infa.lt

Zelenskis paskelbė apie Ukrainos gynybos ministro Reznikovo atstatydinimą

04 rugsėjo
09:59 2023
Jensas Stoltenbergas ir Oleksijus Reznikovas

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas (kairėje) ir Ukrainos gynybos ministras Oleksijus Reznikovas (dešinėje)
Nuotrauka: Yves Herman, Reuters

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė, kad šalies gynybos ministras Oleksijus Reznikovas palieka savo postą. Pasak jo, kitą savaitę jis pateiks Aukščiausiajai Radai tvirtinti naujo gynybos ministerijos vadovo kandidatūrą.

Valstybės vadovas mano, kad gynybos ministru turėtų tapti Ukrainos valstybinio turto fondo vadovas ir buvęs Rados deputatas Rustemas Umerovas.

„Parlamento bus paprašyta priimti sprendimą dėl personalo. Nusprendžiau pakeisti Ukrainos gynybos ministrą. Oleksijus Reznikovas praėjo daugiau kaip 550 dienų visaverčio karinio konflikto. Manau, kad ministerijai reikia naujo požiūrio ir kitokių bendravimo formatų tiek su kariuomene, tiek su visa visuomene. Dabar ministerijai turėtų vadovauti Rustemas Umerovas. Ukrainos Aukščiausioji Rada šį žmogų gerai pažįsta, ir R. Umerovui nereikia jokių papildomų pristatymų. Tikiuosi, kad parlamentas palaikys šį kandidatą”, – aiškino V. Zelenskis savo vaizdo pranešime, kuris buvo paskelbtas Ukrainos prezidento „Telegram” kanale.

Kol kas nenurodyta, kada tiksliai Rustemo Umerovo kandidatūra bus pateikta Ukrainos parlamentui. R. Umerovas anksčiau buvo Krymo totorių liaudies medžliso vadovo Mustafos Džemilijevo patarėjas, o praėjusį pavasarį buvo Ukrainos delegacijos deryboms su Rusija narys.

Pasak Ukrainos parlamento nario Oleksijaus Hončarenkos, atsistatydinęs iš gynybos ministro pareigų Oleksijus Reznikovas greičiausiai bus paskirtas Ukrainos ambasadoriumi Jungtinėje Karalystėje.

Pats Ukrainos gynybos ministerijos vadovas Oleksijus Reznikovas pranešė, kad Aukščiausiajai Radai įteikė atsistatydinimo pareiškimą.

„Vykdydamas Ukrainos prezidento sprendimą, įteikiau Ukrainos Aukščiausiajai Radai atsistatydinimo pareiškimą. Parengtas pranešimas. Laikykitės linijos!” – parašė ministras socialiniame tinkle X. Prie savo įrašo jis pridėjo paties pareiškimo nuotrauką.

O. Reznikovas Ukrainos gynybos ministerijai vadovauja nuo 2021 m. lapkričio. Prieš tai jis buvo Ukrainos ministro pirmininko pavaduotojas (2020-2021 m.) ir Kijevo atstovas trišalėje kontaktinėje grupėje dėl konflikto šalies rytuose sureguliavimo (2019-2020 m.).

2023 m. sausį Ukrainos gynybos ministerija atsidūrė rezonansinio korupcijos skandalo centre. Ministerija buvo kaltinama pirkusi produktus Ukrainos kariuomenės užnugario daliniams bent du-tris kartus didesnėmis nei rinkos kainomis.

Tokiomis aplinkybėmis atsistatydino viceministras Viačeslavas Šapovalovas, kuris buvo atsakingas už Ukrainos ginkluotųjų pajėgų logistiką. Po jo atsistatydino Gynybos ministerijos valstybinių pirkimų departamento direktoriaus pavaduotojas Bohdanas Chmelnickis ir buvęs bendrovės „Promoboronexport” vadovo pavaduotojas Volodymyras Tereščenka. Visiems jiems buvo pateikti kaltinimai turto iššvaistymu ir vagyste.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 172

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-09-04, 16:32

    Gerb. V. Zelenskis dirba puikiai.

    Atsakyti į šį komentarą
    • Tadas Ivekauskas    -  2023-09-04, 20:40

      Taip,žinoma „puikiai” ,tik tokie kvailiai kaip VŽA nežino,kad net Kubilius pripažino ,kad dar pusmetis prieš karą Rusija su JAV CŽV sutarė dėl Ukrainos teritorijos pasidalijimo,o dabar vyksta tiesiog žmonių naikinimas

      Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Praėjo nepilni 2 metai nuo Putino sudegusio tanko demonstravimo prie Katedros Vilniuje, ir še jums...

Amerikoje veikia tokiu pat principu kaip Putinas,ka reiskia pinigai....

Turėjau ir turėsiu 1....

Durnių durniai ir sociopatai. Nusikaltėliai....

Jis jau pasitelkė sienos statybą kurios nepastatė....

Jei tiki tuo, ką skaitai - neskaityk :)...

Kai pasižiūri į Lietuvos streamerius, tai senai laikas......