščiuosi.

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......