infa.lt

Abortų industrija prieštarauja vaikų santuokų uždraudimui

10 rugpjūčio
17:44 2023
Vestuvės

Youtube kadras

Abortų milžinė „Planned Parenthood” (Planuota tėvystė) prieštarauja Kalifornijoje siūlomam vaikų santuokų draudimui, pranešė „Newsweek” leidinys.

„Praėjusį mėnesį dešimtys priverstines arba vaikų santuokas išgyvenusių moterų atvyko į Kalifornijos valstijos Kapitolijų Sakramente protestuoti prieš galiojančius valstijos įstatymus.

Apsirengusios vestuvinėmis suknelėmis, surištais riešais ir užklijuotomis burnomis, jos ragino valstijos įstatymų leidėjus pagaliau uždrausti tokią praktiką”, – teigiama pranešime.

„Kalifornija, tvirtai demokratų remiama valstija, buvo pasirengusi pirmoji priimti absoliutų draudimą tuoktis jaunesniems nei 18 metų vaikams. Tačiau įstatymo projektui pasipriešino tokios liberalios organizacijos kaip „Planuotos tėvystės” organizacija, Vaikų teisių centras ir Amerikos pilietinių laisvių sąjunga.”

„Planuotos tėvystės” organizacija priešinasi siūlomam draudimui, nes baiminasi, kad amžiaus reikalavimo nustatymas ilgainiui gali paskatinti priimti įstatymus, ribojančius abortus nepilnamečiams. Organizacija neatsakė į „Newsweek” prašymą pateikti komentarą.

„Tarp jų nuogąstavimų yra tai, kad visiškas draudimas nepilnamečiams sudaryti santuokas gali tapti slidžiu keliu ir apsunkinti konstitucines teises ar reprodukcines pasirinkimo galimybes, įskaitant galimybę daryti abortus”, – praneša „Los Angeles Times” leidinys.

Kalifornija ir Misisipė yra vienintelės dvi valstijos šalyje, kuriose nėra minimalaus amžiaus reikalavimo sudaryti santuokai. Daugumoje valstijų minimalus santuokos sudarymo amžius yra 16 metų su tėvų sutikimu, tačiau skirtingose šalies valstijose jis šiek tiek skiriasi, teigiama pranešime.

Kalifornijoje norint susituokti nepilnamečiui reikalingas tėvų arba globėjų sutikimas ir teismo sprendimas. Tačiau vaikų santuokų draudimo šalininkai pabrėžia, kad Kalifornijos įstatyme dėl išžaginimo lytiniai santykiai tarp vaiko ir suaugusiojo nelaikomi neteisėtais, jei jie yra susituokę.

Kalifornijos „Planuotos tėvystės” filialo atstovė Jennifer Wonnacott laikraščiui „Times” sakė, kad „tvirtai remia jaunimo apsaugą nuo bet kokios prievartos”, tačiau teigė, kad ši apsauga neturėtų „trukdyti nepilnamečių reprodukcinėms teisėms ir jų gebėjimui nuspręsti, kas geriausia jiems, jų sveikatai ir gyvenimui”.

Fraidy Reiss, ne pelno siekiančios organizacijos „Unchained At Last”, siekiančios nutraukti priverstines ir vaikų santuokas JAV, įkūrėja, „Newsweek” sakė, kad vaikų santuokų draudimas neturės įtakos abortų prieinamumui, ir tvirtino, kad leidimas sudaryti vaikų santuokas labiau kenkia nepilnamečių seksualinei sveikatai.

„Mintis, kad uždraudus vaikų santuokas – žmogaus teisių pažeidimą, griaunantį mergaičių gyvenimus, – gali būti kaip nors pažeistos mergaičių teisės, yra absurdiška”, – sakė Reissas.

„Mes, „Unchained”, ne kartą matėme, kad vaikų santuokas išgyvenusios moterys dažnai praranda visas seksualines ir reprodukcines teises, jos nuolat verčiamos turėti nesaugių lytinių santykių ir priverstos iškęsti nėštumą, gimdymą ir vaikų auginimą be savo sutikimo.”

Organizacija „Unchained At Last” nustatė, kad 2000 ir 2018 m. Kalifornijoje susituokė 23 588 nepilnamečiai, todėl ši valstija pagal vaikų santuokų skaičių užima antrą vietą po Teksaso.

Tikimasi, kad kitų metų pradžioje Kalifornijos valstijos įstatymų leidžiamoji valdžia bandys priimti vaikų santuokų draudimą be jokių išimčių.

„JAV mano, kad santuokos iki 18 metų užsienio šalyse yra žmogaus teisių pažeidimas”, – sakė asamblėjos narė demokratė Cottie Petrie Norris. „Tikrovėje tai vyksta tamsiuose kampeliuose. Tai visiškai šokiruoja ir kelia siaubą”, – pareiškė ji.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 76

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......

kvailiai jus patys susimokekit asilai...