infa.lt

Linas Bitvinskas. Visai rimtai. Evoliucijos spąstai

12 rugpjūčio
09:07 2023

video kadras

Na, pakalbėkim apie tokį atrodytų nekaltą ir tarsi savaime suprantamą dalyką kaip evoliucijos teorija. Ar nemanote, kad dėl visų paskutinių metų nesąmonių kalta būtent ji? Tiksliau tikėjimas evoliucija, kaip priešingybė tikėjimui sukūrimu.

„Viešpats Dievas, padaręs iš žemės visus žvėris bei padangių paukščius, juos atvedė prie Adomo, kad matytų, kaip jis juos pavadins“(Pradžios 2;19)

Paradoksalu, kad tuos, kurie tiki sukūrimu, šiais laikais laiko tamsuoliais, nors sukūrimas lengvai įrodomas, o evoliucija neįrodoma visiškai.

Ji lieka tik teorija. Lietuvoje tikinčių Dievu sakosi yra apie 90 procentų, o kiek yra tikinčių evoliucija? Galvoju, kad maždaug tiek pat. Jei nori papiktinti šiuolaikinį „krikščionį“, pasakyk, kad nebuvo evoliucijos.

Tai nėra nekaltas dalykas, nes tikintys šia teorija mano, kad ir toliau žmogus evoliucionuoja.

Tikėjimas evoliucija kaip teorija, veda laikas nuo laiko prie netikėtų paaštrėjimų. Mat mokslo ir filosofijų padauginę puspročiai stengiasi tą „evoliuciją“ paspartinti.

Kas sieja Mao Dzeduną, Nyčę, Marksą, Hitlerį, Staliną, Kisindžerį ir Geitsą su Švabu? Įsitikinimas, kad žmonija turi žengti naują evoliucijos žingsnį ir pagimdyti NAUJĄ žmogų ir NAUJĄ visuomenę.

Ką gieda konservatoriai ir visokios rūšies liberalai Lietuvoje? 21 amžius, viskas keičiasi, vyrai kitokie, moterys kitokios, šeimos kitokios, lytį gali pasirinkti, tautybė nesvarbi, kalba nebesvarbi, viskas, kas buvo anksčiau – nevertinga ir t.t.ios rūšies liberala

Žodžiu, kuriamas NAUJAS žmogus ir naujas pasaulis. Stebėtina, kad tas „naujas pasaulis“ yra nes kas kita, kaip Biblijoje aprašytų senosios Sodomos ir Egipto vergovės kopijos.

Nes evoliucijos tiesiog nėra ir nebuvo. Nes ji ir negali vykti. Žmogus buvo sukurtas, kaip ir visa kita gyvybė. Paaiškinsiu paprastai, tai tiesiog mokslo religijos dogma, kuri niekaip neįrodoma.

Galbūt Darvinui 19 amžiuje atrodė logiška, kad driežas užsiaugina sparnus ir tampa paukščiu, o beždžionė susimažina ausis, nusimeta plaukus ir tampa žmogumi.

Bet dabartinis mokslas juk žino, kad viskas yra genetiniame kode. Jei kažkoks individas savo rūšyje kažkaip genetiškai netobulas – jis pasmerktas.

Kitaip sakant, tam, kad driežas taptų paukščiu, jis ne tik turi to norėti, bet sugebėti pats pasikeisti savo genetiką taip, kad ne tik lizdą mokėtų sukti, bet ir plunksnų spalvą pasirinktų ir maitinimosi šaltinį ir t.t. Bet kuris nors kiek galvojantis žmogus suvokia, kad tai neįmanoma nei per tūkstančius nei per milijonus metų.

O pats žmogus yra neįtikėtino sudėtingumo. Paimkim žmogaus genomo projektą, kurio tikslas iššifruoti žmogaus chromosomų rinkinyje esančių DNR nukleotidų seką bei iššifruoti 20-25 tūkst. genų visumą.

Projektas pradėtas 1990 m. JAV, Kanadoje, Didžiojoje Britanijoje. Nežiūrint visų pastangų, projektas lig šiol yra pilnai nebaigtas, kadangi turimi DNR dešifravimo metodai susiduria su dideliais sunkumais nustatant DNR sekas.

Bet kuris neindoktrinuotas mokslininkas supranta, kad jokia evoliucija iš principo neįmanoma. Žmogaus neįmanoma pakeisti, visuomenės taip pat.

Bet koks bandymas pertvarkyti žmones ar sociumą prieštaraujant natūraliems dėsniams veda tik į sumaištį ir susinaikinimą. Ir kitaip nebus.

Nebus jokio „naujo“ žmogaus, „naujos“ šeimos ar „naujos“ tautos. Biblijoje visa tai aiškiai išdėstyta dar prieš 3000 metų.

„Aš žinau, kad visa, ką Dievas daro, yra amžina, – nieko negalima nei pridėti, nei atimti“, – užrašė Ekleziastas.

Žmonės yra tobuli, gyvūnai yra tobuli, augalai yra tobuli. Visa, kas gyva, yra sukurta iš karto tobulai ir to neįmanoma patobulinti.

PAREMSIU? - ar infa.lt darbas reikalingas? Nuspręsti galite tik jūs.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 297

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. VŽA    -  2023-08-12, 14:30

    Kiekas ir netobulina, o IŠKREIKIA lyt-psichiniai iškrypėliai…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. iš kur tai žinau?    -  2023-08-16, 13:05

    Nebijokim savo mirties ir šaltos kapo duobės –
    Gulėsim joje be jausmų, tad nejausime laiko tėkmės.
    Milijonai metų prabėgs, atbusime lyg po pietų,
    Sutiksime kuriems sakėme „labas“ ir ainių aibę kartų…
    Nebijokim nebus ten peklos,
    Tiesiog sąžinę kuriems reik dovanos…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Apklausa

Ar tokių tikėjotės pirmo turo Prezidento rinkimų rezultatų?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Gaila kad žurnalistai nepacituoja mums esminių priimto įstatymo nuostaų. Negaliu komentuoti tų citatų nematęs....

jeigu jiems negalioja referendumas, tai gal ir preziko rinkimai negalioja?...

net "objektyvieji" LT žurnalistai kai kalba apie šį konfliktą. sako. kad "Izraelio OKUPUOTOSE TERITORIJOSE" žydus...

Giliu įsitikinimu izraelio sionistus reiktu teisti iki gyvos galvos uz nusikaltimus, tiek vaiku nužudė, nera...

Rusija ne tik nacistinė, bet ir fašistinė. O lyginant su Izraeliu, tai ji 100 -...

HRV

Jei Rusija nacistine, tai koks tada Izraelis?...

ant Gruzijos sutuburo nacistinė Rusija sėdi...