infa.lt

Britanijos galingieji tylėjo, bankams uždarius jų sąskaitas, kol Nigelas Farage visko nepaviešino

01 rugpjūčio
17:23 2023
Nigelas Farage

nuotr. Yves Herman/Reuters

Nors Nigelas Farage (Nigel Farage) iki šiol buvo pagrindinė šio šou žvaigždė, nuo praėjusio mėnesio, kai jis paviešino savo istoriją apie banko sąskaitos uždarymą, vis daugėja žinomų veikėjų, kurie atskleidė, kad jie taip pat buvo atjungti nuo savo sąskaitų, praneša „Breitbart News” leidinys.

Net turtingi ir įtakingi asmenys iki šiol slėpė, kad tapo Jungtinės Karalystės „debanking” skandalo aukomis, o „Brexit” veidas, tapęs bankų reformos kampanijos dalyviu, Nigelas Farage’as pareiškė, kad dėl gėdos ir baimės, jog paviešinimas gali pakenkti jų kredito reitingui, daugelis iki šiol kentėjo tylėdami.

Tarp tų, kurie dabar atskleidė savo istorijas apie tai, kad jiems ir jų šeimoms buvo uždarytos banko sąskaitos ir atsisakyta jas atidaryti, yra ir tie, kurie teoriškai turėtų būti pajėgiausi ką nors pakeisti, įskaitant valdančiųjų konservatorių parlamento narius ir net šalies finansų ministrą.

Kalbėdamas apie tai, kad daugelis iki šiol nenorėjo prisipažinti, N. Farage’as sekmadienį sakė: „Tai ir yra esmė. Niekas iš politinių asmenų, kurie buvo atjungti nuo sąskaitų, nepranešė apie tai. Dvi priežastys: pirma, gėdos, pažeminimo ir pasimetimo jausmas. Antra, tai pakenktų jų galimybėms gauti kitas banko sąskaitas”.

Nors „debankingo” skandalo dėmesio centre akivaizdžiai atsidūrė „NatWest” grupė ir jos dukterinė įmonė „Coutts”, kuri panaikino N. Farage’o sąskaitą ir sukėlė grandininę reakciją, pasibaigusią abiejų bankų vadovų gėdingu atsistatydinimu praėjusią savaitę, N. Farage’as teigė, kad demaskavimai dar tik prasideda ir, kad visi Jungtinės Karalystės bankai bus atskleisti kaip susiję su šiuo skandalu.

Jis rašė: „…visi bankai yra kalti. Mes išsiaiškinsime šio nacionalinio skandalo esmę.”

Nors kai kurie iš tų, kurie turėjo labai daug galimybių naudotis valstybės galia, buvo atjungti nuo savo sąskaitų ir nusprendė tylėti, kol N. Farage’as pirmas iškišo galvą virš parapeto, daugelio kitų sąskaitos buvo uždarytos, tačiau jie buvo be balso.

Kalbėdamas apie tūkstančius žmonių, kurie iki šiol kreipėsi ir pasidalijo savo istorijomis, – daugelis iš jų yra mažų įmonių, prekiaujančių su visuomene grynaisiais pinigais, – N. Farage’as sakė „GB News”: „Tai ne tik aukšto rango žmonės, turintys tvirtą nuomonę, kuriuos uždaro bankai, visiškai politizuoti pačiu netikėčiausiu būdu.

„Per tris savaites nuo tada, kai išėjau į viešumą, mane tiesiog užplūdo smulkusis verslas, žmonės iš visos šalies, žmonės, kurie patiria visišką baimę, siaubą, sugriautus gyvenimus, tūkstančiai uždarytų įmonių. Tai žmonės, kurie nepadarė nieko blogo.”

Atskirdamas politiškai motyvuotą žymių veikėjų nušalinimą nuo banko sąskaitų ir grynųjų pinigų ataką prieš privačius asmenis ir smulkųjį verslą, N. Farage’as kaltę vertė galingoms, bet neveiksmingoms pinigų plovimo prevencijos taisyklėms, kurias itin uoliai įgyvendina bankų atitikties skyriai.

Pritardamas kitoms pastarosiomis dienomis išsakytoms pastaboms, „Brexit” lyderis, tapęs kovotoju už bankų reformą, citavo 2020 m. tyrimą, kuriame teigiama, kad kiekvienas išplautas 1 svaras sterlingų kainuoja 100 svarų sterlingų atitikties užtikrinimo išlaidų, ir pavadino taisykles „kūju riešutui suskaldyti”.

Jis sakė: „Mes nesustabdome sukčių, bet uždarome mažas įmones. Matome, kaip šie bankai, kuriuos mūsų mokesčiai išgelbėjo 2008-2009 m., už tai jie uždarė 5 000 filialų visoje šalyje.

Jie sako verslininkams – tarkime, jūs turite žuvies prekyvietę – atsiprašome, bet mes nenorime grynųjų pinigų… mes nenorime jūsų verslo. Jie bando išstumti grynuosius pinigus iš ekonomikos.”

Šios pastabos išsakytos N. Farage’ui pradėjus kampanijos grupę, kurios tikslas – įtikinti, kad jo veiksmai, kuriais siekiama apriboti debetinių sąskaitų panaikinimą, jau yra padaryti, ir paskatinti tuos, kurie jau prarado savo sąskaitas, kreiptis į teismą, taip pat skatinti grynųjų pinigų naudojimą ekonomikoje.

„Man pradeda susidaryti įspūdis, kad tai yra daug, daug didesnis dalykas, nei kas nors iš mūsų galėjo pagalvoti… Tai susiję su teise į žodžio laisvę, su šalimi, kurioje su žmonėmis elgiamasi nesąžiningai, kai, atvirai kalbant, be banko sąskaitos negali funkcionuoti asmeniškai, jau nekalbant apie verslą”, – sakė jis.

Nors kai kurie Jungtinėje Karalystėje nervinosi, kad Nigelas Farage’as ištisas savaites pirmuosiuose naujienų puslapiuose mėgaujasi savo kryžiaus žygiu bankų sąskaitų uždarymo klausimu, jo gebėjimas patekti į pirmuosius puslapius ir priversti pradėti pakeitimus buvo pastebėtas užsienyje.

Kaip pranešta, vienas svarbiausių Vokietijos laikraščių teigė, kad „Brexit” lyderis Jungtinėje Karalystėje turi tokią politinę įtaką, apie kurią kitos partijos gali tik pasvajoti.

infa.lt: Lietuvoje taip pat turime tokių atvejų, kai uždaromos įmonių ir kai kurių fizinių asmenų sąskaitos, remiantis politiniais, o ne BK paremtais motyvais.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 236

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Va kokios sumos Ukrainoje sukasi. Va kaip ten ministrui rūpi valstybė. Svarbiausia prisigrobti sau....

Vyru ukrainieciu genocidas, kodel negrazino afrikos turistu nuo karo europoje? Zmones bega nuo karo i...

gal žinai koki vaistai,baryšnikas...

Rusine nera agenturos TASS,buvo sovetmečiu,...

@@@

Rusai šaunuoliai nes ir anksčiau išrasti jų vaistai buvo veiksmingi ir nebrangūs ir dabar jie...

zydai zudo ir rekia jie mus uzpuole jie teroristai, jie driežai! Vaikai ir moterys jiems...