infa.lt

Baltarusijos KGB išbraukė Protasevičių ir Sapiegą iš su terorizmu susijusių organizacijų sąrašo

13 liepos
18:36 2023

Romanas Protasevičius | foto: @pr0tez

Baltarusijos KGB iš teroristinėje veikloje dalyvaujančių organizacijų ir asmenų sąrašo išbraukė buvusį „Telegram” kanalo „Nexta” vyriausiąjį redaktorių Romaną Protasevičių ir jo buvusią draugę rusę Sofiją Sapiegą. praneša „Kommersant” leidinys.

Atnaujintas sąrašas liepos 12 d. buvo paskelbtas Baltarusijos KGB interneto svetainėje. Apie Protasevičiaus įtraukimą į sąrašą tapo žinoma 2020 m. lapkričio 19 d., o Sapiegos – 2023 m. kovo 15 d. Įtraukimo į sąrašą priežastis – jų baudžiamasis persekiojimas.

Romanas Protasevičius ir Sofija Sapieha buvo sulaikyti 2021 m. gegužę Minsko oro uoste po priverstinio Ryanair lėktuvo, skridusio į Vilnių nutupdymo.

„Telegram” kanalas „Nexta” nušvietė 2020 m. protestus Baltarusijoje, kurie prasidėjo paskelbus Aleksandro Lukašenkos pergalę prezidento rinkimuose.

2023 m. gegužės 3 d. R. Protasevičius buvo pripažintas kaltu dėl kaltinimų sąmokslu užgrobti valdžią antikonstitucinėmis priemonėmis, viešais raginimais vykdyti teroro aktus ir prezidento įžeidimu ir nuteistas kalėti aštuonerius metus.

Gegužės 6 d. Sofija Sapiega buvo pripažinta kalta dėl socialinės neapykantos kurstymo ir nuteista šešeriems metams kalėjimo.

Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka gegužės 22 d. suteikė malonę Protasevičiui, Sofijai Sapiegai – birželio 7 d., ir tą pačią dieną, kai ji buvo perduota Rusijai, kurios pilietė ji yra.

Lietuvos valdžia tuo metu protestavo dėl priverstinio lėktuvo nutupdymo ir reikalavo paleisti opozicionierius Protasevičių su Sapiega. Tačiau vėliau, kai buvo paskelbta, kad „opozicionieriai” sudarė sandėrį su Baltarusijos prokuratūra, tie reikalavimai nutilo. Kol sėdėjo kalėjime – palaikymas buvo didesnis.

PAREMKITE mus savo 1,2 proc. GPM, kas jums nieko papildomai nekainuos. Ačiū labai.

        → Naujienlaiškis

Visa naujienų juosta >>

žiūrėjo 213

Žymos:

Atsiliepimų 3

  1. Lietuva    -  2023-07-13, 20:03

    niekaip nesueina i prota ir nesugeba pasirinkti „draugu”! Ir apsi6ika pries visa pasauli kiekviena karta…

    Atsakyti į šį komentarą
  2. VŽA    -  2023-07-14, 05:43

    Elementaru. Protaševičius pasielgė išmintingai, patekęs į žmogėdros nasrus, išmoko pralaimėti, ir stebuklingai išliko gyvas. Mąstantieji žmonės suvokia, jog LR valdžia palaiko Baltarusijos opoziciją, dabar Protaševičius ir Sopiega OFICIALIAI tokiais nelaikomi. Tėvynės išdaviko A. Paleckio atliekoms – visada viskas atrodo išvirkščiai…

    Atsakyti į šį komentarą

Rašyti Atsiliepimą


Taip pat skaitykite:

Naujienlaiškio Prenumerata


Paremti infa.lt 1,2 proc GPM

Apklausa

Už ką balsuotumėte prezidento rinkimuose, jei vyktų šiandien?


Rodyti rezultatus

Leidžiama ... Leidžiama ...

1812 m. Napoleonas puolė - buvo agresorius. Dabar gi yra priešingai. Agresorius - rusofašistai......

Ar tai jau pa s ponulį tradicinės vertybės yra iškrypimas? Kai pats iškrypęs, tai bando...

Yra Turkijos sostine. Stambulas yra Konstantinopolis ir turi simbolinę prasmę vakarų civilizacijai....

greičiau jau mikronas planktonas....

Ką nužudė Putinas?...

DEBILY blt......

tfu blt......