infa.lt

Londono bažnyčią ištiko šokas, kai po grasinimų sudeginti bažnyčią buvo sudegintas medinis kryžius

23 liepos
06:20 2023

 

asociatyvi nuotr. | Romos Flaminio kapinėse negimusių kūdikių kapai

Anglikonų bažnyčios vikaras klausia, ar saugu atidaryti bažnyčią pamaldoms, nes po neseniai išsakyto grasinimo „sudeginti bažnyčią” šią savaitę kapinėse buvo sudegintas medinis kryžius, praneša „Breitbart News” leidinys.

Rytų Londone esančioje bažnyčioje, kurioje neseniai buvo grasinama sudeginti XIX a. pastatą, dabar sudegintas kryžius. Šis incidentas sutrikdė parapijiečius, o kunigą privertė susirūpinti, kad į jo daugkartinius perspėjimus dėl didėjančios agresijos fono rajone nebuvo atsižvelgta.

Trečiadienį vakare Didžiojo Ilfordo (Rytų Londonas) Švč. Mergelės Marijos bažnyčios šventoriuje buvo pastatytas sudegintas didelis medinis kryžius, sakė kunigas Garethas Jonesas. Jis sakė „Breitbart London”, kad: „Mes radome apdegusį kryžių, priremtą prie bažnyčios sienos, dar šiltą nuo tos vietos, kur jis buvo padegtas.

Jis tęsė: „Nežinau, kaip apsaugoti savo tikinčiuosius, ir rimtai svarstau, ar saugu atidaryti bažnyčią pamaldoms”.

Kunigas Jonesas sakė, kad nors jis stengėsi parapijiečiams nekelti nerimo, jo bažnyčios lankytojai vis dėlto buvo sukrėsti ir susirūpinę dėl to, kad bažnyčia ir bendruomenė iki šiol nesulaukė paramos iš vietos valdžios. Anglikonų Bažnyčios vikaras sakė, kad jau anksčiau kelis kartus buvo išreiškęs susirūpinimą, tačiau kiekvieną kartą „buvo ignoruojamas ir atmetamas”.

Tik po to, kai buvo rastas apdegęs kryžius, kunigas Jonesas teigė pajutęs, kad daroma pažanga, ir penktadienį susitiko su vietos policijos vyresniaisiais pareigūnais ir vietos valdžios pareigūnais. Jie, pasak jo, „pažadėjo imtis neatidėliotinų ir esminių veiksmų”.

Apmąstydamas vietos situaciją, prisidėjusią prie agresijos didėjimo, tėvas Jonesas sakė, kad jis ir bažnyčia tradiciškai palaikė labai gerus santykius su vietiniais benamiais ir „skyrė daug laiko ir išteklių darbui kartu su jais”, be kita ko, suteikdami jiems nakvynės vietą, drabužius ir maistą.

Tačiau per pastaruosius metus vietinės bendruomenės pobūdis pastebimai pasikeitė, ir kunigas sakė, kad tai nebėra „tie patys žmonės” ir kad, nepaisant visų jo pastangų, agresija „išaugo”.

Jis sakė, kad vietos valdžios institucijos darbuotojai, kuriems pavesta prižiūrėti kapines, dabar į šią teritoriją žiūri kaip į „neįžengiamą zoną” ir atsisako ten eiti po to, „kaip anksčiau su jais elgėsi grubūs miegaliai”, ir po kryžiaus sudeginimo.

Nepaisant to, kad vienas benamis grasino sudeginti bažnyčią ir vėliau sudegino kryžių – ar tai susiję, kol kas nežinoma, tačiau policija jau įsitraukė į šį incidentą, – tėvas Jonesas sakė, kad didžiausią susirūpinimą kelia tai, jog tiesiog trūksta paramos pažeidžiamiems benamiams, todėl jis tikėjosi, kad šis incidentas bus „pokyčių ir realių ilgalaikių sprendimų katalizatorius”.

Šie įvykiai įvyko po to, kai nacionalinėje spaudoje pasirodė pranešimų apie didėjančią benamystės ir benamių nakvynės problemą Jungtinėje Karalystėje. Kaip praėjusį mėnesį rašė „The Guardian”, Londone vos per metus 21% padaugėjo benamių, o miesto meras Sadiqas Khanas atskleidė, kad sparčiausiai benamių skaičius auga tarp „žmonių, atvykusių ne iš Europos”.

infa.lt: Krikščioniškas nuolankumas, matomai, nepadės. Istorija liudija, kad nuo agresyvių atvykėlių pavykdavo apsiginti tik kardu. Ypač šiam atvejui pavyzdžiu tinka Rekonkista.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 99

Žymos:

0 Atsiliepimų

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

Zmones balsuokime uz Vaitku ,jis vienintelis nori laisves ir nepriklausomybes Lietuvai!!...

Taip kliedėti nereikia daug proto turėti. Tokie patys ir valdžioje trinasi....

Orbanas yra tikras savo tautos ir blaivaus proto vyras. Šalin leftistus!...

Kad tik mokesciu uztektu apmoketi skolintu pinigu palukanas...

Lietuva ,megdziojanti vertybes tiesiog privalo isgerti karcia genderizmo taure...

MIŠKŲ ĮSTATYMO NR. I-671 2, 4, 5, 7, 8, 13, 18 IR 19 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO...

„ewelina dobrowolska“ skaitoma kaip „ehuielina dobrohuiolska“. Ar kažkaip kitaip nežinomi simboliai lietuviškame tekste skaitomi?...