infa.lt

Estijos premjerė: Kai vienintelė moters vertybė yra tai, kiek ji turi vaikų, tai kelia nerimą

18 rugpjūčio
12:38 2023
Kaja Kallas

nuotr. EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Deja, skandalinga fondo „Pere Sihtkapital” apklausa nestebina, nes nerimą keliančios nuomonės, kad vienintelė moters vertybė yra tai, kiek ji pagimdo vaikų, jau anksčiau buvo išsakytos Isamaa žmonių, teigė Estijos premjerė Kaja Kallas (Reformų partija), rašo estų ERR.

Suprantu moteris, kurias labai sutrikdė „Pere Sihtkapital” apklausa, nes joje pateikti klausimai yra asmeniški ir pagrįsti pasenusiais stereotipais, – pareiškė Kallas, komentuodama apklausą, atliktą tarp vaikų neturinčių moterų.

„Mane trikdo tai, kad vienintelė moters vertė matoma pagal tai, kiek ji pagimdo vaikų – kad tai yra jos vertės lygis. Tokių nuostatų 2023 m. nebeturėtų būti, tai vaizdžiai demonstruoja filmas „Barbė”, – aiškino premjerė.

Kallas pridūrė, kad, deja, klausimai ir požiūris į moteris vargu ar stebina, nes tuo metu į IRL pirmininko postą kandidatavęs Heliras-Valdoras Seederis 2017 m. sakė, kad estų fronto linija pasiekė estų miegamuosius. „Būtent apie tai ir yra ši apklausa – žvilgsnis į žmonių miegamuosius”. (į šeimą – infa.lt past.)

Premjerė taip pat išreiškė susirūpinimą dėl to, kaip duomenys tapo prieinami „Pere Sihtkapital”, kuris esą siekia pakirsti žmonių pasitikėjimą savo valstybe (galbūt savo valdžia? – infa.lt past.).

Hannes Nagel: Asmeninių duomenų „phishing” – grėsmė kiekvieno iš mūsų saugumui

„Kiekvienas žmogus turi teisę į privatumą, o asmenine informacija negalima piktnaudžiauti. Pritariu, kad duomenų apsauga turi būti budri, ir negalima leisti, kad tokios situacijos pasikartotų.”

Dėl apklausos ir to, kaip buvo paviešinti duomenys, vyksta keli procesai, įskaitant Duomenų apsaugos inspekciją ir Vidaus reikalų ministeriją. Generalinė prokuratūra pirmadienį pavedė policijai ištirti šį klausimą. Pastaroji naujienų portalui „Aktuaalne kaamera” sakė, kad artimiausiomis dienomis nuspręs, ar yra pagrindo iškelti baudžiamojo nusižengimo bylą.

Moterys, norinčios sužinoti, ar jų asmeninė informacija apklausos autoriams buvo atskleista neteisėtai, gali prašyti informacijos iš duomenų tvarkytojo arba pateikti skundą Duomenų apsaugos inspekcijai. Žmonės gali kreiptis į teismą dėl galimos neturtinės žalos atlyginimo.

Praėjusią savaitę ERR pranešė, kad „Isamaa” remiamas „Pere Sihtkapital” demografinės politikos analitinis centras Tartu universiteto užsakymu iš Gyventojų registro ištraukė duomenis apie tūkstančius vaikų neturinčių moterų ir išsiuntė moterims klausimynus su asmeniniais ir subtiliais klausimais, pavyzdžiui, kodėl jos neturi vaikų.

infa.lt: Geriausias puolimas siekiant nutildyti oponentą yra ne jo gautų rezultatų objektyvus paneigimas, o abejonė dėl jo veiksmų, gaunant duomenis, teisėtumo. Vargšai estai, vargšai latviai ir vargšai lietuviai, kurių valdžios susitapatina su valstybe. Bet kokie duomenys apie valdžią bus diskredituojami pagal tai – ar jie gauti teisėtai, nusukant temą į visai kitas vėžes, siekiant nukreipti dėmesį.

O kad moterų aukščiausia Dievo duota dovana sukurti naują gyvybę yra jos aukščiausias tikslas – gali neigti tik moterų priešai, atimdami iš jų didžiausią gyvenimo džiaugsmą – motinystę.

Beje, pati Kaja Kallas turi 1 vaiką.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 231

Žymos:

1 Atsiliepimas

  1. VŽA    -  2023-08-18, 15:15

    Moteriškos lyties žmogus tampa Moterimi, kai pagimdo sveiką vaiką, giminės tęsinį…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...
Sia

jankia istroske kraujo...

auto lietuviškai reiškia savaime. Todėl galėtų būti savijudulis😀...

tėvelis ir anūkėlis...

Ne visai. Niekas nieko ten negamina (nemoka ir neturi kuo). Tiesiog perklijuoja etiketes. Toks "biznio...

Ka galima asskyt.Jeigu Karbauskis ir Veryga yra,galimai invalidai,tai jiems alkoholis sukelia problemu,o normaliem žmonem- ne.Jie,paprasčiausiai,negali...

Jie parduoda savo gamybos ginklus Kanadai ir Danijai, bet savo kovoms jų nenaudoja o prašo...

Pasirodo, ne tik pas mus prastai su žodžio laisve..... ta politinio prieglobsčio [rašytis kitose šalyse...