infa.lt

Klimato aktyvistai kaltinami dėl žmonių žūties Maui saloje Havajuose

24 rugpjūčio
16:44 2023
Havajai, Maui sala po gaisro

Bendras vaizdas po gaisro Lahainoje, Havajuose, ketvirtadienį, 2023 m. rugpjūčio 17 d.
(AP Photo/Jae C. Hong, File)

Kaltinti judėjimą dėl tokios tragedijos kaip gaisrai, per kuriuos Maui saloje (Havajai( žuvo mažiausiai 100 žmonių, yra sunkus uždavinys, tačiau kuo daugiau informacijos gauname apie tai, kas sukėlė gaisrą ir kaip jis išplito, tuo labiau atrodo, kad žmonės žuvo būtent dėl klimato aktyvistų ir jų Demokratų partijos pakalikų kaltės, rašo „Washington Examiner” leidinys.

Dienraštis „The Wall Street Journal” šiandien rašo, kad bendrovė „Hawaiian Electric” jau daug metų žinojo, kad dėl nesaugių elektros linijų ir invazinių sausų krūmynų smarkiai padaugėjo gaisrų, tačiau, užuot investavusi išteklius į elektros linijų apsaugą ir krūmynų valymą, bendrovė išleido milijonus, kad įvykdytų Demokratų partijos sukurtus atsinaujinančiosios energijos nurodymus.

„Apie didėjantį gaisrų pavojų Maui saloje buvo žinoma jau daugelį metų”, – rašo WSJ. „2019 m. saloje išdegusių akrų skaičius nuo 150 akrų 1999 m. išaugo iki 39 000 akrų”.

Gaisrų šuolio priežastis buvo gerai užfiksuota. „Maždaug ketvirtadalį Havajuose esančios valstybinės žemės dabar dengia invazinės žolės ir krūmai”, – praneša WSJ, o šios žolės, kaip žinoma, yra labai degios.

Po 2019 m. miškų gaisrų sezono „Hawaiian Electric” netgi užsakė ataskaitą, kurioje buvo padaryta išvada, kad komunalinių paslaugų įmonė turėtų daryti kur kas daugiau, kad jos elektros linijos neuždegtų invazinių žolių. Po šios ataskaitos laukinių gaisrų projektams išleista mažiau nei 245 000 JAV dolerių.

Vietoj to komunalinių paslaugų įmonė išleido milijonus, kad įvykdytų 2015 m. demokratų sukurtą įpareigojimą, pagal kurį iki 2045 m. 100% komunalinių paslaugų įmonės elektros energijos būtų gaminama iš atsinaujinančiųjų išteklių.

Dėl Demokratų partijos manijos apie klimato kaitą „Hawaiian Electric” visus savo išteklius skyrė atsinaujinančiajai energijai ir beveik nieko neskyrė miškų gaisrų gesinimui. Dabar dėl to tiesiogiai žuvo daugiau kaip 100 žmonių.

„Reikia pažvelgti į [Havajų elektrinės] pertvarkos, kuri vyko visoje sistemoje, mastą ir apimtį”, – sakė buvusi komunalinių paslaugų komisarė Mina Morita. „Nors buvo susirūpinta miškų gaisrų pavojumi, politiniu požiūriu daugiausia dėmesio buvo skiriama elektros energijos gamybai.”

Tą pačią klaidingą dėmesio orientaciją galima pastebėti ir žemyninėje dalyje. Kaip tik šį mėnesį Montanoje kraštutinių kairiųjų teisėjas nusprendė, kad valstijos įstatymų leidėjai pažeidė valstijos konstituciją, uždrausdami vyriausybinėms agentūroms atsižvelgti į klimato kaitą tvirtinant leidimus statybos projektams.

Jei Montana tik nustotų tvirtinti infrastruktūros projektus, dėl kurių į aplinką išmetama daugiau anglies dioksido, teisėjo manymu, tada klimato kaita sustotų, ir valstiją į teismą padavę vaikai vėl galėtų slidinėti.

Tai, žinoma, absurdiška. Jei Havajai ir Montana rytoj stebuklingai pereitų prie 100% atsinaujinančios energijos, tai neturėtų jokio poveikio klimatui. Nulis.

Klimato aktyvistai ir jų Demokratų partijos šalininkai, sutelkę dėmesį tik į pastangas sustabdyti klimato kaitą ir visiškai ignoruodami, netgi sumenkindami pastangas prisitaikyti prie klimato kaitos, palieka milijonus amerikiečių pažeidžiamus dėl tokių nelaimių, kokia įvyko Maui saloje.

Lahainos miestas turintis maždaug 13 000 gyventojų, buvo visiškai sunaikintas gaisro, kuris nusinešė daugiau kaip 100 žmonių gyvybių, o pareigūnai pranešė, kad beveik 850 žmonių laikomi dingusiais be žinios. Degė namai, automobiliai ir juose nuo gaisro pasislėpę žmonės. Viskas aplink skendėjo ugnyje ir išsigelbėti buvo įmanoma tik vandenyne, į kurį daugelis ir sulipo. Deja, dalis žmonių žuvo ir ten, matomai apsinuodiję dūmais sklindančiais nuo šalia degančio kranto.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 307

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. kk    -  2023-08-24, 21:50

    Pasekmės pasaulio valdančiųjų -ir nieko gero nenusimato-blogis kasdien tik didės/reikia galvoti galva-o ką daryti-kai toje galvoje jau tik senas smėlis,,,

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Pritariu. Tai sistemos pampersas, jei kartais nepavyktų....

Tai, kad Vėgėlė toks pats sisteminis......

O pasirodo žmogelis yra pažengęs leftistas. KArbaukiui, matyt, tai nekelia problemų....

infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

https://infa.lt/106293/linas-karpavicius-iliuzine-ekonomika/...

Jei įstatymo paskirtis yra viešinti užsienio subjektų veiklas siekiant daryti įtaką kultūrinei ir politinei aplinkai...

Bet

Mūsų sprendėjai labai panašūs į debilus…...